עיריית ירושלים מציגה:מחנים יום שלם ומשלמים על 3 שעות בלבד

עיריית ירושלים מציגה:מחנים יום שלם ומשלמים על 3 שעות בלבד

בשורה חדשה לתושבי ירושלים: נהגים החונים במשך יום שלם בחניונים עירוניים נבחרים ברחבי העיר, ייהנו מתעריף מיוחד שלא יעלה על תעריף של 3 שעות אגרת חניה בודדות.

 

ראש העיר, ניר ברקת, הביא לאישור מועצת העירייה בישיבתה האחרונה את המלצות ועדת התחבורה והחניה העירונית, בראשותו של חבר המועצה דוד הרשקוביץ, לתיקון חוק העזר העירוני העמדת רחב וחנייתו. לפי התיקון במספר חניונים נבחרים ברחבי העיר ניתן יהיה להחנות את הרכבים לכל היום, במחיר מוזל השווה לשלוש שעות חניה בעיר (במדחן) – בסך כ- 16.5 שקלים.

 

אגרת החניה לשעה עומדת על 5.5 שקלים ובעקבות תיקון החוק, בחניונים הנבחרים, חניה לכל היום תעלה כ- 16.5 שקלים בלבד. יש להדגיש כי מחיר החניה היומי מתעדכן בהתאם למחיר שעת חניה ארצי.

 

החניונים עליהם יחול ההסדר החדש הם: חניון מתחם הרכבת שעבר לאחרונה שדרוג רציני והוסדר לחניה מסודרת בתשלום (כ-400 מקומות), חניון שנלר (כ-100 מקומות), חניון גן הפעמון (כ-100 מקומות) וחניון התעשייה בתלפיות (כ- 150 מקומות).

 

חשוב להדגיש כי תושבי ירושלים מחזיקי כרטיס ירושלמי יזכו להנחה נוספת של 20% על התעריף המוזל.

 

היוזמה לתיקון חוק העזר גובשה בעירייה במטרה לשפר השירות לתושבי העיר המחנים את רכבם בחניונים עירוניים. יו"ר וועדת התחבורה דוד הרשקוביץ ציין כי "הנושא עלה לסדר יומה של ועדת התחבורה והחניה העירונית בשל חשיבותו. מדובר בנושא שאמור לתת מענה לצורך במקומות חניה לזמן ארוך יותר באזורים אלו. החלת הסדרי חניה לפי תעריף יומי מוזל במגרשים המדוברים תטיב עם ציבור התושבים והמבקרים בעיר ואני מברך על כך".

 

יש לציין כי תיקון החוק מעודד חניה בחניונים מרוחקים יותר ממרכז העיר, במטרה לאפשר תחלופת חניה מזדמנת במרכז העיר. עם קבלת האישור הסופיים ממשרדי הפנים והתחבורה, יופעל ההסדר החדש.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה ביקר במערך הסייבר הלאומי
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום ראשון, כ”ו באדר,...
נשיא המדינה בביקור עם מפקד פיקוד העורף: ״אנחנו מאמינים ביכולותינו ואנחנו יודעים שננצח - צריך לעבור את זה ביחד. אני מאוד גאה להיות כאן עם הלוחמות והלוחמים שנמצאים בכל זירה, מוכנים לכל משימה ומסייעים לכל עם ישראל״.
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום חמישי, כ”ג באדר,...
נשיא המדינה בפגישתו עם שגריר ארה״ב בישראל: ״הכוח הייחודי של הטוב טמון בשותפות בין ארצות הברית לישראל במלחמה שמטרתה לשנות את עתיד האזור ולהוביל אותו לעבר שלום״
שגריר ארה״ב בישראל: ״הנשיא הרצוג הוא אחד הידידים החשובים ביותר...
נשיא המדינה במוקד המבצעי של מגן דוד אדום: ״חשוב מאוד שמי שיכול יגיע לתרום דם למאגר של מד״א - כדי שנהיה נכונים לכל תרחיש״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, ט״ו באדר,...
נשיא המדינה ביקר את פצועי הפגיעה הקטלנית בבית שמש, בניהם פנינה כהן ששכלה את בעלה וחמותה
נשיא המדינה ביקר היום, יום שני, י״ג באדר, 2 במרץ,...
נשיא המדינה אירח את ראש ממשלת הודו בבית הנשיא
נשיא המדינה: “הודו היא חלק חיוני מהעתיד הגדול של המזרח...
נשיא המדינה נפגש עם נשיא אתיופיה
במסגרת ביקורו הממלכתי באתיופיה, נפגש נשיא המדינה יצחק הרצוג, היום,...
נשיא המדינה אירח משלחת שגרירים לאו״ם בבית הנשיא
 "על מדינות האו״ם לגלות בהירות מוסרית, אך הן אינן עושות...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה הממלכתי לחללים שמקום קבורתם לא נודע
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים היום, יום שלישי, ז'...
יפן בירושלים: כנס האנימה והמנגה הגדול בישראל, במעמד שגריר יפן בישראל, הארוקון 2026, פורים בבנייני האומה ירושלים
אנימה, מנגה ותרבות יפן הפכו בשנים האחרונות לחלק מהתרבות עליה...
דילוג לתוכן