מסעדות כשרות ברחבי הארץ נמצאות תחת פיקוח של נציגי הרבנות המקומית. יחד עם זאת, לא כל הסועדים מבינים עד כמה קשה לשמור על כשרות. הסיבה לכך היא לא רק מגוון עצום של חומרי גלם והגבלות על תהליך הבישול, הטיגון והאפייה, אלא גם התייחסות לכל מקרר במטבח בנפרד. במילים אחרות, יש צורך בפתרונות קירור והקפאה ייחודיים על מנת לספק את צרכי התעשייה הכשרה והדתית.
קיימים מספר כללי מפתח שעליהם חשוב לשמור כאשר מקימים חדרי קירור תעשייתיים. חדרים מן הסוג הזה משמשים מסעדות, בתי קפה, בתי מלון, בתי חולים ומוסדות ציבוריים. הם מיועדים לעמוד בטמפרטורות גבוהות ומטרתם לאפשר אחסנה של מגוון מוצרים.
ניתן לנצל פתרונות קירור והקפאה תעשייתיים לטובת ירקות, פירות וכמובן בשר, דגים ומוצרי חלב. מעבר לכך, יש חדרי קירור ניידים שמגיעים במידות מוכנות מראש או חדרי קירור נייחים שמורכבים לפי בקשת הלקוח.
איך הופכים את חדרי הקירור למקום כשר?
הדרך הנכונה להפוך חדרי קירור תעשייתיים למקום כשר הוא לחלק אותם לקטגוריות שונות. ראשית, כדאי לבחור היטב מקפיאים תעשייתיים ולבדוק מה הם מסוגלים להכיל מבחינת נפח. יש להקצות מקום נפרד למוצרי בשר וחלב וכדאי להפריד גם בין דגים ופירות וירקות. החדרים אמורים להיות בעלי סגירה הרמטית שנועדה לשמור את הטמפרטורה הקרה, כאשר הנעילה מתבצעת דרך ידית חיצונית. אף על פי כן, ברוב החדרים יש גם בחלק הפנימי ידית שמאפשרת את פתיחת הדלת במקרי חירום.
סוגיה הלכתית נוספת הקשורה למקפיאים תעשייתיים כשרים היא הפעלה חשמלית. החדרים פועלים על חשמל והם חייבים להישאר מחוברים לתשתית החשמל המרכזית על מנת להבטיח את תקינות הקירור וההקפאה.
בנוסף, בתוך חדרי קירור יש תאורה פנימית. התאמה של פתרונות קירור והקפאה תעשייתיים למסעדות כשרות למשל מתבצעת על ידי התקנת מערכות חכמות. מערכות אלו מאפשרות להוציא ולהכניס את המזון לחדרי הקירור, מבלי שיד אדם תפעיל אביזר חשמלי כלשהו. בחדרי קירור של מטבחים כשרים ושומרי שבת מתקינים טיימרים וממשיכים לשמור על המזון גם בסופי שבוע וחגים.
כך בונים חדרי קירור
מטבחים תעשייתיים לא יכולים לפעול ללא חדרי קירור. הדגש צריך להיות על התייעצות עם אנשי מקצוע לטובת בניית חדר בגודל מתאים, תוך השוואה בין מקפיאים תעשייתיים כפי שאתם יכולים לצפות כאן באתר אלקטרוטרם, לפי הספק, מפרט טכני, צריכת חשמל, תאורה וכדומה. החדרים מותקנים במקומות שבהם נדרש לאחסן מזון בתנאי קירור והקפאה, אך הם משמשים גם לשמירה על טריות. יש חדרים המשמשים בתור מכולות קירור ואלו מיועדים לאחסון פרחים, תבלינים, תרופות, מנות דם וכן הלאה.
לסיכום, בניית חדרי קירור מתבצעת על פי צרכי הלקוח. במגזר הדתי נבנים חדרים מן הסוג הזה עבור מסעדות ומוסדות ציבוריים, תוך מתן דגש על נושא הכשרות וההפעלה בשבת.