צה"ל הוציא פקודת מבצע לפיקוד מרכז לניהול מבצע חלוקת צווי ההקפאה וביצוע הריסות בתים

צה"ל הוציא פקודת מבצע לפיקוד מרכז לניהול מבצע חלוקת צווי ההקפאה וביצוע הריסות בתים

צה"ל נערך למלחמה נגד תושבי יהודה ושומרון. כך עולה מפקודה של פיקוד המרכז, על היערכות למבצע "ענן אפור". המבצע מוגדר כמבצע צבאי ברמת המטכ"ל עם כל המשמעויות הנוגעות לדבר בהקצאת סדרי כוח וניוד כוחות ברמה הכלל צה"לית. מפקד המבצע הינו מפקד אוגדת יו"ש. הצוותים המקצועיים של הפיקוד, האוגדה והחטיבות המרחביות יעסקו במשימה באופן אינטנסיבי ויום יומי, כאשר עדכון יועבר מידי יום לרמטכ"ל. שלבי הביצוע: שלב א' – שבועיים ראשונים של מיפוי וחלוקת צווי הקפאה. שלב ב' – ביצוע הריסות של מבנים שנבנו בניגוד לצו. סדרי הכוח שהוקצו למבצע הצבאי הזה: כל שוטרי משמר הגבול באזור יהודה ושומרון, וכן מג"ב עוטף ירושלים, החטיבה הלא ערבית בשב"כ, מודיעין משטרתי וקציני ההגנה המרחבית ביהודה ושומרון. כמו כן, ישתתף במבצע גם חיל האוויר. בכל יום תבוצע גיחת צילום על ידי חיל האוויר. כן ישתתפו במשימת הפיקוח מזל"טים (מטוסים זעירים ללא טייס) ומסוקים.

ביצוע המשימה הצבאית של הריסת הבתים יתנהל כך: הישוב בו מבוצעת ההריסה יבודד על ידי חסימות וצווי שטח צבאי סגור שיוכנו מבעוד מועד, במטרה למנוע הגעת תגבורת של תושבים. הבידוד יהיה ל"איזור רחב ככל הניתן". לטובת מניעת אזעקת תגבורת יבוצע מיסוך סלולרי של האיזור. תימנע כניסת צוותי תקשורת לסיקור האירוע. כמו בגירוש היהודים מגוש קטיף, כוחות ההריסה יגיעו בסדרי כוח גדולים "מתוך הבנה שהעוצמה משתקת". במעגל הראשון של ההריסה יוצבו כוחות יס"מ, ימ"מ, פרשים, מג"ב ומשטרה. חיילי צה"ל יוצבו במעגל השני, אך במקרים בהם מתפתח עימות חיילי צה"ל יתערבו בהתאם לצורך עד להשלמת המשימה. מפקדת פיקוד המרכז מנחה את החיילים להיערך גם לאפשרות של שימוש בנשק, למרות שאין מידע קונקרטי על התפתחות מסוג זה. נגד ראשי רשויות מקומיות שיתנגדו לצו, ינקטו סנקציות כגון מניעת היתרים לבנית מבני ציבור.

מדובר צה"ל נמסר בתגובה לפרסום הפקודה כי "כוחות המינהל האזרחי, משטרת ישראל ומשמר הגבול הם שיעמדו מול האזרחים ככל שרק יתאפשר, וזאת על פי המדיניות הנהוגה על ידי צה"ל. 'פקודת המבצע' הינה טיוטה ראשונית שהועברה להתייחסות גורמים באוגדה, בפיקוד ובקרב גורמי ביטחון. טיוטת הפקודה הופצה כחלק מתהליך של עבודת מטה סדורה ובגין אחריותו של צה"ל כריבון בשטחי יהודה ושומרון." עוד מוסיף דובר צה"ל כי "לא מתוכננת פעילות של חיל האוויר בהקשר זה, וכי ככלל גיחות הצילום שמפעיל המינהל האזרחי מתבצעות על ידי מטוסים קלים של חברות אזרחיות הנשכרות על ידי משרד הביטחון."

דובר צה"ל גם מדגיש,  כי "חובתו של כל אזרח ואיש ציבור הינה לשמור את צה"ל, מפקדיו וחייליו מחוץ לכל ויכוח פוליטי." בעקבות פרסום "פקודת המבצע" פנה בדחיפות עורך הדין מוטי מינצר מ"הפורום המשפטי למען ארץ ישראל" לבג"ץ, ליתן צו ביניים מוגבל לעצור כל הריסה בהתאם לצו ההקפאה ביהודה ושומרון.  עו"ד מינצר טוען כי ההחלטה להרוס את הבתים ניתנה מבלי שהיתה לעותרים נגדו הזדמנות סבירה להשמיע את טיעוניהם בקשר לבניה, מכיוון שטרם הוקמה בפועל ועדת חריגים ומבלי שנקבעה ערכאת ערעור.כזכור, השמיעה אפילו נשיאת בית המשפט דורית בייניש ביקורת קשה כלפי המדינה על שלא נערכה כראוי לפצות את הנפגעים וטרם הקימה ועדות הנדרשות לצורך שמיעת הנפגעים.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בישראל בונים לגובה, הירושלמים מעדיפים את זה אחרת
לאורך השנים מתנהל בירושלים דיון מתמשך סביב אופן הבנייה בעיר...
היערכות לאיום הבא: הסייבר הלאומי קיים תרגיל חירום רחב היקף במוסדות אקדמיים בישראל
התרגיל נערך במכללת עזריאלי להנדסה בירושלים ומשתתפים בו שמונה מוסדות...
נוסטלגיה ירושלמית בשחור לבן: תערוכה חדשה בבנייני האומה מציגה את ירושלים מבעד לעדשתו של הצלם ראובן מילון
מרכז הקונגרסים הבינלאומי בנייני האומה ירושלים ממשיך לקדם אמנות ישראלית...
נשיא המדינה וראש ממשלת יוון ביקרו בבית משפחת קארוסיס
נשיא המדינה יצחק הרצוג וראש ממשלת יוון קיריאקוס מיצוטאקיס, ביקרו...
נשיא המדינה נפגש עם נשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידיס
נשיא המדינה נועד היום, יום שני, ב׳ בטבת, 22 בדצמבר,...
דניאל שיליאן ואנאל סיידא עולים חדשים, תושבי ירושלים קיבלו השבוע את פרס ההוקרה של שר העלייה והקליטה
דניאל שיליאן ואנאל סיידא עולים חדשים, תושבי ירושלים וסטודנטים מצטיינים...
נשיא המדינה ״בישיבה יוניברסיטי״ בניו-יורק: ״אנו עדים לעלייתו של ראש עיר נבחר חדש, שאינו מסתיר את הבוז שהוא חש למדינת ישראל היהודית-דמוקרטית, המדינה הלאומית היחידה של העם היהודי”
הנשיא התייחס לצורך המיידי והדחוף להשיב את החטוף האחרון הנמצא...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לבקשת החנינה של ראה״ם
״אני אשקול אך ורק את טובת המדינה והחברה הישראלית רק...
נשיא המדינה נפגש עם ראש עיריית ניו יורק היוצא אריק אדמס
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום שני, כ״ו בחשון,...
חוויה מרתקת לחג החנוכה: סיור חנוכיות 2025 - “באנו חושך לגרש”
לרגל חג החנוכה, חג האורות, יציע  מלון התיאטרון בירושלים  סיור...
דילוג לתוכן