עמק הצבאים בירושלים זכה בפרס לקיימות ע"ש נחמה ריבלין

עמק הצבאים בירושלים זכה בפרס לקיימות ע"ש נחמה ריבלין
קרדיט למארק ניימן/לע"מ.

פרס ע"ש נחמה ריבלין לקיימות הוענק שלשום (יום ראשון, 24.11.19) לראשונה, במסגרת ועידת האקלים הישראלית ה-4. הפרס הוענק על-ידי כבוד נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ל-4 פרויקטים נבחרים.

עמק הצבאים בירושלים זכה בפרס לקיימות ע"ש נחמה ריבלין
קרדיט למארק ניימן/לע"מ.

עמק הצבאים בירושלים נבחר בין מקבלי הפרס, ביחד עם מכתב הרבנים נגד שימוש בפלסטיק חד פעמי, תנועת מחאת התלמידים למען האקלים בישראל והמאבק לאוויר נקי במפרץ חיפה.

נימוקי השופטים להענקת הפרס לעמק הצבאים בירושלים, השייך לעיריית ירושלים ומנוהל ע"י החברה להגנת הטבע: "עמק הצבאים הוא מיזם שהצליח מעבר לכל דמיון, מאתר נחשק ליזמי נדל"ן הפך המקום לפנינת טבע המחוללת תהליכים חינוכיים רבי משמעות. הפועלים למען עמק הצבאים הצליחו (ומצליחים) במשימתם בדרכם השקטה, הצנועה והנחושה. לא פלא שלעמק הצבאים הייתה פינה חמה בליבה של נחמה ריבלין ז"ל".

עמק הצבאים בירושלים זכה בפרס לקיימות ע"ש נחמה ריבלין
ארנון בוסאני

נשיא המדינה, מר ראובן (רובי) ריבלין, במעמד הטקס ציין: "נחמה הייתה מהראשונות להבין שאקולוגיה, קיימות והגנת הסביבה, כבר מזמן אינן בגדר נושא שמסתכם באהבת הטבע. התחזיות בנוגע לשינויי האקלים הפכו את התחום הזה מֵעִניין שולי, של חובבי טבע, ו"משוגעים לדבר" לבעיה רצינית, שעומדת לפתחם של מנהיגי העולם כולו. אני זוכר איך סיפרה לי על שיחתה, עם מלאניה טראמפ, הגברת הראשונה של ארצות הברית, על משבר האקלים. כשהיא הייתה בוויטנאם, היא סיפרה בגאווה על מדינת ישראל, וגם הסבירה על הגינה הקהילתית שהיא שתלה בבית הנשיא. לה לא היה ספק. היא הבינה שהעולם שלנו עובר שינויים מסוכנים, שמחייבים אותנו לקחת אחריות. ונחמה האמינה שהמפתח לשינוי עובר אצל כל אחד ואחת מאתנו: בבית, ובקהילה. שינוי קטן, באופן שבו אנו מתנהלים בחיי היום-יום: בהפרדת פסולת, בצריכה נבונה, בשימוש חוזר כדי לייצר פחות פסולת. כל צעד קטן כזה, כך האמינה נחמה, הוא כבר צעד חשוב. הוא לקיחת אחריות".

עמק הצבאים בירושלים זכה בפרס לקיימות ע"ש נחמה ריבלין
ארנון בוסאני

ראש-העיר ירושלים, משה ליאון: "הזכייה בפרס מצביעה על ההערכה הרבה שלה זוכות יוזמות הפיתוח במרחב הציבורי בעיר ומערך הפארקים והטבע העירוני בפרט. בנוסף, הפרס מבטא את החשיבות העירונית הגדולה בהשקעה באיכות החיים ובמעורבות הקהילתית בירושלים, המשפיעה על תהליכי התכנון והחשיבה המשותפים לעירייה ולתושבים".

עמק הצבאים בירושלים זכה בפרס לקיימות ע"ש נחמה ריבלין
ארנון בוסאני

ועידת האקלים הישראלית ה-4 נערכה שלשלום במוזיאון לאמנות בת"א בהובלת קואליציית האקלים הישראלית, שחברים בה ארגוני סביבה ובהם החברה להגנת הטבע, אקואושן, אדם טבע ודין, אקופיס, הרשת הירוקה, מרכז השל לקיימות וחיים וסביבה וארגונים חברתיים, כמו איגוד רופאי בריאות הציבור ואיגוד המתכננים לישראל. לוועידה הגיעו כ-1,700 אישה ואיש. "נחמה ריבלין פעלה רבות למען קידום נושא הקיימות בדגש על עשייה מקומית וקשר למקום ולאדמה", מספר ערן בן ימיני, מנכ"ל ארגון חיים וסביבה.

עמק הצבאים בירושלים זכה בפרס לקיימות ע"ש נחמה ריבלין
פלאש 90

הפרס ע"ש נחמה ריבלין ז"ל הוענק לקמפיינים ויוזמות מקומיות וארציות שנחלו הצלחה יוצאת דופן ואשר מובלים על ידי ארגונים סביבתיים והתארגנויות מקומיות. מטרת הפרס, שהוענק ונוהל ע"י חיים וסביבה-ארגון הגג של ארגוני הסביבה בישראל, היא לחגוג הצלחות ולהבליט את העשייה הסביבתית של ארגונים והתארגנויות הפועלים בזירות השונות של שינוי פני החברה הישראלית.

וועדת השיפוט הורכבה משופטת בית המשפט העליון ונשיאת מועצת העיתונות דליה דורנר, נציגת משפחת ריבלין ענת ריבלין, והוועד המנהל של ארגון הגג של ארגוני הסביבה חיים וסביבה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
צ׳אקרה הירושלמית זכתה בתואר “המסעדה הטובה בישראל לשנת 2025” בטקס היוקרתי World Culinary Awards
ישראל חוזרת לקדמת הבמה הבינלאומית: מסעדת צ׳אקרה הירושלמית זכתה לפני...
רגע היסטורי בעולם היהודי – לאחר שנים שלא פעל, חוזר בית שמואל, מוסדו הותיק של האיגוד העולמי ליהדות מתקדמת בלב ירושלים ומביא בשורה לציבור הרחב
האיגוד העולמי ליהדות מתקדמת (WUPJ - World Union for Progressive...
מה תחום העיסוק של עורך דין פונדקאות?
עורך דין שעוסק בתחום הפונדקאות מתמחה בניהול ההליך שכולל את...
דברי נשיא המדינה יצחק הרצוג בפתיחת המושב הרביעי של הכנסת
״יו״ר הכנסת, חה״כ אמיר אוחנה, ראש הממשלה, חה״כ בנימין נתניהו...
נשיא המדינה ורעייתו אירחו את אירוע בר ובת מצווה ליתומי צה"ל בבית הנשיא
בהמשך למסורת רבת השנים, נשיא המדינה יצחק הרצוג, ורעייתו מיכל...
אלוף-משנה גיל אליה מונה למזכיר הצבאי לנשיא המדינה והועלה לדרגת תת-אלוף
 הנשיא: ״היום אירעו אירועים חמורים בעזה שמראים לעולם ולנו שוב,...
מכללת עזריאלי משיקה תכנית חדשה להנדסת ביוטכנולוגיה שתשים דגש על הפרקטיקה ותשלב התמחות מעשית בתעשיות הביוטק, הפארמה, המזון והקוסמטיקה
התכנית אושרה על ידי המל"ג ובראשה תעמוד ד"ר טלי תבור-ראם. המועצה...
Winter Dreams ll חוויית החורף האירופאית שסחפה את העולם מגיעה לירושלים! אורות, טבע, צלילים וקולינריה בגן הבוטני בירושלים, התערוכה תתקיים החל מה29.11.2025 עד 31.1.2026
האורות, הטבע, הצלילים והטעמים של אירופה יעטפו את הגן הבוטני...
מצורף נאומו המלא של נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס האזכרה הממלכתי לזכר נרצחי מתקפת הטרור בשבעה באוקטובר ובמלחמת חרבות ברזל
״התכנסנו כאן היום להיות אתכן באבלכן – המשפחות האהובות והיקרות,...
מצורף הספדו המלא של נשיא המדינה יצחק הרצוג לסרן דניאל פרץ ז״ל בהר הרצל:
באנו הנה היום, כולנו, בלב שבור, ללוות למנוחת עולמים אותך...
דילוג לתוכן