עמק הצבאים בירושלים זכה בפרס לקיימות ע"ש נחמה ריבלין

עמק הצבאים בירושלים זכה בפרס לקיימות ע"ש נחמה ריבלין
קרדיט למארק ניימן/לע"מ.

פרס ע"ש נחמה ריבלין לקיימות הוענק שלשום (יום ראשון, 24.11.19) לראשונה, במסגרת ועידת האקלים הישראלית ה-4. הפרס הוענק על-ידי כבוד נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ל-4 פרויקטים נבחרים.

עמק הצבאים בירושלים זכה בפרס לקיימות ע"ש נחמה ריבלין
קרדיט למארק ניימן/לע"מ.

עמק הצבאים בירושלים נבחר בין מקבלי הפרס, ביחד עם מכתב הרבנים נגד שימוש בפלסטיק חד פעמי, תנועת מחאת התלמידים למען האקלים בישראל והמאבק לאוויר נקי במפרץ חיפה.

נימוקי השופטים להענקת הפרס לעמק הצבאים בירושלים, השייך לעיריית ירושלים ומנוהל ע"י החברה להגנת הטבע: "עמק הצבאים הוא מיזם שהצליח מעבר לכל דמיון, מאתר נחשק ליזמי נדל"ן הפך המקום לפנינת טבע המחוללת תהליכים חינוכיים רבי משמעות. הפועלים למען עמק הצבאים הצליחו (ומצליחים) במשימתם בדרכם השקטה, הצנועה והנחושה. לא פלא שלעמק הצבאים הייתה פינה חמה בליבה של נחמה ריבלין ז"ל".

עמק הצבאים בירושלים זכה בפרס לקיימות ע"ש נחמה ריבלין
ארנון בוסאני

נשיא המדינה, מר ראובן (רובי) ריבלין, במעמד הטקס ציין: "נחמה הייתה מהראשונות להבין שאקולוגיה, קיימות והגנת הסביבה, כבר מזמן אינן בגדר נושא שמסתכם באהבת הטבע. התחזיות בנוגע לשינויי האקלים הפכו את התחום הזה מֵעִניין שולי, של חובבי טבע, ו"משוגעים לדבר" לבעיה רצינית, שעומדת לפתחם של מנהיגי העולם כולו. אני זוכר איך סיפרה לי על שיחתה, עם מלאניה טראמפ, הגברת הראשונה של ארצות הברית, על משבר האקלים. כשהיא הייתה בוויטנאם, היא סיפרה בגאווה על מדינת ישראל, וגם הסבירה על הגינה הקהילתית שהיא שתלה בבית הנשיא. לה לא היה ספק. היא הבינה שהעולם שלנו עובר שינויים מסוכנים, שמחייבים אותנו לקחת אחריות. ונחמה האמינה שהמפתח לשינוי עובר אצל כל אחד ואחת מאתנו: בבית, ובקהילה. שינוי קטן, באופן שבו אנו מתנהלים בחיי היום-יום: בהפרדת פסולת, בצריכה נבונה, בשימוש חוזר כדי לייצר פחות פסולת. כל צעד קטן כזה, כך האמינה נחמה, הוא כבר צעד חשוב. הוא לקיחת אחריות".

עמק הצבאים בירושלים זכה בפרס לקיימות ע"ש נחמה ריבלין
ארנון בוסאני

ראש-העיר ירושלים, משה ליאון: "הזכייה בפרס מצביעה על ההערכה הרבה שלה זוכות יוזמות הפיתוח במרחב הציבורי בעיר ומערך הפארקים והטבע העירוני בפרט. בנוסף, הפרס מבטא את החשיבות העירונית הגדולה בהשקעה באיכות החיים ובמעורבות הקהילתית בירושלים, המשפיעה על תהליכי התכנון והחשיבה המשותפים לעירייה ולתושבים".

עמק הצבאים בירושלים זכה בפרס לקיימות ע"ש נחמה ריבלין
ארנון בוסאני

ועידת האקלים הישראלית ה-4 נערכה שלשלום במוזיאון לאמנות בת"א בהובלת קואליציית האקלים הישראלית, שחברים בה ארגוני סביבה ובהם החברה להגנת הטבע, אקואושן, אדם טבע ודין, אקופיס, הרשת הירוקה, מרכז השל לקיימות וחיים וסביבה וארגונים חברתיים, כמו איגוד רופאי בריאות הציבור ואיגוד המתכננים לישראל. לוועידה הגיעו כ-1,700 אישה ואיש. "נחמה ריבלין פעלה רבות למען קידום נושא הקיימות בדגש על עשייה מקומית וקשר למקום ולאדמה", מספר ערן בן ימיני, מנכ"ל ארגון חיים וסביבה.

עמק הצבאים בירושלים זכה בפרס לקיימות ע"ש נחמה ריבלין
פלאש 90

הפרס ע"ש נחמה ריבלין ז"ל הוענק לקמפיינים ויוזמות מקומיות וארציות שנחלו הצלחה יוצאת דופן ואשר מובלים על ידי ארגונים סביבתיים והתארגנויות מקומיות. מטרת הפרס, שהוענק ונוהל ע"י חיים וסביבה-ארגון הגג של ארגוני הסביבה בישראל, היא לחגוג הצלחות ולהבליט את העשייה הסביבתית של ארגונים והתארגנויות הפועלים בזירות השונות של שינוי פני החברה הישראלית.

וועדת השיפוט הורכבה משופטת בית המשפט העליון ונשיאת מועצת העיתונות דליה דורנר, נציגת משפחת ריבלין ענת ריבלין, והוועד המנהל של ארגון הגג של ארגוני הסביבה חיים וסביבה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לקראת מונדיאל 2026: ESET חושפת אתרי הונאה שמתחזים ל-FIFA
חוקרי חברת אבטחת המידע והסייבר ESET זיהו אתרים מזויפים שמציעים...
לראשונה מאז המלחמה – להקת מחול בינלאומית בישראל: יגאל פרי הכוריאוגרף הישראלי שכבש את ניו יורק ולהקתו 'פרידאנס' Peridance מגיעים לישראל 5.7.26 בתיאטרון ירושלים
״מקוריות מופלאה, ברק ותנועה רבגונית המובילים לשיא רגשי״. NY Times "מגוון...
מפצחים את המנהיגות: אלפי תלמידים משתתפים בפרויקט תיבות הבריחה של מרכז בגין
הפרויקט החדשני, בשיתוף המועצה הציבורית להנצחת נשיאי ישראל וראשי ממשלותיה,...
"עשיתי המון החייאות במהלך 45 השנים שלי במד"א, אבל אותה לעולם לא אשכח": סיפור הצלת החיים של יעל בת ה-5
בבוקר יום שבת רגיל לחלוטין יעל אתרוג בת ה-5 מצור...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לפגיעה בביתו של השופט סולברג, במסגרת טקס פרס חיים הרצוג לתרומה ייחודית למדינת ישראל
״בבוקר הזה, כשאנו מתכנסים להענקת פרס לזכר אבי, הנשיא השישי...
RISING: הסרט הראשון על המאבק למען הדמוקרטיה בישראל בהקרנת בכורה עולמית בסינמטק ירושלים
הסרט ״RISING: קולות של מאבק ותקווה״ מביא תיעוד נדיר של...
רבוע כחול נדל"ן וכלל ביטוח ופיננסים קיבלו אישור תב"ע לפרויקט במתחם קניון הדר בירושלים
רבוע כחול נדל"ן, חברת הנדל"ן המניב והמגורים שבשליטת איש העסקים...
הדגל שמעל ההר: הבופור, הביטחון והבית הישראלי מאת אל"מ (מיל') ד"ר רונן איציק
כשאני כותב על הבופור, אני לא כותב כפרשן רחוק או...
מד"א ערוך לאבטח רפואית את מצעד הגאווה והסובלנות ה-24 בירושלים
לקראת מצעד הגאווה והסובלנות שיערך ביום חמישי (4.6) בשעות אחר...
נשיא המדינה קיים אירוע לציון 85 שנה לפוגרום ביהודי עיראק - הפרהוד
נשיא המדינה יצחק הרצוג: ״85 שנים חלפו מאז אותו פוגרום...
דילוג לתוכן