פרוייקט "עיר פוגשת אמנות" באפריל

פרוייקט "עיר פוגשת אמנות" באפריל

במהלך כל חודש אפריל (החל מיום ד' 1/4 ועד חמישי 30/4) תהפוך ירושלים לגלריה אחת ענקית של יצירות אמנות, ציורים,וידאו-ארט, פסלים, וצילומים.

במסגרת המיזם החדשני, "עיר פוגשת אמנות" שמו, יציגו כ- 70 אמנים צעירים בתחילת דרכם, את יצירותיהם בכ- 50 בתי עסק מגוונים ברחבי העיר, כמו בחנויות, בתי קפה, מועדוני לילה, מסעדות, אתרי תיירות, בסינמטק ועוד.

פרויקט "עיר פוגשת אמנות" בא במטרה לקרב בין עולם האמנות הירושלמי והיוצרים הצעירים שמתגוררים בה לבין מאות אלפי תושבי העיר והתיירים הרבים שיגיעו לבירה במהלך חוה"מ פסח.

קיום הפרויקט בירושלים אינו מקרי – העיר נתברכה במספר הרב ביותר והמגוון ביותר של בתי ספר גבוהים לאמנות וכן במספר מרשים של אמנים בתחילת דרכם המתגוררים בה ומבקשים לחשוף את מיטב יצירותיהם בפני הציבור הרחב.

לדברי ראש העיר ניר ברקת, מדובר במיזם ראשון מסוגו בארץ. "ירושלים היא בירת בתי הספר לאמנות בישראל ובית גידול מרכזי בארץ לאמנים צעירים. הרעיון הוא להפגיש בין אמנות עכשווית למקומות הומי אדם במהלך כל השנה ובחודש אפריל בפרט", אומר ברקת.

על כך הוסיף מנהל הפרויקט באגף חברה, יורם ברוורמן, כי חדשנותו של המיזם הוא בכך שהוא מביא את האמנות לקהל במקום את הקהל אל האמנות. "השילוב בין עסקים לנושאים חברתיים הינו חלק מהערבות ההדדית החזקה שמאפיינת את ירושלים והיא אשר מאפשרת את מימוש הרעיון באופן מוצלח".

לצד החשיפה האדירה שיקבלו האמנים הצעירים, יאפשר פרויקט "עיר פוגשת אמנות" הזדמנות מיוחדת לציבור לרכוש עבודות מקוריות באופן ישיר מול האמנים ללא צורך במתווכים.

בנוסף יתאפשר לציבור להיפגש עם האמנות במהלך סיור שגרתי ברחבי העיר, זאת בשל הפריסה הרחבה בבתי העסק השונים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בית הקונפדרציה מציג: המהדורה ה-17 של פסטיבל הולגאב ליצירה ישראלית-אתיופית
אמנים ואמניות צעירים של היפ-הופ, רגאיי ודאנסהול כובשים את בימות...
"סדקים של אור" מחווה לרונית אלקבץ
בערב תוקרא יצירתה הקולנועית כטקסט ספרותי הפתוח לפרשנויות, ויוארו הרבדים...
תערוכה חדשה במוזיאון ישראל: "כשהמילים נאלמות, האמנות הופכת לשפה" התערוכה המציגה את תהליכי השיקום של לוחמי "חרבות ברזל" מחוות החוסן "ורטיגו"
מוזיאון ישראל, בשיתוף חוות החוסן "ורטיגו", מציג תערוכה ייחודית המעניקה...
יפן בירושלים: כנס האנימה והמנגה הגדול בישראל, במעמד שגריר יפן בישראל, הארוקון 2026, פורים בבנייני האומה ירושלים
אנימה, מנגה ותרבות יפן הפכו בשנים האחרונות לחלק מהתרבות עליה...
"המעיין - שמורת טבע" - אפי ויסוצקי | תערוכת יחיד פיסול אוצרת גלית צימבליסט שדרות אלרוב ממילא ירושלים המתחם הסגור ינואר - פברואר 2026 שמורת טבע של אש וזכוכית | הסטודיו במתחם "המעיין"
עבור המבקר מבחוץ, השם "המעיין" המתנוסס על דלת הברזל הכבדה...
פריחת הדובדבן בגן הבוטני לרוחב 2026. קרדיט צילום: ארנון בוסאני
הגן הבוטני נצבע ורוד: פסטיבל הסאקורה מושך אלפי מבקרים
חודש תרבות יפן נמצא בשיאו חוויה מרהיבה לכל המשפחה עמדת הלבשת קימונו...
מלון דן ירושלים
סוף שבוע יווני עם הופעות חיות של יהודה פוליקר וטריפונס במלונות דן ירושלים
מלונות דן ממשיכה במסורת המוצלחת של הופעות חיות וחבילות תוכן של...
בנייני האומה פותחים את 2026 עם עונה חדשה של "במת האומה" חגיגה של מוזיקה וקולינריה עם מיטב האמנים שלמה ארצי במופע החורף: מירי מסיקה וקרן פלס על במה אחת ישי ריבו והפילהרמונית הכבש ה-16 ועוד..
מרכז הקונגרסים הבינ"ל בנייני האומה ירושלים פותחים את שנת 2026...
אהבה ירושלמית עם ניחוח אירופאי חבילת ולנטיינס ייחודית במלון אמריקן קולוני ירושלים
לרגל חג האהבה הבינלאומי, שיצוין השנה בשבת 14 בפברואר 2026,...
מלונות דן ממשיכה במסורת המוצלחת של הופעות חיות: לינה עם הופעה חיה של שרית חדד במלונות דן ירושלים
מלונות דן ממשיכה במסורת המוצלחת של הופעות חיות: לינה עם...
דילוג לתוכן