פרויקט חדש של עיריית ירושלים ועמותת "קעליטה" מעודד יזמים עולים ובעלי עסקים מצרפת לעלות ולהשתקע בעיר

פרויקט חדש של עיריית ירושלים ועמותת "קעליטה" מעודד יזמים עולים ובעלי עסקים מצרפת לעלות ולהשתקע בעיר
pixabay

היוזמה תתרום רבות לכלכלת העיר ותוסיף עשרות מקומות עבודה ותעסוקה

פרויקט חדש של עיריית ירושלים ועמותת "קעליטה"
pixabay

בעלי עסקים ויזמים מצרפת, ירושלים קוראת לכםפרויקט חדש ביוזמת עיריית ירושלים ועמותת "קעליטה" (ארגון הגג של עולי צרפת בישראל) החל לפעול לאחרונה במטרה ליצור "מסלול ירוק" שיעודד יזמים עולים ובעלי עסקים מצרפת לעלות לישראל ולפתוח בה בתי עסק, להעביר את העסקים שלהם לירושלים (מהעיר בה הם נמצאים כעת) ו/או לפתוח שלוחה מקומית של העסק שלהם בירושלים. משמעות הפרויקט: תרומה גדולה לכלכלת העיר ולגיוון התרבותי בה, הגדלת ההכנסות ממיסים ומארנונה והרחבת היצע התעסוקה בעיר.

הפרויקט, שהחל לפעול בינואר 2019 ועתיד להימשך עד סוף השנה, הוביל עד כה לעלייתם של 12 יזמים דוברי צרפתית שהשתקעו בעיר והפכו אותה לביתם. היזמים פתחו בירושלים עסקים במגוון תחומים: הפקת סרטים, בית עסק למחשבים, גלריה לאמנות, קליניקה לפודולוגיה (בעיות שמקורן בכף הרגל), חנות יין ומשקאות, פיצרייה ועוד. יזמים רבים נוספים אמורים לעלות במהלך השנה הקרובה, לאחר שנחשפו לעיר בעקבות הפרויקט. בהגיעם לארץ, זוכים היזמים לליווי צמוד ללא עלות מטעם נציגי עיריית ירושלים ועמותת "קעליטה", סיוע בבניית תכנית עסקית, ליווי מול הרשויות, בירוקרטיה ורגולטורים, סיוע משפטי, ייעוץ כלכלי, שירותי נטוורקינג, איתור שטחים מתאימים, סיוע בהוצאת אישורים ורישיונות עסק, חיבור לרשתות חברתיות ומקצועיות בעיר ועוד.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "עידוד עלייה בקרב יהודי התפוצות הוא פרויקט מבורך שיביא להגדלת העלייה מצרפת לירושלים. עיריית ירושלים מנגישה את כל שירותיה בימים אלה עבור העולים החדשים, הם יינתנו במגוון שפות ויענו על כל צורך של העולה באמצעות המסלול הירוק הייעודי שיפותח. אני מזמין את בעלי העסקים להגיע ולפתוח את עסקיהם ברחבי הבירה".

פיני גלינקביץ', מנהל הרשות העירונית לעליה וקליטה בעיריית ירושלים, מספר כי "ירושלים היא עיר קולטת עלייה; באמצע שנת 2018 התגוררו בירושלים 23,122 עולים חדשים (עשר שנים מיום עלייתם לארץ), מתוכם 6,169 מצרפת. יצרנו מסלול VIP לכל עולה לעיר המעוניין לפתוח עסק, החל משלב טרום העלייה והמשך לאחר עלייתו ארצה לירושלים. במסגרת זו אנו מספקים ליווי צמוד באמצעות פרויקטור מקצועי ורשת ארגונית תומכת, מסייעים בכל השלבים, בהסרת חסמים – ובמציאת כל התמיכות והתגמולים להם זכאים העולים. מאז תחילת הפרויקט, ראינו שהוא לא רק תורם להגעת בעלי עסקים מצרפת לארץ, אלא גם גורם להגירה פנימית של בעלי עסקים ממוצא צרפתי שהגיעו בתחילה לערים אחרות לארץ – וכעת מחליטים לעבור לירושלים. אין עוררין על תרומתם הרבה של העולים החדשים לעיר – מבחינה תרבותית, כלכלית ועוד, ואני בטוח שמהפרויקט החדש נצא כולנו נשכרים".

אריאל קנדל, מנכ"ל עמותת "קעליטה" (ארגון הגג של עולי צרפת בישראל), מספר כי "העולים מצרפת מהווים כוח כלכלי גדול ופוטנציאל צמיחה משמעותי לעיר ירושלים. מחקר כלכלי שנערך באוניברסיטת בר-אילן על ידי החוקרות פרופ' אליס ברזיס ודפנה אבירם-ניצן, העלה כי העולים מצרפת מהווים פוטנציאל צמיחה עצום למשק הישראלי: על כל 1 ש"ח שהמדינה מתקצבת לעידוד וקליטת העלייה מצרפת, היא מקבלת חזרה כ-15 ש"ח בתוספת תוצר ו-3.7 ש"ח בהכנסות ממס. עוד נמצא במחקר שתרומתם של עולי צרפת לצמיחה נאמדת בכ-0.46% בממוצע לשנה, שמשמעותה תוספת תוצר ממוצעת של כ-5 מיליארד ש"ח לשנה, וכי השקעה בקליטת העולים מצרפת היא השקעה כדאית ביותר למשק, ומניבה תשואה של כ- 1400% במונחי תוצר ו- 274% במונחי תקציב המדינה. כתושב ירושלים מזה שנים רבות, אני שמח מאוד לראות כי עיריית ירושלים השכילה להבין את הפוטנציאל הרב הטמון בעולים מצרפת, ובטוח כי הפרויקט החדש יגרום לעלייה גדולה של אנשי עסקים מצרפת שיהפכו את ירושלים לביתם".

אודות "קעליטה": עמותת "קעליטה", שהוקמה ביוני 2015 על ידי הפילנתרופ ואיש העסקים היהודי-צרפתי מרק אייזנברג, היא ארגון הגג של עולי צרפת בישראל. קעליטה שמה לה למטרה לסייע ולהביא לשיפור משמעותי בקליטת העולים דוברי הצרפתית, להעלות את חשיבות העלייה והקליטה ולהציב אותה בראש סדר העדיפויות של החברה בישראל – ובכך לתרום לפתרון בעיות הנוגעות לכלל החברה הישראלית. מאז החלה לפעול, שיפרה העמותה משמעותית את סיכויי ההצלחה של העולים מצרפת בארץ וחיזקה את התרומה הכלכלית, החברתית והרוחנית של העלייה מצרפת.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף כ 9% מהמשיבים הם תושבי ירושלים והסביבה
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
מבצע ״שאגת הארי״: צוותי מד״א טיפלו ב-2,503 נפגעים, בהם 594 מירי הטילים, מתוכם: 23 הרוגים, 23 במצב קשה, 38 במצב בינוני, 510 במצב קל ו-586 נפגעי חרדה. בדרך למרחב המוגן טופלו 1,323 בני אדם, מתוכם: 3 הרוגים, 6 במצב קשה, 12 במצב בינוני ו-1,302 במצב קל
עם פתיחת מבצע ״שאגת הארי״ והכרזת מצב החירום המיוחד בעורף...
איתי בן נון משיק מיני-אלבום חדש, בית (HOME), בבית הקונפדרציה מוצ"ש, 18.4.26, 21:00, בית הקונפדרציה בירושלים
 המלחין ונגן כלי הנשיפה איתי בן נון, מייסד ומנהיג להקת...
מלחמת יש ברירה
אלו ימים לא פשוטים, אלו ימים בהם אנו מתמודדים עם...
איך לקבל פטור ממס הכנסה לנכים בצורה אפקטיבית
סוגי תו נכה סוגי תו נכה הם כלי חשוב לכל אדם...
מוזיאון ידידי ישראל בירושלים ממשיך לפעול גם בימים אלה ויפעל גם בפסח בהתאם להנחיות פיקוד העורף
מוזיאון ידידי ישראל, מהאתרים החווייתיים והמרגשים בירושלים, מודיע על פתיחתו...
מלון "המלך דוד" בירושלים, מרשת מלונות דן, אירח את הפגישה בין שר החוץ של ישראל לבין שר החוץ של צרפת
מלון "המלך דוד" בירושלים, מרשת מלונות דן, אירח את הפגישה...
דיני משפחה וירושה: רישום זכויות יורשים, הסדרי שהות ועריכת צוואות
רישום זכויות יורשים בנכסי העיזבון לאחר פטירתו של אדם, אין זכויותיו...
נשיא המדינה נפגש עם עולים חדשים שעלו בחודשים האחרונים, במרכז הקליטה של הסוכנות היהודית "אולפן עציון"
הנשיא הרצוג: ״העולים שמגיעים דווקא עכשיו מביאים עמם אומץ ונחישות...
המוקדנים של מד"א שהגיעו להציל חיים בזירת נפילת הטיל בבית שמש
אלעד ומאיר, שניהם קצינים במוקד הארצי של מד"א ותושבי בית...
דילוג לתוכן