פגיעה במפעלים ועסקים בירושלים שממוקמים מעבר לקו הירוק ההסטורי

פגיעה במפעלים ועסקים בירושלים שממוקמים מעבר לקו הירוק ההסטורי

 

 בריטניה מתעקשת כי ישראל תעביר לארגון ה-OECD נתונים סטטיסטיים רק על השטחים שבתוך הקו הירוק ולא תכלול בדיווחיה נתונים מרמת הגולן, מהשטחים שסופחו לירושלים ומיהודה ושומרון. כך חשף הבוקר (יום שלישי), כתב רשת ב' לעניני כלכלה, ערן פוליצר.

 בישראל חוששים כי ההתנגדות הפוליטית הבריטית, כמו גם התנגדות ניו-זילנד ויתכן גם נורבגיה יפריעו לישראל להתקבל לארגון ה-OECD – הארגון לשיתוף פעולה כלכלי ופיתוח. בארגון הזה חברות שלושים מדינות – רובן מפותחות ולכל אחת מהחברות בארגון יש זכות וטו על הצטרפות של מדינה חדשה.

 גורמים המעורבים בתהליך ההצטרפות ל-OECD אמרו כי ההתנגדות הבריטית מגיעה אף על פי שישראל הגיעה לפשרה עם הדרג המקצועי בארגון. לפי הפשרה ישראל תעביר ל-OECD גם את קבצי המידע הגולמי של הנתונים שלה, נוסף על דיווחי הסטטיסטיקה הרגילים. כך יוכל ה-OECD לשנות את הסטטיסטיקה הישראלית אם ירצה.

 ההתנגדות הבריטית עלתה אתמול בשימוע שערכה ועדה של ה-OECD לסטטיסטיקה של ישראל. השימוע, שנערך בדרום קוריאה, שהוא אחד מסדרת שימועים מקצועיים במסגרת הליך ההצטרפות של ישראל ל-OECD. כל הועדות שעורכות שימועים אמורות להעביר את המלצתן למליאת הארגון, לקראת ההצבעה הסופית על קבלת ישראל ל-OECD –  הצבעה שצפויה להיערך בתחילת השנה הבאה.  בשימוע אתמול השתתפו בכירים מבנק ישראל, מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה וממזכירות ה-OECD. כן השתתפו בו נציגים מבריטניה, אוסטרליה, נורבגיה ופולין.

 לפי הדיווחים מהשימוע, מזכירות ה-OECD ניסתה לשמור על דיון מקצועי בלבד ולא פוליטי, אך הנציג הבריטי התעקש להקריא בפני הועדה מכתב שלפיו בריטניה מתנגדת לאישור הסטטיסטיקה הישראלית הקיימת ומבקשת כי הדיווחים יתאימו "לגבולותיה החוקיים של ישראל" – גבולות 67'.

  ההחלטה הסופית של הועדה תתקבל בתוך שבועייים. בישראל מעריכים כי ההתנגדות הבריטית לא תמנע את אישור הסטטיסטיקה של ישראל בועדה , אך חוששים כי בריטניה תתנגד לצרף את ישראל ל-OECD בהצבעה הסופית, שבה יש לכל חברה בארגון זכות וטו.

 במשרד החוץ הבריטי סירבו להרגיע את החששות הישראלים ומסרו בתגובה לרשת ב' כי "הדרג הפוליטי בבריטניה טרם החליט אם לתמוך או להתנגד להצטרפות ישראל ל-OECD. להבנתנו הנושא עדיין נמצא בדיונים טכניים בתוך הארגון". בתגובה אישר משרד החוץ כי "בריטניה מאמינה שהסטטיסטיקה צריכה לשקף את הגבולות החוקיים של ישראל, שאינם כוללים את יהודה ושומרון מזרח ירושלים ורמת הגולן".

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה במוקד המבצעי הארצי של מגן דוד אדום: ״האויב מנסה להתיש אותנו בטפטופי טילים - אבל בסוף הם ירימו ידיים כי לא תהיה להם ברירה״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל ביקרו היום, יום שני,...
מלון היוקרה החדש: ''מלון התיאטרון' נפתח לקהל הרחב בירושלים
מלון היוקרה החדש בירושלים, מלון התיאטרון, נפתח  לקהל הרחב.  מדובר...
נשיא המדינה לטייסים בכנף 1: ״זו משימה בסדר גודל היסטורי, לא יכולנו לאפשר לאיראן להגיע ליכולת גרעינית - מדובר בהישג עצום״
סגן מפקד טייסת 101: כשאני יוצא לטוס אני מקבל תמונה...
נשיא המדינה נפגש עם לוחמות ולוחמי גדוד רם בפיקוד העורף
על רקע הלחימה המתמשכת, נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום,...
אחרי מטח הטילים בלילה: נשיא המדינה שוחח עם ראשי הערים טמרה, בת ים ורחובות
בעקבות מטח הטילים מאיראן והפגיעות הקשות בערים טמרה, בת ים...
פרס בראשית הוענק לנשיא ארגנטינה, רגע לפני כן: נשיא המדינה ונשיא ארגנטינה ציינו את יום הולדתו השני בשבי של החטוף אריאל קוניו
נשיא המדינה יצחק הרצוג השתתף היום, יום חמישי, ט״ז בסיון,...
דלית רביב, מנכ"לית ICR, מודיעה היום על השלמת התנאים לעסקת מכירת קרקע בפרויקט הגבעה הצרפתית בירושלים תמורת 300 מיליון ש"ח ברווח של כ-130 מיליון ש"ח
עסקת המכירה מוכיחה את יכולותיה של החברה לזהות הזדמנויות השקעה...
קבוצת בליליוס, אשטרום נכסים, אקה נדל"ן וחברת דוד דרורי בע"מ משיקים קמפיין חדש לפרויקט היוקרתי THE CAPITAL בירושלים
במיקום המבוקש בירושלים: הפרויקט הייחודי ברחוב יפו ברובע הכניסה לעיר...
מלון וולדורף אסטוריה ירושלים מציג את מקום הבילוי המושלם לדרינק ולחוויה לילית על רקע הנוף הירושלמי THE TERRACE - הטרסה
בר הקיץ על גג המלון כולל תפריט משודרג עם מנות...
"המשפחה במעגל ההשפעה" – יום עיון ייחודי לקהילה בירושלים
עמותת איכות בשיקום ומרכז יה"ל ירושלים יקיימו ביום רביעי, 18...
דילוג לתוכן