
בחודש דצמבר האחרון, נסעו טליה כהן, סימור נחום ואביב נחמיאס, בנות 17, בחזרה ממסיבה במושב שדה צבי לכיוון ביתן שבירושלים. אביב, שנהגה ברכב, קיבלה אותו רק חודש לפני כן במתנה מאביה. ביציאה מהמושב, כאשר פנה הרכב בו נסעו שלוש החברות לכביש 293, הוא התנגש בעוצמה במשאית. אביב וסימור נהרגו במקום וטליה מתה מפצעיה כשבועיים לאחר מכן. הטרגדיה הנוראית הזו, היא אחת מ- 91 תאונות דרכים קטלניות בהן היה מעורב נהג צעיר בשנת 2015.
מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשנת 2015 התרחשו 91 תאונות דרכים קטלניות (בהן נהרג לפחות אדם אחד) בהן היה מעורב נהג צעיר, בגילאי 15-24. מדובר על עלייה של כ- 31% לעומת שנת 2014, במהלכה התרחשו 69 תאונות דרכים קטלניות במעורבות נהג צעיר. כמו כן, מדובר על המספר הגבוה ביותר של תאונות דרכים קטלניות במעורבות נהג צעיר בארבע השנים האחרונות.
עוד עולה מהנתונים, כי בשנת 2015 נהרגו 36 נהגים צעירים בתאונות דרכים, עלייה לעומת שנת 2014 במהלכה נהרגו 32 נהגים צעירים. בנוסף נמצא כי בשנת 2015 נפגעו בתאונות דרכים 3,569 נהגים צעירים בתאונות דרכים, מתוכם 246 נפגעו באורח קשה.
שמואל אבואב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "28 שיעורי נהיגה אינם מספיקים כדי להכין את הצעירים להתמודדות עם הסכנות שבכביש. הצעירים מעריכים עצמם כמיומנים ביכולות הנהיגה ונוטים לקחת סיכונים יותר משאר שכבות האוכלוסייה. המדינה חייבת להוסיף שיעורי חינוך לתעבורה ובטיחות בדרכים לתלמידי התיכון בכדי שהם יבינו באמת את הסכנות הטמונות בכבישים ואת האחריות הגדולה שמוטלת עליהם לנהיגה בטוחה".
תל אביב היא כבר לא העיר המסוכנת ביותר לנהגים צעירים.בירושלים נפגעו 192 נהגים צעירים (גילאי 15-24) בתאונות דרכים בשנת 2015.
אוכלוסיית הצעירים (15-24), היא אחת האוכלוסיות הפגיעות ביותר במדינת ישראל מתאונות דרכים, יחד עם קשישים וילדים.
בשנים האחרונות, בעקבות השימוש הנרחב בסמארטפונים, הפך היסח הדעת להיות אחד המאפיינים של נהיגת הצעירים. הצעירים משתמשים בטלפון הסלולרי בכדי לסמס לחבריהם, שומעים איתו מוזיקה, מחוברים כל העת לרשתות החברתיות ומנווטים באמצעותו בדרכים.
מחקר חדש של עמותת אור ירוק במימון קרן המחקרים שליד איגוד חברות הביטוח בישראל חושף מה קורה באמת עם הסמארטפון כשנהג צעיר נוהג. על פי תוצאות המחקר הנהגים הצעירים מבינים את הסכנות שבשימוש בטלפון הסלולארי בזמן הנהיגה אבל עדיין לא מצליחים להתנתק ממנו.
כך למשל, אחד מכל שני צעירים (47%) הודה, כי הוא קורא בזמן הנהיגה הודעות שנשלחות אליו אך "רק הודעות מסוימות". יחד עם זאת הודו 82% מהנשאלים, כי קשה לצעירים להתאפק מלקרוא הודעות טקסט במהלך נהיגה. בנוסף נמצא, כי האפליקציה עליה יהיה לצעירים הכי קשה לוותר היא הוואטס אפ, אחריה שיחות ובמקום השלישי המוזיקה. אפליקציות הניווט נמצאות רק במקום הרביעי.