Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility MEKOMONET-->

פסל הסובלנות

פסל הסובלנות

הפסל, שנבנה בכספי תרומה של מיליארדר מפולין על ידי הקרן לירושלים ובשיתוף העירייה, ייחנך בהשתתפות משלחת גדולה של אנשי ממשל ועסקים מפולין, שר המדע והספורט ראלב מג'אדלה, ראש עיריית ירושלים אורי לופוליאנסקי ונשיאת הקרן לירושלים רות חשין.

פסל הסובלנות, העשוי ברונזה, הוקם על רכס ארמון הנציב, סמוך למטה האו"ם, בנקודה היחידה המאפשרת תצפית לצפון (העיר העתיקה) ולדרום (מדבר יהודה וההרודיון). התורם, אלכסנדר גודזובאטי, יליד העיר לודג' שבפולין, נחשב לאחד מאנשי העסקים המשפיעים במזרח אירופה. את פעילותו לקידום הסובלנות והדו-קיום החל לפני כמה שנים מתוך אמונה כי הבנה וקבלה של האחר הן הכרח להתפתחותה ושגשוגה של האנושות. לפרויקט נבחר האמן טשסלו דז'וויגאז', פרופ' באקדמיה לאמנות של קראקוב אשר עיצב פסלים רבים ברחבי העולם. לצורך עיצובו של פסל הסובלנות, ביקר האמן הפולני באתר כמה פעמים כדי לספוג את האווירה במקום וקטף עלים מעצי הזית העתיקים הצומחים שם. כל אלו באו לידי ביטוי בפסל הבנוי משני חצאים של עמוד שבור שבמרכזו עולה וצומח עץ זית. ענפיו של העץ ועליו המוזהבים נראים כמנסים לאחות את הבקע ולקרב את שני החצאים.

הפסל, המתנשא לגובה של 15 מטר, הובא בחלקים מפולין והורכב בארץ על ידי אנשי מקצוע בפיקוחו הצמוד של האמן. הוא הורכב על גבעה מלאכותית בגובה חמישה מטרים שהוקמה על הרכס בו ניתן היה לראות מבין העצים את הר הבית והוא מהווה השלמת מסלול טיול מעגלי ברצף הטיילות הקיים במקום (סיבוב הליכה שהחל בטיילת גולדמן ומסתיים בטיילת הס). סביב הפסל פותח על ידי משרדו של האדריכל שלמה אהרונסון גן הסובלנות ובו מוצב "קיר הסובלנות" עליו חקוקים שמות עמים וגופים בעולם שהביעו הזדהות עם רעיון הסובלנות.

התורם אלכסנדר גודזובאטי – יליד לודג', פולין. ד"ר לכלכלה, בוגר אוניברסיטת לודג' במחלקה לסחר בינ"ל. מקים הקרן: Crescendum Est Polania התומכת במדענים ואמנים מוכשרים וצעירים. חבר בחבר הנאמנים של מרכז פרס לשלום, הפורום העולמי לכלכלה בדבוס והקונגרס הכלכלי האירופאי בברלין. ב-98 נבחר ע"י מגזין "פורבז" האמריקאי לאחד האנשים המשפיעים ביותר במרכז ומזרח אירופה. בשנים האחרונות נחשב לאחד מ-30 האנשים המשפיעים ביותר בפולין.

האמן טשסלו דז'וויגאז' – יליד נאו ויסניצ', ליד קרקוב. אמן, פסל, פרופסור באקדמיה לאמנות בקרקוב, ראש הסדנה לפיסול בקרמיקה. מרצה לאמנות באקדמיה לתיאולוגיה בקרקוב. עיצב ויצר יצירות בפולין ובעולם כולו. בין יצירותי, המונומנט לזכר קורבנות דצמבר 1970 בזצקין.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
איך להפוך את ערב החברה לא רק למהנה אלא גם למגבש?
אם אתם רוצים לתכנן עבור העובדים שלכם ערב חברה, שלא...
כנס האנימה והמנגה הגדול של הקיץ אליו צפויים להגיע אלפי חברי הקהילה מכל רחבי הארץ 8 באוגוסט בבנייני האומה
כנס האנימה והמנגה הגדול של הקיץ אליו צפויים להגיע אלפי...
סדנת ההדפס הירושלמית חוגגת 50 שנה להווסדה!
סדנת ההדפס ירושלים: פתיחה: יום שישי, ה- 19.7.2024 בשעה :...
מפגש מרגש בין צעירים מוסלמים ממרוקו לישראלים התקיים במוזיאון ידידי ישראל וכלל שירה וריקודים משותפים לצלילי שירת זמרת ששרה במרוקאית
מוזיאון ידידי ישראל אירח את משלחת שראכה ממרוקו שהגיעה לישראל...
קיץ אינטראקטיבי במוזיאון המוזיקה העברי בירושלים בואו לנגן בעצמכם מנגינות של קיץ
חוויה לכל המשפחה בכל גיל נגינה חיה בשיתוף הקהל * הצצה...
מישהו לרוץ איתו תערוכת ציורים חדשה בתמול שלשום מחווה לספרו של דוד גרוסמן במסגרת ציון 30 שנה להקמת תמול שלשום
מחווה לספרו של דוד גרוסמן 'מישהו לרוץ איתו' במסגרת אירועי...
נשיא המדינה במפגש ראשי רשויות מקומיות ואזוריות חדשים
״אני מאוד מודאג. אני מאוד מודאג מעליית הטון, מהעימותים המילוליים...
קיץ 2024 במוזיאון ידידי ישראל בירושלים
מחפשים מילוט מהחום? מוזיאון ידידי ישראל בנחלת שבעה בירושלים מזמין...
הצצה לעולמות של גיבורים וגיבורות חוויה מותאמות לילדים עם מוגבלות ובני משפחותיהם
הרצאות, מפגשים שיח גלריה ועוד מפגש לאימהות ואבות בתקופת לידה בהדרכה...
מאות מתושבי הצפון מתחננים שלא להתפנות ביום ראשון ממלון יהודה בירושלים ארגון "פירם" שמימן עד כה את שהותם מכספי תרומות בשווי 8 מיליון דולר קורא לממשלה לסייע
55 משפחות (למעלה מ 200 איש) מרביתם מהישוב עבדון, מנות,...