קבלת שימוש חורג במוסדות חינוך

קבלת שימוש חורג במוסדות חינוך
קרדיט PIXABAY

הצפיפות שהולכת וגוברת בשנים האחרונות במרכזי הערים הגדולות של ישראל, היא אחת מהבעיות הכי מורכבות שהרשויות המקומיות צריכות להתמודד איתן. ההתמודדות עם הצפיפות באה לידי ביטוי גם בתהליך ההקמה של מוסדות חינוך חדשים. בין שמדובר על גנים ציבוריים ובין שמדובר על גנים פרטיים, שימוש חורג בנכסים מפריע לסביבה ויוצר מטרדים של רעש ומטרדי תחבורה, אשר משפיעים על חייהם של כל התושבים באזור. לכן, רגע אחד לפני שאתם פותחים את גן הילדים החדש שלכם, עליכם לוודא שיש לכם היתר שימוש חורג בנכס, ושאתם עומדים בכל התנאים שלו בכל רגע נתון. ביחד עם זהבה כהן, ייעוץ והכוונה רישוי גני ילדים, ניתן לקבל היתר שימוש חורג לבית הפרטי ולהפוך אותו לגן ילדים או מעון.

פתיחת גן פרטי בבית בליווי אנשי מקצוע
קרדיט PIXABAY

מה הוא שימוש חורג ולמה הוא כל כך משמעותי בתהליך ההקמה של גן חדש?

היתר שימוש חורג, הוא אישור של הרשות המקומית המאפשר לכם לעשות שימוש בנכס שבו אתם רוצים לפתוח גן ילדים, לטובת המטרה הזו. כלומר, הרשות המקומית מאפשרת לכם לעשות את המשך הצעדים על-מנת לרשום את המעון שלכם ולקבל סמל מעון מורשה ממשרד החינוך. כדי לקבל את האישור הרשות המקומית תיבחן אלמנטים כמו יצירת רעש ומטרד רעש לשכנים, והיכולת לשמור על תנועה חלקה באזור הכניסה לגן, בסטנדרט הבטיחותי של הנכס מבחינה הנדסית. הכל כדי לייצר גן ילדים, שיאפשר לכם לבנות סביבה חינוכית מיטיבה לילדים קטנים. כך שאתם לא יכולים לאפשר לעצמכם לפתוח את הגן שלכם, מבלי לקבל אישור שימוש חורג לכנס.

במרכזי הערים, צריך למצוא איזון בין חינוך לחיי שגרה

אף על פי שדרישה לקבל אישור שימוש חורג היא דרישה כלל-ארצית בעיקר במרכזי הערים הגדולות, יש דרישה של הרשויות המקומיות לקבל היתר ויש פיקוח צמוד על האתרים. כל פנייה של השכנים לרשות המקומית, במידה ואין לכם היתר שימוש חורג, עלולה להיות פנייה שתסיים את פעילותו של הגן שלכם בגלל שאתם לא עומדים בדרישות החוק. ומשום כך, אתם רוצים וצריכים לעשות את כל המאמצים כדי לקבל את הליווי המקצועי של זהבה כהן ייעוץ והכוונה רישוי גני ילדים, לפני שאתם מקבלים החלטות.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מהמעבדה לתעשייה: למעלה מ-110 חוקרים, אנשי תעשייה ובכירי מערכת הבריאות השתתפו בכנס המחקר היישומי הראשון של מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים
פרופ' תמר רז נחום: "המכללה הקצתה בעשור האחרון מעל 28...
נשיא המדינה נועד עם יו”ר ועדת הבחירות המרכזית וראש השב”כ ויחד הצהירו על תמיכתם המלאה בוועדת הבחירות המרכזית ובהבטחת תקינותן
״יש גורמים מבפנים ובעיקר מבחוץ, המבקשים להשפיע ולחבל בטוהר הבחירות...
"אני שמחה כל כך כאילו נולדה לי ילדה חדשה"
לאחר שטבעה בבריכה ציבורית, תאיר בת ה-13 נפגשה עם צוות...
נשיא המדינה בטקס האזכרה הממלכתי לנשיאי ישראל ולראשי ממשלותיה שהלכו לעולמם
"יש רגעים שבהם הניצחון החשוב ביותר אינו על היריב מבית,...
פלטפורמת אימון לבישה לילדים עם אוטיזם וחיבורי חשמל חכמים
אלו המיזמים הזוכים במסגרת ה"דמו דיי" של אקסלרטור AtoBe של...
אומנות, מדע ובכירי המשק
ראש עיריית ירושלים משה ליאון ובכירי מקורות וארד מים ,...
כמחווה ליום העצמאות ה-250 של ארצות הברית: נשיא המדינה ביקר בשגרירות ארה״ב בירושלים ומסר איגרת ברכה לנשיא טראמפ ולעם האמריקני
לקראת חגיגות יום העצמאות ה-250 של ארצות הברית שיצוינו ב-4...
אלף ימים לשבעה באוקטובר: נשיא המדינה ורעייתו קיימו מפגש מרגש עם ניצולי הטבח של קיבוץ כרם שלום ובני משפחות שכולות
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל אירחו מפגש מרגש לציון...
שירותי חקירות מקצועיים לעסק ולפרט
פוליגרף לעובדים בחירת עובדים אמינים היא אתגר משמעותי לכל עסק. באמצעות...
18 שנים לתוכנית 360: "אסור לנו להילחם את המלחמה של אתמול בזמן שאתגרי המחר כבר כאן"
פרופ' הלל שמיד, מבכירי חוקרי העבודה הסוציאלית בישראל, חבר סגל...
דילוג לתוכן