קבוצה לשיקום עברייני תעבורה בירושלים

קבוצה לשיקום עברייני תעבורה בירושלים

תכנית נסיעה במבחן ביוזמת משרד הרווחה ועמותת אור ירוק היא תכנית טיפול ושיקום נהגים במטרה למנוע חזרתם לביצוע עבירות תעבורה. התכנית מיועדת לנהגים בוגרים מגיל 18, שהיו מעורבים בביצוע עבירות תעבורה והופנו לשירות המבחן למבוגרים על ידי גורמי אכיפת החוק.

שירות המבחן למבוגרים של משרד הרווחה מפנה לתוכנית עוברי חוק בעבירות תעבורה, שנמצאו מתאימים להשתתף בתכנית כחלופת ענישה. תכנית נסיעה במבחן הוקמה לאור ההבנה כי לא ניתן להסתפק באכיפה וענישה ויש צורך בפעילות מניעתית אקטיבית בכדי למנוע מעברייני תעבורה לחזור ולבצע עבירות נוספות שעלולות לעלות בחיים.

התכנית כוללת 14 מפגשים קבוצתיים בהנחיית קצין מבחן משירות המבחן למבוגרים ומתנדב מעמותת "אור ירוק". התכנית פועלת במודל פסיכו-חינוכי להגברת ההבנה והמודעות לאחריות הנהגים לדפוסי הנהיגה העברייניים שלהם ולמניעים האישיותיים, החברתיים והתרבותיים המשפיעים על אופי נהיגתם. כמו כן, במסגרת התוכנית מובאים למודעות והכרה, המחירים וההשלכות של ביצוע עבירות התעבורה על הנהג והחברה. התכנית פועלת לשינוי עמדות הנהגים ביחס לדפוסי הנהיגה ולרכישת כלים ומיומנויות לנהיגה אחראית ובטוחה. 

התוכנית נוסדה לפני כשלוש שנים ומדי שנה מופעלות במסגרת התוכנית 16 קבוצות ברחבי הארץ. מדי שנה מטפל משרד הרווחה בשיתוף עמותת אור ירוק במסגרת התכנית בכ-160 נהגים בוגרים.

התכנית "נסיעה במבחן" לבוגרים הוקמה בעקבות הצלחת תכנית "נהיגה במבחן" המיועדת לנערים ומופעלת ע"י משרד הרווחה ועמותת אור ירוק מזה 7 שנים, וכיום פועלות במסגרתה כ- 40 קבוצות ברחבי הארץ. מדי שנה מטפל משרד הרווחה בשיתוף עמותת אור ירוק במסגרת התכנית בכ-400 נהגים מתחת לגיל 18. סה"כ מטפלים משרד הרווחה ועמותת אור ירוק בכ-560 נהגים, בני נוער ובוגרים, מדי שנה ברחבי הארץ.

עמותת אור ירוק: "עברייני התנועה בכבישים מסכנים את חייהם של כלל האזרחים בחברה. תוכנית שיקום  תפחית את סיכוייהם לעבריינות חוזרת. על המדינה להגביר את האכיפה והענישה של עברייני התנועה ולדאוג לתוכנית שיקום כוללת לאותם עבריינים, המשלבת מעקב אחריהם כך ניתן יהיה להפחית את הישנות העבירות, ולדאוג לדרכים בטוחות יותר עבור כלל תושבי המדינה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הנשיא בטקס הנפת הדגל הגדול בישראל: ״השבתו של יהודה כ״ץ ז”ל, אחרון לוחמי סולטאן יעקוב - מראה עד כמה המחויבות להשיב את כולם הביתה היא קדושה ותמידית. הוא נלחם בשביל הדגל וייקבר כשהוא עטוף בדגל. הדגל הזה הוא הדגל שלנו. הדגל הזה מבטא את נצח ישראל״
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נשא דברים הערב, יום שלישי, ה׳...
קבוצת מוקד אמון מצטרפת למיזם "תעסוחיל" המסייע בתעסוקה לחיילים וחיילות ברחבי הארץ
קבוצת מוקד אמון, קבוצת המוקד האבטחה והסיור המובילה בישראל, הצטרפה...
רשות הטבע והגנים: מחזה סוריאליסטי בנחל שורק: שמיכת קורי ענק עוטפת את הצמחייה מיליוני עכבישים מהסוג פגיונית חברו יחד ויצרו מרבדי ענק לאורך גדות הנחל
הסיבה למפגן הנדיר: התפרצות של מיליארדי ימשושים שהובילה לשיתוף פעולה...
נשיא המדינה העניק את "אות הנשיא בספורט" לשנת 2026
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל אירחו היום, יום ראשון,...
״אתה כוכב של עם ישראל - הבאת כבוד גדול לכולנו ״ - נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל שוחחו עם גשאו איילה ובירכו אותו ואת נבחרת ישראל על ההישג באליפות אירופה
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל שוחחו היום, יום ראשון,...
גלריית "חן וינקלר" בממילא, ירושלים – פתיחה חגיגית
פתיחה חגיגית :  ביום חמישי, 20.8, בשעה 19:30, עם מוזיקה...
נשיא המדינה ביקר באלביט מערכות ונחשף לדור הבא של המערכות המבצעיות
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל ביקרו היום, יום רביעי,...
שבוע הבא יפתח ארוע הקיץ הגדול בירושלים: "קסם ביער" – מסע משפחתי של קסמים,חידות, מופעי רחוב אתגרים וחוויות בלב הטבע של הגן הבוטני
שבוע הבא ישיקו עיריית ירושלים, הקרן לירושלים והגן הבוטני האוניברסיטאי...
הירושלמית שמתמודדת בפריימריז בליכוד ומציעה פתרון מפתיע לסוגיית הגיוס
חלי הולצמן הודיעה על החלטתה להתמודד בפריימריז של תנועת הליכוד,...
קבוצת בית ירושלמי BY קיבלה תוקף לתוכנית להקמת מתחם עירוב שימושים עם 130 יח"ד בשכונת גילה בירושלים
קבוצת בית ירושלמי BY מודיעה על מתן תוקף לתוכנית אותה...
דילוג לתוכן