עיריית ירושלים תקים את מרכז התקשורת הבינלאומי לרגל ביקור האפיפיור

עיריית ירושלים תקים את מרכז התקשורת הבינלאומי לרגל ביקור האפיפיור

עיריית ירושלים תקים את מרכז התקשורת הבינלאומי שיוקם לרגל ביקור האפיפיור בנדיקטוס ה- 16 בירושלים, כך הוחלט בלשכת ראש הממשלה ומשרד החוץ. על הקמת המרכז הוחלט לאחר בדיקת מספר מוקדים, בנייני האומה, מספר בתי מלון ועוד. בסיום הבדיקות הוחלט כי עיריית ירושלים תיתן את השירותים המיטביים ביותר הן מבחינה לוגיסטית והן מבחינת השירות לעיתונאים, בעזרת מינהל דוברות והסברה של העירייה.

מרכז התקשורת יוקם בשיתוף החוץ ומשרד התיירות , וירכז את כל הכיסוי התקשורתי המקומי והבינלאומי במהלך ארבעת ימי הביקור. בשירותי המרכז צפויים להיעזר מעל 300 עיתונאים, צוותי תקשורת וצוותי שידור מכל העולם, אשר אמורים לכסות את הביקור. זהו מרכז התקשורת הגדול והמשוכלל ביותר שהוקם עד כה בארץ (בביקור בוש היו 100 עיתונאים בלבד).

לרגל הביקור תיסגר קומה 6 לכל השבוע . חדרי ההנהלה יוסבו לחדרי תקשורת. מרפסת העירייה תוסב למרכז שידורים חיים אשר יצפו על הנוף של העיר ירושלים. כמו כן יצאו מן הבניין שאטלים של כלי התקשורת והעיתונאים אל מוקדי הביקור ויערך ערב גאלה ביום שני (11.05.09) במגדל דוד- במעמד שר התיירות וראש העיר ירושלים.

מצלמות וידאו ישדרו בחי תמונות מערך התנועה ברחבי העיר באמצעות מינהל תנועה ירושלים. כל השידורים ממוקדי הביקור השונים יועברו בשידור חי במרכז התקשורת, באמצעות ניידות שידור מהנקודות השונות הפרוסות ברחבי הארץ.

לרשות כלי התקשורת הרבים שיגיעו לירושלים יוקמו עמדות שידור מתקדמות, עמדות אינטרנט בחיבור מהיר ועמדות לעריכת ראיונות. מסכי פלסמה יעבירו שידורים חיים באמצעות סיב אופטי ממוקדי הביקור של האפיפיור ויוצגו מפות מסלול ביקור וצירי התנועה החסומים לאורך ימי הביקור. כמו כן, מספר מסכי פלזמה נוספים יעבירו שידורים של הרשתות הבינלאומיות.

מרכז התקשורת ישמש גם כמוקד מידע לעיתונאים ובמקום יתקיימו תדרוכים של משרד ראש הממשלה, משרד החוץ, משרד החוץ, משטרת ישראל ועיריית ירושלים וכמו כן תיערך מסיבת עיתונאים של הוותיקן.

במרכז התקשורת יוקמו פינות קפה ואזורי לאונג', עמדות שידורים חיים לכלי התקשורת והכוונה תעשה על-ידי דיילות שירות בשפות שונות.

עיריית ירושלים נערכת לסייע למאות העיתונאים שיגיעו לסקר את הביקור. זוהי הפעם השנייה שעיריית ירושלים נבחרה להקים את מרכז התקשורת הלאומי, לאחר שהפיקה בהצלחה רבה את מרכז התקשורת לרגל ביקורו של נשיא ארצות הברית לשעבר, ג'ורג' בוש. העירייה שמחה על הבעת האמון שניתנה בדוברות העירייה להפקת מרכז התקשורת הבינלאומי.

הכניסה למרכז התקשורת רק עם הצגת תעודת לע"מ.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
תקופת הקטיף של טראמפ וחג האסיף של ישראל
כאשר ח’ומייני שב לאיראן בשנת 1979 והוביל את המהפכה האסלאמית,...
תערוכה חדשה בבנייני האומה "דברים שרואים משם" צילומי רחפן של נורי הס-אשכנזי
תערוכת צילום יחיד ראשונה היא אירוע מכונן, המשקף את הרגע...
בישראל בונים לגובה, הירושלמים מעדיפים את זה אחרת
לאורך השנים מתנהל בירושלים דיון מתמשך סביב אופן הבנייה בעיר...
היערכות לאיום הבא: הסייבר הלאומי קיים תרגיל חירום רחב היקף במוסדות אקדמיים בישראל
התרגיל נערך במכללת עזריאלי להנדסה בירושלים ומשתתפים בו שמונה מוסדות...
נוסטלגיה ירושלמית בשחור לבן: תערוכה חדשה בבנייני האומה מציגה את ירושלים מבעד לעדשתו של הצלם ראובן מילון
מרכז הקונגרסים הבינלאומי בנייני האומה ירושלים ממשיך לקדם אמנות ישראלית...
נשיא המדינה וראש ממשלת יוון ביקרו בבית משפחת קארוסיס
נשיא המדינה יצחק הרצוג וראש ממשלת יוון קיריאקוס מיצוטאקיס, ביקרו...
נשיא המדינה נפגש עם נשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידיס
נשיא המדינה נועד היום, יום שני, ב׳ בטבת, 22 בדצמבר,...
דניאל שיליאן ואנאל סיידא עולים חדשים, תושבי ירושלים קיבלו השבוע את פרס ההוקרה של שר העלייה והקליטה
דניאל שיליאן ואנאל סיידא עולים חדשים, תושבי ירושלים וסטודנטים מצטיינים...
נשיא המדינה ״בישיבה יוניברסיטי״ בניו-יורק: ״אנו עדים לעלייתו של ראש עיר נבחר חדש, שאינו מסתיר את הבוז שהוא חש למדינת ישראל היהודית-דמוקרטית, המדינה הלאומית היחידה של העם היהודי”
הנשיא התייחס לצורך המיידי והדחוף להשיב את החטוף האחרון הנמצא...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לבקשת החנינה של ראה״ם
״אני אשקול אך ורק את טובת המדינה והחברה הישראלית רק...
דילוג לתוכן