עיריית ירושלים אישרה הרחבת בית החולים שערי צדק

עיריית ירושלים אישרה הרחבת בית החולים שערי צדק

במסגרת תכנית הפיתוח ירושלים 2020 שגיבש ראש העיר, ניר ברקת עם טובי המומחים מהארץ ומהעולם, אחד התחומים המרכזיים שסומנו לפיתוח בעיר הוא תחום הבריאות והמחקר והפיתוח בתחומי מדעי החיים בהם יש לירושלים יתרון יחסי.

התכנית כוללת השקעות בתחומים אלו במטרה להפוך את ירושלים למובילה עולמית ברפואה.

התכנית עוסקת במגרש בית החולים שערי צדק, בשדרות הרצל פינת רחוב בייט בשכונת בית הכרם.

התכנית אשר תוכננה על-ידי קולקר קולקר אדריכלים, רובינשטיין עופר אדריכלים ושלמה אהרנסון אדריכלים (אדריכלות נוף), מציעה הרחבת שטחו הבנוי של בית החולים, תוך הוספת 3 בניינים חדשים, חניונים, מערך כניסות ויציאות ושדרה מרכזית להולכי רגל. סה"כ תחום התכנית עומד על 83 דונם.  

התכנית מהווה שלב א' של הרחבת בית החולים, ומיועדת להתממש במהלך 20-25 השנים הקרובות.

שלב ב' של הרחבת בית החולים מתוכנן על שטח "מגרשי ביתר" מדרום לתחום התכנית הנוכחי, ומיועד לטווח שמעבר ל- 30 השנים הקרובות. 

בית החולים פועל כיום בהיקף של כ- 100 אלף מ"ר בנוי (80 אלף מ"ר עיקרי, 20 אלף מ"ר שירות).

התכנית מציעה תוספת של כ- 300 אלף מ"ר, ליצירת מרכז רפואי הכולל 400 אלף מ"ר, הכוללים שטחי מרכז רפואי, מסחר ומלונית – לשירות החולים והמבקרים, כולל חניון ומגורי סטודנטים וסגל.

בנוסף, התכנית מציעה 3 בניינים חדשים בחזית המגרש: בניין אחד עם חזית לשדרות הרצל ו- 2 בניינים לאורך רחוב בייט.

כמו כן, עוסקת התכנית בהסדרת מערך הכניסות ומרחב השטחים הציבוריים הפתוחים בשטח בית החולים.

התכנית לוותה בבדיקה סביבתית וסקר עצים, תואמה מול משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה והיחידה הסביבתית של העירייה.

התכנית תואמת לעקרונות תכנית המתאר החדשה שקבעה כי בירושלים לא יוקמו בתי חולים חדשים ויש להרחיב את בתי החולים במטרה שיעמדו בצפי גידול האוכלוסייה הצפוי בירושלים ובסטנדרטים של משרד הבריאות.

ראש-העיר ירושלים, ניר ברקת: "בירושלים פועלים בתי החולים הטובים והמתקדמים במדינה המובילים במחקר ובטיפול הרפואי ומהווים מודל לחיקוי בעולם. אנו פועלים בתכניות ארוכות טווח להפוך את ירושלים לעיר מובילה במחקר רפואי והרחבת בית החולים שערי צדק תאפשר הרחבה של המחקר הרפואי והטיפול בחולים ותמשיך לחזק ולפתח תחומי הרפואה בעיר".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה אירח בבית הנשיא ארוחה לשבירת צום הרמדאן (איפטאר)
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח בבית הנשיא היום, יום ראשון,...
לראשונה חברת הנדל"ן אזורים משיקה מרכז ייעודי להתחדשות עירונית בירושלים כל המידע, כל השאלות, כל האפשרויות – במקום אחד בירושלים!
חברת אזורים משיקה מרכז ייעודי להתחדשות עירונית בירושלים, אשר יעניק...
מה? מיוחד לפסח!! חוויות בירושלים
מה? מיוחד לפסח!! בעקבות הזמן - חוויית עלייה לרגל לירושלים...
לגעת בטבע פסטיבל האביב למלאכות קדומות בעין יעל - חוה"מ פסח
פסטיבל האביב למלאכות קדומות בעין יעל מציע חוויה אותנטית המשלבת...
להסיר בפניהן את הכובע
השבוע נצפתה ליד מחסום המנהרות שליד שכונת גילה בירושלים קבוצה...
גיא אדירן, מנכ"ל מלונות דן באזור ירושלים אירח את עדן חסון וטונה בסוף שבוע עם הופעות חיות DAN LIVE במלונות דן ירושלים
גיא אדירן, מנכ"ל מלונות דן באזור ירושלים אירח את עדן...
הושק "אקו-ממשל" - מרחב רב מגזרי של ארגונים הפועלים לחיזוק השירות הציבורי בישראל
המהלך הושק בכנס חגיגי שנערך אתמול בירושלים (5.3) בהשתתפות מנהלי...
נשיא המדינה אירח היום במשכנו את הרמטכ"ל היוצא רב-אלוף הרצי הלוי, ואת הרמטכ"ל הנכנס רב-אלוף אייל זמיר, לברכת הנשיא
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח היום, יום רביעי, ה׳ באדר,...
השקת מרכז יה"ל בירושלים בנוכחות ח"כ מיכל וולדיגר, נציגי משרד הבריאות ועירייה: אבן דרך במערך התמיכה במשפחות מתמודדי נפש
אתמול התקיים אירוע חגיגי לרגל השקת מרכז יה"ל ירושלים ,...
תערוכה חדשה בבנייני האומה לראות בכל דבר עוד יופי תערוכת צילום
בתערוכה החדשה של הצלמת מיכל סלע "לראות בכל דבר עוד...
דילוג לתוכן