"עושים סדר בשכונות" "תכנית אב לגני יובלים יוצאת לדרך

"עושים סדר בשכונות" "תכנית אב לגני יובלים יוצאת לדרך

עיריית ירושלים יחד עם הרשות לפיתוח ירושלים, משרד הפנים, מינהל מקרקעי ישראל ומשרד השיכון, חברו יחדיו להכנת תכנית כוללת לשכונות דרום מערב העיר.

מדובר בתכנית חדשה להתחדשות עירונית, מתן אפשרות לתוספת יחידות דיור ומתן מענה הולם לצרכי הציבור. הוועדה המחוזית אישרה היום (8.11.11) את שלב א' של התכנית והמשך הדיון בשלב ב' יתקיים בעוד שלושה חודשים.

תוכנית גנים/יובלים משתרעת על שטח של כ- 6,400 דונם בדרום מערב ירושלים וכוללת את השכונות קריית יובל, קריית מנחם, עיר גנים א', ב', ו- ג', רמת שרת, רמת דניה, מלחה, משואה ועין כרם – אזור גדול שמתגוררים בו כיום כ-46,000 תושבים . החלק הארי של השכונה נבנה בשנות החמישים והשישים, רוב הבניינים בני למעלה מחמישים שנה, יחד עם מספר שכונות חדשות בפריפריה סביב השכונות הוותיקות.

במתחם מגוון גדול של סוגי דיור: מבניינים צמודי קרקע ועד לבניינים בני 8 קומות. במשך השנים נעשו תוספות לא רגולריות על גבי רבים מהבניינים. עם השנים נוצר הצורך לטפל ברבים ממבני השכונה בשל מצבם הירוד.

המטרה העיקרית של העבודה לבחון אפשרויות לשדרוג המגורים, לתוספת יחידות דיור ולהתחדשות עירונית, תוך שיפור והתאמת תשתיות הכבישים, התנועה, החניה , שטחי הציבור והשטחים הציבורים הפתוחים במתחמים רלוונטיים ועוד.

את העבודה ליוותה ועדת היגוי שחברים בה גורמי עירייה, נציגי הממסד התכנוני ונציגי המינהלים הקהילתיים תוך ידוע והיזון חוזר בין תושבי השכונה ונציגיהם למזמיני התוכנית ולמתכננים .

הוועדה המקומית דנה ואישרה את שלב א' של התכנית בה נקבעו היעדים לתכנית ובהם חידוש עירוני, תהליכי פינוי -בינוי, שדרוג התשתיות והמרחב הציבורי.

האזור הנ"ל מסומן בתכנית המתאר החדשה לירושלים כאזור להתחדשות עירונית וכולל את השכונות קריית יובל, קריית מנחם ועיר גנים א' ב' ג', ונקבעו בו עקרונות מנחים לתכנון הציבורי ולבינוי המגורים.

בשלבי התכנון הבאים תערך תכנית מפורטת יותר באזור בשטח של כ- 3500 דונם.

אדריכלי הפרויקט : משרד פלד קימלמן אדריכלים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
העיצוב של ''מלון התיאטרון' החדש בירושלים: מראה יוקרתי המשלב אותנטיות ירושלמית. חזית המלון מתכתב עם חזית תיאטרון ירושלים
מלון היוקרה החדש בירושלים, מלון התיאטרון, נפתח השבוע לקהל הרחב. ...
החשיבות של עיצוב פנים למסעדה
ההחלטה להקים מסעדה היא לא עניין של מה בכך. צריך...
דלית רביב, מנכ"לית ICR, מודיעה היום על השלמת התנאים לעסקת מכירת קרקע בפרויקט הגבעה הצרפתית בירושלים תמורת 300 מיליון ש"ח ברווח של כ-130 מיליון ש"ח
עסקת המכירה מוכיחה את יכולותיה של החברה לזהות הזדמנויות השקעה...
קבוצת בליליוס, אשטרום נכסים, אקה נדל"ן וחברת דוד דרורי בע"מ משיקים קמפיין חדש לפרויקט היוקרתי THE CAPITAL בירושלים
במיקום המבוקש בירושלים: הפרויקט הייחודי ברחוב יפו ברובע הכניסה לעיר...
תחזוקה נכונה של מעקה ברזל
ברזל הוא חומר גלם חזק, כאשר מטפלים בו נכון הוא...
מהו סוד ההצלחה של העסקים הגדולים
לא פעם בוודאי שאלנו את עצמנו כיצד התאגידים הגדולים הגיעו...
הועידה השנתית להתחדשות עירונית ומניבים של מרכז הבניה הישראלי 19-20.5.25| ירושלים
״ההחלטות של רמ״י תוקעות פרויקטים להתחדשות עירונית, ולא מסייעות להם״,...
הועידה השנתית להתחדשות עירונית ומניבים של מרכז הבניה הישראלי 19-20.5.25| ירושלים
 ״ אני סבור שצריך להאריך את התקנה המאפשרת למי שרוכש...
בתים על גלגלים
מה זה מבנה נייד? מבנים ניידים הם מבנים הבנויים בצורה שמאפשרת...
ניהול בתים משותפים: איך זה משפיע על הדיירים והנכסים
בשנים האחרונות, ענף ניהול הבתים המשותפים בישראל עובר מהפכה שקטה...
דילוג לתוכן