פרויקט "בובות וחלומות", המאפשר מפגשים ופעילויות של עשרות שורדי שואה סיכמו שנת פעילות והודו למנכ"ל הגן הבוטני תום עמית שאירח אותם בגן אחת לחודש, ואף פתח במיוחד בשבילם את הגן בעת שכל המדינה הייתה סגורה
קבוצה שורדי השואה "בובות וחלומות" המונה כ -40 איש הצליחה לקיים גם השנה, בשנת קורונה, שלל פעילויות, מפגשים פיזיים ומפגשים בטבע ובאוויר הפתוח. לאורך השנה, הצליחו מארגני הקבוצה, לקיים פעילויות בגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים, גם בעת הסגרים, מדובר בקבוצה שנועדה להפיג את הבדידות, כמו גם לתת כוחות ואנרגיות חיוביות וליצור עניין תרבותי בקרב ניצולי השואה.
שנת הקורונה שמה את מדינת ישראל בסגרים ובין הנפגעים הראשיים היו קבוצות הגיל השלישי. בגן הבוטני בירושלים מתקיימת מזה שנים פעילות עם קבוצת בובות וחלומות. צוות הגן שהיה מודע וזיהה את המצוקה של הקבוצה המיוחדת הזו איפשר להם להמשיך במיפגשים ובפעילויות גם בסגרים. בעקבות כך, שמרה הקבוצה על קשר רציף וחזק במהלך השנה האחרונה.
חברי הקבוצה הגיעו השבוע לגן הבוטני וביקשו להודות ולהוקיר למנכ"ל הגן תום עמית וצוות העובדים, שתרמו ואירחו ובעיקר פתחו את הלב ואפשרו להמשיך ולהעניק אירועי תרבות ורווחה, לדאוג ולשמור על הקשר ולהפיג את הבדידות.
מנחת הקבוצה, מיכל פונדמינסקי: "שמחנו לראות שכמעט כל מי שפנינו אליו נעתר בשמחה בעזרה קטנה או גדולה ואיפשר לנו להמשיך לתמוך ולהעניק לשורדי השואה כמה שעות שבועיות של פעילות תרבותית, קשר ודאגה לזולת למען רווחתם ונפשם. המאמץ הגדול שייך לגן הבוטני שעשה מאמצים וימים כלילות לאפשר לנו מפגש פיזי בתוך גן יפיפה וקסום שמצית את הדמיון ושולח את האדם שמבקר למחוזות אחרים של אהבה ורוגע. אני מקווה ומאמינה שאת המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק".
בני הראל, ניצול שואה אמר למנכ"ל הגן בשם חברי הקבוצה: "אף אחד לא יעצור אותנו. העולם ממשיך, הטבע פועם בשיא כוחו וכדאי לנו להמשיך לפעום גם. בכל כוחנו, איתנים ושמחים. רק שנזכה להמשיך ולצעוד ביחד במסע הזה המשותף שלנו כקבוצה עם המון כוחות ואנרגיות טובות שאתם מביאים לנו. הפרחים שאתה תמיד מחלקים גורמים לנו להסתכל על הטבע ולהבין שצריך לשמוח, לפרוח, לצמוח, להתפתח והכל בזכות הגן והתמיכה שורדי השואה חשים שיש להם עוד דרך ארוכה".
על הגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים – הגן הוא פנינה של טבע בלב ירושלים. הגן פועל כמרכז חינוכי ומחקרי ומכיל אוסף מגוון של צמחים מכל העולם בתצוגה גיאוגרפית. הגן הינו מוקד לבילוי, לתיירות ולאירועי תרבות כמו גם מרכז לחינוך, הדרכה ומחקר. זהו הגן הבוטני הגדול בישראל, שטחו משתרע על פני 120 דונם, ובו אוסף הצמחים החיים הגדול ביותר בישראל ובמזרח התיכון. בגן גדלים יותר מ- 6600 מינים וזנים של צמחים שונים מכל העולם, המוצגים בשש חלקות גיאוגרפיות (אפריקה הדרומית, אירופה, אמריקה הצפונית, אוסטרליה, מרכז וקדמת אסיה והים התיכון). חלקות הגן מדמות את נופי הצומח של כל אזור ומציגות מראות ופריחה מרהיבים לאורך כל השנה.
הגן הבוטני, 02-6794012 https://www.botanic.co.il/