"עושים סדר בשכונות" "תכנית אב לגני יובלים יוצאת לדרך

"עושים סדר בשכונות" "תכנית אב לגני יובלים יוצאת לדרך

עיריית ירושלים יחד עם הרשות לפיתוח ירושלים, משרד הפנים, מינהל מקרקעי ישראל ומשרד השיכון, חברו יחדיו להכנת תכנית כוללת לשכונות דרום מערב העיר.

מדובר בתכנית חדשה להתחדשות עירונית, מתן אפשרות לתוספת יחידות דיור ומתן מענה הולם לצרכי הציבור. הוועדה המחוזית אישרה היום (8.11.11) את שלב א' של התכנית והמשך הדיון בשלב ב' יתקיים בעוד שלושה חודשים.

תוכנית גנים/יובלים משתרעת על שטח של כ- 6,400 דונם בדרום מערב ירושלים וכוללת את השכונות קריית יובל, קריית מנחם, עיר גנים א', ב', ו- ג', רמת שרת, רמת דניה, מלחה, משואה ועין כרם – אזור גדול שמתגוררים בו כיום כ-46,000 תושבים . החלק הארי של השכונה נבנה בשנות החמישים והשישים, רוב הבניינים בני למעלה מחמישים שנה, יחד עם מספר שכונות חדשות בפריפריה סביב השכונות הוותיקות.

במתחם מגוון גדול של סוגי דיור: מבניינים צמודי קרקע ועד לבניינים בני 8 קומות. במשך השנים נעשו תוספות לא רגולריות על גבי רבים מהבניינים. עם השנים נוצר הצורך לטפל ברבים ממבני השכונה בשל מצבם הירוד.

המטרה העיקרית של העבודה לבחון אפשרויות לשדרוג המגורים, לתוספת יחידות דיור ולהתחדשות עירונית, תוך שיפור והתאמת תשתיות הכבישים, התנועה, החניה , שטחי הציבור והשטחים הציבורים הפתוחים במתחמים רלוונטיים ועוד.

את העבודה ליוותה ועדת היגוי שחברים בה גורמי עירייה, נציגי הממסד התכנוני ונציגי המינהלים הקהילתיים תוך ידוע והיזון חוזר בין תושבי השכונה ונציגיהם למזמיני התוכנית ולמתכננים .

הוועדה המקומית דנה ואישרה את שלב א' של התכנית בה נקבעו היעדים לתכנית ובהם חידוש עירוני, תהליכי פינוי -בינוי, שדרוג התשתיות והמרחב הציבורי.

האזור הנ"ל מסומן בתכנית המתאר החדשה לירושלים כאזור להתחדשות עירונית וכולל את השכונות קריית יובל, קריית מנחם ועיר גנים א' ב' ג', ונקבעו בו עקרונות מנחים לתכנון הציבורי ולבינוי המגורים.

בשלבי התכנון הבאים תערך תכנית מפורטת יותר באזור בשטח של כ- 3500 דונם.

אדריכלי הפרויקט : משרד פלד קימלמן אדריכלים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
פרויקט הקו הכחול - תחילת העבודות במקטע המלך ג'ורג': עיריית ירושלים, צוות תחבורה לירושלים, מוריה, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, אגף החשב הכללי ומשרד האוצר מודיעים על תחילת העבודות ברחוב המלך ג'ורג' ורחוב שטראוס בירושלים.
במסגרת פיתוח הקו הכחול, החל מיום ב', ה-15.9.2025 יחלו העבודות...
השקעות נדל"ן בעולם – הזדמנויות ואפשרויות
השקעות בפורטוגל: פוטנציאל צמיחה אדיר     פורטוגל הפכה ליעד מבוקש למשקיעים בתחום...
עיצוב פנטהאוז לעיצוב מושלם
עיצוב פנטהאוז מרהיב: לחיות את החלום עיצוב פנטהאוז איננו רק...
עיצוב פנים לבית: איך להפוך את הבית שלכם ליצירת אמנות?
כאשר אנחנו מדברים על עיצוב פנים לבית, אנו מדברים על...
פינוי דירות בצורה מקצועית ואנושית
חשיבותו של פינוי דירות אגרנים פינוי דירות אגרנים הוא תהליך שמצריך...
הזדמנות השקעה ייחודית בנדל"ן בדובאי
מדוע כדאי לשקול השקעות נדל"ן בדובאי? השקעות נדל"ן בדובאי מציעות יתרונות...
מבקר המדינה מתריע על ליקויים בפעילות עיריית ירושלים והמועצה האזורית מטה יהודה
מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, מצא ליקויים בשורה של נושאים שבדק:...
גלו את הקסם של עיצוב פנטהאוז עם סטודיו מקצועי
עיצוב פנטהאוז: אפרטי ייחודיות שמשנה חיים עיצוב פנטהאוזים אינו משמש רק...
העיצוב של ''מלון התיאטרון' החדש בירושלים: מראה יוקרתי המשלב אותנטיות ירושלמית. חזית המלון מתכתב עם חזית תיאטרון ירושלים
מלון היוקרה החדש בירושלים, מלון התיאטרון, נפתח השבוע לקהל הרחב. ...
החשיבות של עיצוב פנים למסעדה
ההחלטה להקים מסעדה היא לא עניין של מה בכך. צריך...
דילוג לתוכן