עם תחילת מבצע "עמוד ענן", פתחה עיריית ירושלים במבצע אירוח לתושבי קו העימות בדרום. עד היום למעלה מ- 165 משפחות מירושלים פתחו את ליבם ואת ביתם ונענו לקריאה לאירוח משפחות מהדרום ו-81 משפחות ביקשו להתארח. עובדי העירייה יצרו קשר עם המשפחות וביצעו את השידוך עם המשפחות המארחות. פניות המשפחות המעוניינות להתארח התקבלו באמצעות מוקד 106, ושיבוץ המשפחות נעשה על ידי מתנדבים שגויסו באמצעות יחידת ההתנדבות העירונית.
גם מערכת החינוך העירונית קלטה אליה לזמן המבצע עשרות תלמידים מהדרום בבתי הספר ובגנים בירושלים, כאשר רק אתמול שולבו כ- 50 ילדים והמספרים מתעדכנים מעת לעת. מבצע אירוח המשפחות נמשך, והחל מהיום ניתן לבצעו באמצעות טופס מקוון באתר עיריית ירושלים.
משפחות ירושלמיות המעוניינות לארח יכולות להירשם באמצעות הטופס שנמצא באתר, הבקשות מועלות ומשפחות המעוניינות להתארח יכולות ליצור קשר עם אחת המשפחות הירושלמיות. ניתן להירשם לארח ולהתארח באמצעות טופס באתר העירייה: www.jerusalem.muni.il
להלן דוגמת הטופס ולינק לשליחת הפרטים לאתר:
טופס הרשמה למשפחות המעוניינות לארח:
רשימת משפחות מארחות: