Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

פרויקט "לא פוסחים על אף סוללה" יוצא לדרך בירושלים

פרויקט "לא פוסחים על אף סוללה" יוצא לדרך בירושלים
צילום: תאגיד מ.א.י

במסגרת תוכנית החינוך העירונית 'מאשפה להשפעה' שהחלה החודש, מתקיימת בירושלים פעילות "לא פוסחים על אף סוללה" – מבצע הסברה ואיסוף של סוללות ישנות למיחזור מהקהילה, המתקיים בכ-50 בתי הספר במערב ומזרח העיר.

עיריית ירושלים ותאגיד מ.א.י למיחזור פסולת אלקטרונית ממשיכים לפעול יחד ולהביא לשינוי חברתי-סביבתי ביחס לפסולת הכי מזהמת. החודש מתקיים מבצע הסברה ואיסוף של פסולת אלקטרונית וסוללות בירושלים, שיכלול פעילויות חינוך והסברה ענפות בכ-50 בתי ספר.

פעילות 'לא פוסחים על אף סוללה' – מבצע עירוני להעלאת המודעות ואיסוף של פסולת אלקטרונית וסוללות. פעילות ייחודית וחדשנית שמטרתה הסברה ואיסוף פשוט ויעיל של סוללות למיחזור. הפעילות משלבת את מערכת החינוך העירונית, כדי לאפשר התמרת ערכים סביבתים לפעולה אקטיבית של איסוף סוללות מהבתים למיחזור. במהלך הפעילות התלמידים יוצרים קמפיין הסברה יישומי ויצירתי לאיסוף סוללות מהקהילה, ומקבלים שקית יחודית לאיסוף סוללות. תוצאות הקמפיין ומשקל האיסוף הכולל יפורסמו בעמוד הרשות המקומית ובאתר מ.א.י. לפעילות שותפים תאגיד המיחזור מאי, היחידה לחינוך לקיימות, במינהל החינוך של עיריית ירושלים ובתי הספר בעיר.

תושבי ירושלים יכולים כמובן למחזר פסולת אלקטרונית לאורך כל השנה. ברחבי העיר מוצבים דרך קבע מתקנים לאיסוף פסולת אלקטרונית. מיקומי נקודות האיסוף וכן מידע מפורט בנושא ניתן למצוא באתר העירייה ובאתר תאגיד מ.א.י.

בכל שנה מייצרים אזרחי ישראל כ-160,000,000 ק"ג של פסולת אלקטרונית. וכך, למרות שהפסולת האלקטרונית הינה רק כ-3% מכלל הפסולת, בפועל היא מהווה כ-70% מתכולתה הרעילה, המזיקה מאוד לבריאות התושבים, כאשר כל תושב בארץ מייצר כ-17 ק"ג פסולת אלקטרונית בכל שנה. היא עשויה מחומרים מזהמים ביותר כגון עופרת וכספית, שעלולים לגרום למחלות במערכות העצבים והנשימה. כיום, מרבית הפסולת עדיין אינה מגיעה למיחזור. בישראל נשרפת כמות עצומה של פסולת אלקטרונית רעילה, המזהמת את האדמה, את מקורות המים וגם את האוויר, ופוגעת כאמור בבריאות התושבים.

דותן קבק, מנכ"ל תאגיד מ.א.י למיחזור פסולת אלקטרונית: "תלמידי ישראל של היום הם דור העתיד. בשביל איכות החיים שלהם, מוטלת על כולנו החובה למחזר ולשמור על כדור הארץ. בזכות ההיענות של תושבי ירושלים, מוחזרו עד היום טונות רבים של פסולת אלקטרונית, ואנו קוראים לתושבים להמשיך ולהוביל במיחזור ולשמור על הסביבה".

יערה סרי לוי, מובילת תכניות חינוך לקיימות בעיריית ירושלים: "מיחזור הפסולת האלקטרונית והסוללות מהווה חלק משמעותי בשמירה על איכות הסביבה. תלמידי ירושלים מכל חלקי העיר, שמחים לקחת חלק בתכנית, ומובילים בעצמם פעילויות הסברה רבות המעודדות שמירה על הסביבה באופן כללי, וטיפול בפסולת אלקטרונית בפרט. אנו שמחים על שיתוף הפעולה הפורה עם תאגיד מ.א.י ובתי הספר."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
למה שווה לשלם על שמן זית
שמן זית איכותי הוא חלומו של כל שף, וחלומו של...
ממשיכים להיאבק בגזענות במגרשי הכדורגל: משרד המשפטים קיים סדנא למניעת גזענות בקבוצת הנוער של בית"ר ירושלים
כחודש לתוך פתיחת עונת הכדורגל בישראל, הסתיימה הכשרה נוספת למניעת...
איך מנקים כתמים שנספגו בריפוד
אנחנו יודעים לנקות הכל אבל יש משהו שאיתו בדרך כלל...
תפקידיו של עורך דין בתהליכי התחדשות עירונית
התחדשות עירונית היא דרכן של רשויות מקומיות רבות להגדיל את...
3 דברים שחשוב לזכור לפני שבוחרים מוסך לטיפול תקופתי
כמה פעמים בשנה אתם צריכים לתקן את הרכב שלכם? זה...
לימודים ועבודה מרחוק כחלק מהתרבות המודרנית
עם פרוץ מגפת הקורונה נתקלנו בסיטואציות חדשות להן היינו צריכים...
הדרך לשלום בית ולהסכם גירושין הוגן
תהליך הגירושין הוא תהליך מורכב ורגשי שיכול להוביל לסכסוכים ולחצים...
קסם השוקולד הוא קסם שלעולם לא פג
יש אדם בעולם אשר יכול לסרב לשוקולד? אנחנו לא יודעים,...
טיפול בגלי רדיו למיצוק פנים- כל מה שחשוב לדעת
העור שלנו מהווה את אחד האיברים הגדולים ביותר בגופנו. אם...
מרגישים לבד ומחפשים עניין? כדאי לחשוב על דיור מוגן
תוחלת החיים היום היא ארוכה והרפואה מצליחה לתת מענה למגוון...