פרויקט פינוי בינוי בבירה תופס תאוצה

פרויקט פינוי בינוי בבירה תופס תאוצה

הוועדה המקומית לתכנון ובניה בעיריית ירושלים תמליץ מחר בפני הוועדה המחוזית על הפקדת תוכנית פינוי בינוי בשכונת תלפיות. הוועדה המחוזית אמורה להפקיד את התוכנית במהלך החודש הקרוב (נובמבר), בכדי שהתוכנית תצא לפועל.

מדובר על תוכנית פינוי בינוי במתחם הנמצא באזור תלפיות – בין דרך חברון ודרך בית לחם. המתחם הוכרז על-ידי הממשלה כמתחם פינוי בינוי בשנת 2004 בניהול חברת פרזות והתוכנית קודמה על-ידי עיריית ירושלים ותוכננה על-ידי אדריכל דוד גוגנהיים.

התוכנית מציעה שני בניינים בחזית רחוב דרך חברון ושני בניינים בחזית רחוב דרך בית לחם. הבניינים בחזית דרך חברון הם בניינים בגובה של 19 קומות והבניינים על דרך בית לחם הם בגובה 15 קומות.

התוכנית כוללת שטח ציבורי פתוח גדול במרכז המתחם בהיקף של כ- 5.1 דונם ושני מעברים ציבוריים המתחברים בין דרך בית לחם ודרך חברון.

בתוכנית 276 יחידות דיור חדשות ושטח ממוצע לדירה בתוכנית הוא 80 מ"ר עיקרי בלבד. שטחי הבניה המוצעים הם 22080 מ"ר עיקרי ועוד 9660 מ"ר, כולם מעל לקרקע – סה"כ 31740 מ"ר מעל לקרקע המהווים 464% משטח המגרש נטו למגורים.

התוכנית מציעה בנין ציבורי בהיקף של 780 מ"ר עבור שימושים ציבוריים ובנוסף מוצע שטח בנוי באחד הבניינים עבור שני גני ילדים/מעונות יום.

פרויקט פינוי בינוי הינו פרויקט הריסה של מבנים שמצבם הפיזי רעוע ולא ראוי למגורים (מבחינת תשתיות, גודל וכד'), ולאחר הריסתם מתפנה שטח שאפשר לנצלו מכל ההיבטים. הפרויקט מותנה במתן פתרונות דיור לדיירים ובהסכמתם.

המתחם בתלפיות עמד בקריטריונים המחמירים של פרויקט מסוג זה והיוזמה להפעלתו עברה את שלבי המיון המקדימים של משרד הבינוי והשיכון. חברת "פרזות" שניהלה את הפרויקט, הגיעה להסכמה עם דיירי המתחם על ביצוע הפרויקט. במתחם התגוררו 72 משפחות בשיכונים משנות החמישים.

תוכניות פינוי בינוי, אותן מקדמת העירייה נעשות מתוך מטרה לשפר את איכות חיי התושבים, לאפשר את שיפור איכות הדיור, להגדיל את הדירות ואת תוספת יחידות הדיור לזוגות צעירים, כחלק מהמגמה העירונית לקידום בניה ודיור לצעירים בכל רחבי העיר.

מצ"ב שרטוט של אחת משלוש החלופות המוצעות.

לפרטים נוספים: אריאלה סמילנסקי-דרעי-דוברת מינהל הנדסה: טל': 02-6298188/050-3122004.

 

 

 

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מהכרה מדינית לשותפות: נשיא סומלילנד נטע עץ זית ביער האומות של קק"ל בירושלים
נשיא סומלילנד, אבדירחמן מוחמד עבדילאהי, ביקר היום (ראשון), ביוזמת קק״ל,...
לראשונה בישראל: נשיא המדינה אירח את נשיא סומלילנד בבית הנשיא
נשיא המדינה: ״שתי המדינות פעלו באומץ -  ישראל הכירה בסומלילנד...
יום תורם הדם הבינלאומי במד"א: כמה מנות דם נתרמו השנה? מה זה דם מלא? איזו עיר בפסגת הרשימה?
היום (א') מציינים בישראל וברחבי העולם את יום תורם הדם...
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים אישרה להפקיד בתנאים את פרויקט הפינוי בינוי של אב-גד בסן מרטין 17 בירושלים בדרך של הרחבת תחום תוכנית סן מרטין 7-15
היקף ההכנסות הצפוי מהפרויקט הינו כ-124 מיליון שקל (לא כולל...
נשיא המדינה יצחק הרצוג, בטקס פרס ביטחון ישראל
״שום רחפן או כטב"מ של חזבאללה לא מבחין בין ישראלי...
פסטיבל הקולנוע ירושלים ה-43 ייפתח עם סרטו החדש של הבמאי משה רוזנטל - "עצמאות"
הסרט בהפקת גרין פרודקשנס וסרטי יונייטד קינג בכיכובם של אסי...
מחפשים בילוי משפחתי לקיץ?
מוזיאון ידידי ישראל משיק סיורי ערב ומעניק גישה למיצג ההולוגרמות...
לקראת מונדיאל 2026: ESET חושפת אתרי הונאה שמתחזים ל-FIFA
חוקרי חברת אבטחת המידע והסייבר ESET זיהו אתרים מזויפים שמציעים...
לראשונה מאז המלחמה – להקת מחול בינלאומית בישראל: יגאל פרי הכוריאוגרף הישראלי שכבש את ניו יורק ולהקתו 'פרידאנס' Peridance מגיעים לישראל 5.7.26 בתיאטרון ירושלים
״מקוריות מופלאה, ברק ותנועה רבגונית המובילים לשיא רגשי״. NY Times "מגוון...
מפצחים את המנהיגות: אלפי תלמידים משתתפים בפרויקט תיבות הבריחה של מרכז בגין
הפרויקט החדשני, בשיתוף המועצה הציבורית להנצחת נשיאי ישראל וראשי ממשלותיה,...
דילוג לתוכן