בשנתיים האחרונות, נצפתה עלייה במספר תאונות 'חזית-אחור' בירושלים, וזאת לאחר ירידה משמעותית שנמשכה כשנתיים. מנתוני עמותת אור ירוק עולה כי בכבישי ירושלים נרשמו בעשור האחרון כ-2,148 נפגעים בתאונות מסוג זה. הנתון, אגב מציב את ירושלים במקום השני (אחרי תל אביב) במספר הנפגעים בתאונות חזית-אחור.

תאונות חזית-אחור הינן מבין התאונות הנפוצות ביותר. הן נגמרות כתוצאה מאי שמירת מרחק בין כלי רכב אחד, לכלי הרכב שלפניו. בדרך כלל התאונות נגרמות כאשר הרכב שמלפנים מאט, והנהג שמאחוריו אינו מספיק לבלום את רכבו, ומתנגש בחלקו האחורי של הרכב שלפניו.
על פי הנתונים הנמסרים מעמותת 'אור ירוק', מחצית מתאונות אלו מתרחשות בערים וביישובים, והגידול שנראה בעשור האחרון בכל הארץ מתרחש למרות קליטתן של מערכות התראה מפני סכנת התנגשות, שביכולתן אף להביא לעצירת הרכב באופן עצמאי בעת זיהוי סיכון ממשי לתאונת דרכים. ארז קיטה, מנכ"ל העמותה טוען כי בדומה לרוב התאונות האחרות, גם את תאונות אלו ניתן למנוע; על משרד התחבורה והבטיחות בדרכים לחייב התקנת מערכות בלימה אוטונומיות ברכבים חדשים, ולהעלות למודעות הציבור את קיומן של מערכות אלו.
עוד עולה כי מספר תאונות הדרכים בירושלים עולה בימים שאחרי הגשם הראשון, יותר מכל מקום אחר בארץ; כ-890 בני אדם נפגעו בעשור האחרון בעיר, בימים בהם הכבישים חלקים במיוחד. מתוכם שבעה נהרגו ו-69 נפגעו קשה.
אין ספק, תאונות דרכים אינן גזירה משמיים, ואת כולן ניתן למנוע בעזרת אמצעים טכנולוגיים מתקדמים, יחד עם העלאת המודעות ושאיפה מתמדת לנהיגה זהירה.