Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

עיריית ירושלים תאטום 200 מבנים לא חוקיים במזרח העיר ובעירייה חוששים מחיכוכים קשים עם האוכלוסיה הערבית

עיריית ירושלים תאטום 200 מבנים לא חוקיים במזרח העיר ובעירייה חוששים מחיכוכים קשים עם האוכלוסיה הערבית

במכתב שהעביר היום, ראש העיר, ניר ברקת, למשה לדור פרקליט המדינה, הודיע ברקת תחת מחאה ומתיחת ביקורת קשה, כי בכוונתו לממש את כל צווי האיטום וההריסה בסילוואן ובגן המלך. לדברי ברקת העירייה תפעל לאור הנחיית לדור, זאת על אף ההשלכות החמורות אשר עלולות להתעורר מביצועם.  

במכתב מציין ברקת כי הוא נאלץ לפעול למימוש צווי ההריסה וזאת בניגוד לעמדתו ולהחלטות מועצת העיר ירושלים ובניגוד לתוכנית העירונית המתגבשת להסדרת נושא עבירות הבנייה בסילוואן ובגן המלך. תוכנית העירייה כוללת מתן אפשרות להוספת קומות במבנים דבר שיביא לתוספת של כ – 1,000 יחידות דיור, להסדרה של מאות מבנים שנבנו ללא היתר ולצמצם בכ- 90% את החיכוך סביב ענייני הבנייה, וזאת במקום מימוש של מאות צווי הריסה אשר עלול להוביל לפוטנציאל נפיצות גבוה.

עוד ציין ברקת במכתב, כי העירייה תפעל למימוש עקרון שלטון החוק בשל החתירה למדיניות אכיפה אחידה וללא אפליה. ברקת מתח ביקורת נוקבת על הכשל הניהולי בעבודות היועץ המשפטי לעירייה ועל היעדר תבחינים (קריטריונים) אחידים לניהול התהליך של מימוש צווי ההריסה. גורמי הביטחון איתם התייעץ ראש העיר הביעו את עמדתם כי לכלל הפעולות המבוצעות באזור לרבות תכנון מחודש ואכיפה, השלכות ביטחוניות ורגישות פוליטית וציבורית  המחייבת תשומת לב מרבית תוך ראייה מערכתית. 

עיריית ירושלים ביקשה לבצע מעבר למדיניות המאפשרת 4 קומות במקום 2 בסילוואן התיכונה ומתוך כך לאפשר לכ- 480 מבנים תקווה להסדר עתידי. חשוב לציין כי ביצוע ההחלטה יגרור מימושם של מעל 200 צווי הריסה בשכונה. ראש העיר הוסיף וכתב, " הנה אני בא וזועק באוזניך כי מדיניות האכיפה בעיר ירושלים בכל הקשור לבית יהונתן היא מפלה, בררנית וחסרת הצדקה אמיתית, והנמקות מערכת האכיפה אינן עומדות במבחן העובדתי אחת לאחת ואף במצטבר."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כמה אתם שווים באמת?
ישראלים שונים מאמריקאים בכך שאינם מודדים את שוויו של אדם...
נשיא המדינה קיבל את כתבי ההאמנה של השגרירים החדשים של חוף השנהב, פרו, קפריסין, בריטניה, צרפת, אירלנד וברזיל
נשיא המדינה יצחק הרצוג, קיבל ביום שלישי, ד' בתשרי, 19...
אירוע לציון 50 שנה ללחימת חטיבה 14 במלחמת יום הכיפורים
"לפני חמישים שנה בדיוק עמדנו בפני איום קיומי מבחוץ, כשאויבינו...
בחודש הסליחות ולקראת ראש השנה, נשיא המדינה השתתף באמירת הסליחות בירושלים
בחודש הסליחות ולקראת ראש השנה, נשיא המדינה יצחק הרצוג, השתתף...
נשיא המדינה העניק את "עיטור הנשיא" לשנת תשפ"ג לאישים שתרמו תרומה ייחודית למדינת ישראל
לרגל שנת ה-75, נשיא המדינה יצחק הרצוג העניק ביום רביעי...
פעוטון העצים של 'יער האקלים' יישתל על גגו של אברהם ירושלים
הכדור שלנו מתחמם, והעיר מתמלאה ביותר מידי בניינים ופחות מידי...
גאווה מקומית- מצטיין מאו״ג 91
רב סרן יאיר צ'יקו שגדל בלוד קיבל ב-5 בספטמבר הצטיינות...
מצטייני שר הביטחון
ביום ראשון הקרוב ה-3.9, התקיים טקס מצטייני שר הביטחון. בין...
נשיא המדינה יצחק הרצוג במפגש עם חברי הקהילה היהודית באוסטריה:
״ישנם רגעים במשברים מהסוג הזה, שמנהיגות נדרשת כדי לנצל את...
נשיא המדינה התקבל בארמון הנשיאותי בברטיסלבה בטקס קבלת פנים ממלכתי
נשיא המדינה יצחק הרצוג התקבל הבוקר, יום שני, י"ח באלול,...