פסל הסובלנות

פסל הסובלנות

הפסל, שנבנה בכספי תרומה של מיליארדר מפולין על ידי הקרן לירושלים ובשיתוף העירייה, ייחנך בהשתתפות משלחת גדולה של אנשי ממשל ועסקים מפולין, שר המדע והספורט ראלב מג'אדלה, ראש עיריית ירושלים אורי לופוליאנסקי ונשיאת הקרן לירושלים רות חשין.

פסל הסובלנות, העשוי ברונזה, הוקם על רכס ארמון הנציב, סמוך למטה האו"ם, בנקודה היחידה המאפשרת תצפית לצפון (העיר העתיקה) ולדרום (מדבר יהודה וההרודיון). התורם, אלכסנדר גודזובאטי, יליד העיר לודג' שבפולין, נחשב לאחד מאנשי העסקים המשפיעים במזרח אירופה. את פעילותו לקידום הסובלנות והדו-קיום החל לפני כמה שנים מתוך אמונה כי הבנה וקבלה של האחר הן הכרח להתפתחותה ושגשוגה של האנושות. לפרויקט נבחר האמן טשסלו דז'וויגאז', פרופ' באקדמיה לאמנות של קראקוב אשר עיצב פסלים רבים ברחבי העולם. לצורך עיצובו של פסל הסובלנות, ביקר האמן הפולני באתר כמה פעמים כדי לספוג את האווירה במקום וקטף עלים מעצי הזית העתיקים הצומחים שם. כל אלו באו לידי ביטוי בפסל הבנוי משני חצאים של עמוד שבור שבמרכזו עולה וצומח עץ זית. ענפיו של העץ ועליו המוזהבים נראים כמנסים לאחות את הבקע ולקרב את שני החצאים.

הפסל, המתנשא לגובה של 15 מטר, הובא בחלקים מפולין והורכב בארץ על ידי אנשי מקצוע בפיקוחו הצמוד של האמן. הוא הורכב על גבעה מלאכותית בגובה חמישה מטרים שהוקמה על הרכס בו ניתן היה לראות מבין העצים את הר הבית והוא מהווה השלמת מסלול טיול מעגלי ברצף הטיילות הקיים במקום (סיבוב הליכה שהחל בטיילת גולדמן ומסתיים בטיילת הס). סביב הפסל פותח על ידי משרדו של האדריכל שלמה אהרונסון גן הסובלנות ובו מוצב "קיר הסובלנות" עליו חקוקים שמות עמים וגופים בעולם שהביעו הזדהות עם רעיון הסובלנות.

התורם אלכסנדר גודזובאטי – יליד לודג', פולין. ד"ר לכלכלה, בוגר אוניברסיטת לודג' במחלקה לסחר בינ"ל. מקים הקרן: Crescendum Est Polania התומכת במדענים ואמנים מוכשרים וצעירים. חבר בחבר הנאמנים של מרכז פרס לשלום, הפורום העולמי לכלכלה בדבוס והקונגרס הכלכלי האירופאי בברלין. ב-98 נבחר ע"י מגזין "פורבז" האמריקאי לאחד האנשים המשפיעים ביותר במרכז ומזרח אירופה. בשנים האחרונות נחשב לאחד מ-30 האנשים המשפיעים ביותר בפולין.

האמן טשסלו דז'וויגאז' – יליד נאו ויסניצ', ליד קרקוב. אמן, פסל, פרופסור באקדמיה לאמנות בקרקוב, ראש הסדנה לפיסול בקרמיקה. מרצה לאמנות באקדמיה לתיאולוגיה בקרקוב. עיצב ויצר יצירות בפולין ובעולם כולו. בין יצירותי, המונומנט לזכר קורבנות דצמבר 1970 בזצקין.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מה? מיוחד לפסח!! חוויות בירושלים
מה? מיוחד לפסח!! בעקבות הזמן - חוויית עלייה לרגל לירושלים...
לגעת בטבע פסטיבל האביב למלאכות קדומות בעין יעל - חוה"מ פסח
פסטיבל האביב למלאכות קדומות בעין יעל מציע חוויה אותנטית המשלבת...
פורים במוזיאון ידידי ישראל להורים ולילדים - סדנה מיוחדת להכנת מסיכות שבטיות וסיורים חווייתיים לכל המשפחה
מוזיאון ידידי ישראל בירושלים מזמין את הקהל הרחב, גדולים וקטנים,...
מחפשים מגשי אירוח לאירוע עסקי? כך תבחרו נכון
אם אתם עורכים אירוע עסקי כלשהו, אתם בטח יודעים שאחד...
יפן בירושלים חוגגים עשור לכנס אנימה ומנגה הגדול והיחידי בישראל הארוקון 2025 פורים בבנייני האומה ירושלים
עשור לכנס הארוקון 2025 לאנימה, מנגה ותרבות יפן! הכנס יתקיים...
המדריך להתמודדות עם משבר נפשי
במהלך השנים האחרונות, ייתכן שגם אתם חוויתם קושי נפשי כלשהו,...
עושים כבוד לכרישה מנות חורפיות חדשות בתפריט מסעדת KING'S COURT במלון וולדורף אסטוריה ירושלים
מנות חורפיות חדשות נוספו לתפריט העשיר והמגוון של מסעדת KING'S...
תערוכה חדשה בבנייני האומה לראות בכל דבר עוד יופי תערוכת צילום
בתערוכה החדשה של הצלמת מיכל סלע "לראות בכל דבר עוד...
מחזה חדש מבית התיאו-טרון: דיברת אליי? דרמה קומית על שליחות, אקדח ועוגת תפוחים
השנה האחרונה הפגישה את כולנו עם המלחמה והשלכותיה הקשות. "קול...
אין חגיגה בלי בלון לא?
תגידו לנו מי לא אוהב ימי הולדת?  חגיגות ימי הולדת...
דילוג לתוכן