עיריית ירושלים זכתה במענק אירופי לשיפור 'אזור אוויר נקי' במרכז העיר

עיריית ירושלים זכתה במענק אירופי  לשיפור 'אזור אוויר נקי' במרכז העיר

עיריית ירושלים, יחד עם 5 ערים נוספות, ביניהן לונדון, זכתה במענק אירופי לקידום חדשנות בהגבלת גישת כלי רכב מזהמים למרכזי ערים [access regulations]. התוכנית נועדה לקדם חדשנות ושיתוף פעולה בתחום התחבורה המקיימת.

יחד עם ירושלים בקבוצה, זכו במענק: לונדון, בילפלד בגרמניה, ויטוריה גסטז בספרד, הלמונד בהולנד ופאדובה באיטליה.

במסגרת המענק, עיריית ירושלים תקבל תקציב של 150,000 אירו עבור שיפור והרחבה של אזור "אוויר נקי" לקראת אזור של אפס פליטות, כמו גם מדידה, הערכה והכנת דו"חות אודות הפרויקט.

תקציב הפרויקט כולו (כולל כל הערים) 3.5 מיליון אירו והוא יימשך 3 שנים.

מדובר במענק במסגרת התוכנית האירופאית Horizon 2020 לקידום שיתוף פעולה בחדשנות במגוון תחומים, ביניהם תחומי איכות הסביבה ותחבורה, בהם עוסק הפרויקט של עיריית ירושלים. תקציב התוכנית Horizon 2020 כ- 77 מיליארד אירו למשך 7 שנים (2014 – 2020) וגם ישראל שותפה בתכנית זו.

עד כה, ניתנו לפרויקטים ישראליים מענקים על סך כ-660 מיליון אירו, מתוך כך כ-200 מיליון אירו לתעשייה וכ-440 מיליון אירו לאקדמיה.  אחוזי ההצלחה נמוכים – רק כ-13% מהפרויקטים הישראליים שהוגשו עד כה זכו במענק – דבר המעיד על מורכבותה של התכנית.

לפני כשנה החליטה עיריית ירושלים להפוך את מרכז העיר לאזור "אוויר נקי"LEZ-Low] [Emission, במטרה לשפר את איכות וחיי התושבים. נחקק חוק עזר שנועד להגביל כניסת רכב כבד ומזהם, רכב דיזל ישן (מעל 3.5 טון), שלא הותקן בו מסנן חלקיקים, למרכז ירושלים. על מנת לייעל ולשפר את יישום אזור האוויר נקי – חברה עיריית ירושלים לערים נוספות והגישה את הבקשה לתמיכה ל- Horizon 2020. עיריית ירושלים מתכוונת לא רק לשפר את ה-LEZ, אלא להעמיק את המגבלות בעתיד, לקראת הרחבה לאזור של אפס פליטות ולא רק אזור מופחת פליטות.

חברת הייעוץ אקוטריידרס, המתמחה בין השאר בהגשת מענקי תמיכה ל- Horizon 2020 ומנגנונים בינלאומיים נוספים, ליוותה את עיריית ירושלים בתהליך הכנת הבקשה ובעבודה מול קבוצת הערים השותפות.

רון קמרה, ראש צוות מדיניות שינוי אקלים ואנרגיה בחברת אקוטריידרס מציין: "תכנית המענקים Horizon 2020 ממשיכה להוות מקור משמעותי לתמיכה כלכלית ויצירת שיתופי פעולה במגוון רחב של תחומים, עבור רשויות מקומיות, תעשייה ואקדמיה. עם זאת, ניצול ההזדמנות על ידי המשק הישראלי כרוך בהקפדה על כללי המנגנון הנוקשים והתאמת הבקשה למטרות הקול הקורא הספציפי. מדובר בהצלחה מאוד גדולה עבור עיריית ירושלים שהיינו גאים לקחת חלק בה".

 

 

לעיריית ירושלים פרויקט נוסף במסגרת הוריזון 2020, שפועל מספר שנים בשכונת בקעה. במסגרת הפרויקט מקודמת תחבורה מקיימת ברמה השכונתית. הפרויקט כולל עידוד הליכה לבתי ספר, הקמת ציר ירוק להליכה בשכונה, עידוד מיזמים של הסעה משותפת ועידוד השימוש בתחבורה ציבורית.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
פריחת הדובדבן בגן הבוטני לרוחב 2026. קרדיט צילום: ארנון בוסאני
הגן הבוטני נצבע ורוד: פסטיבל הסאקורה מושך אלפי מבקרים
חודש תרבות יפן נמצא בשיאו חוויה מרהיבה לכל המשפחה עמדת הלבשת קימונו...
נשיא המדינה נפגש עם משפחות הנרצחים בחברה הערבית
"זהו כתם על פניה של מדינת ישראל, זהו אתגר לאומי...
מובילים חדשנות במיזרח ירושלים: שני מיזמי AI של צעירים ממזרח ירושלים זכו בתחרות סטארטאפים שהתקיימה לראשונה במזרח העיר
מיזמים טכנולוגיים שפותחו על ידי צעירים ממזרח העיר זכו בתחרות...
כך מבקשים להחזיר את מרכז ירושלים ללב החיים העירוניים: פרויקט "חצרות שלם" מציג מודל חדש של קהילתיות ואלפי מ"ר של מרחבים ציבוריים
בערב עיון מקצועי שנערך השבוע הוצגו בהרחבה אתגרי מרכז העיר...
מלון דן ירושלים
סוף שבוע יווני עם הופעות חיות של יהודה פוליקר וטריפונס במלונות דן ירושלים
מלונות דן ממשיכה במסורת המוצלחת של הופעות חיות וחבילות תוכן של...
בנייני האומה פותחים את 2026 עם עונה חדשה של "במת האומה" חגיגה של מוזיקה וקולינריה עם מיטב האמנים שלמה ארצי במופע החורף: מירי מסיקה וקרן פלס על במה אחת ישי ריבו והפילהרמונית הכבש ה-16 ועוד..
מרכז הקונגרסים הבינ"ל בנייני האומה ירושלים פותחים את שנת 2026...
בהמשך לפגישותיו בדאבוס: נשיא המדינה נפגש עם מזכ״ל נאט״ו, נשיא פינלנד ושר החוץ של שוויץ
בהמשך לפגישותיו בדאבוס: נשיא המדינה נפגש עם מזכ״ל נאט״ו, מארק...
אהבה ירושלמית עם ניחוח אירופאי חבילת ולנטיינס ייחודית במלון אמריקן קולוני ירושלים
לרגל חג האהבה הבינלאומי, שיצוין השנה בשבת 14 בפברואר 2026,...
מלונות דן ממשיכה במסורת המוצלחת של הופעות חיות: לינה עם הופעה חיה של שרית חדד במלונות דן ירושלים
מלונות דן ממשיכה במסורת המוצלחת של הופעות חיות: לינה עם...
תערוכה חדשה בבנייני האומה "דברים שרואים משם" צילומי רחפן של נורי הס-אשכנזי
תערוכת צילום יחיד ראשונה היא אירוע מכונן, המשקף את הרגע...
דילוג לתוכן