סולנים ותזמורת

סולנים ותזמורת
צילום חיים קמחי

התזמורת הסימפונית ע"ש מנדי רודן של האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים תקיים את קונצרט הזוכים השנתי בתחרות לנגינת סולו עם תזמורת ע"ש שרון תבור-פינץ ביום חמישי 2.4.

הקונצרט יתקיים במלאת 25 שנה למותה של שרון תבור-פינץ ז"ל, שהיתה עובדת האקדמיה. האקדמיה מציינת את זכרה בתחרות שנתית שאת פרסי הזוכים בה תורמים הוריה.

הזוכים בתחרות, נוי בק (חליל צד) ואלכסיי שפירוב (פסנתר) יהיו הסולנים בקונצרט זה. בתוכנית הקונצרט יצירות מאת ק.פ.ע באך, היידן ופרוקופייב. מנצח: יובל צורן

יום חמישי 2.4, אולם וייז בקמפוס גבעת רם בשעה 20:00

סולנים ותזמורת
צילום חיים קמחי

התזמורת הסימפונית ע"ש מנדי רודן של האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים תקיים ביום חמישי ה- 2.4 את קונצרט הזוכים השנתי בתחרות לנגינת סולו עם תזמורת ע"ש שרון תבור-פינץ במלאת 25 שנים למותה. הקונצרט יתקיים באולם וייז שבקמפוס גבעת רם של האוניברסיטה העברית בירושלים. על הקונצרט ינצח מנהלה המוסיקלי של התזמורת יובל צורן. כמדי שנה, יוקדש הקונצרט לנגינת יצירות עם סולנים שזכו בפרסים הראשונים בתחרות. הסולנים בקונצרט זה יהיו נוי בק בחליל צד ואלכסיי שפירוב בפסנתר.

התזמורת ונוי בק יפתחו את הקונצרט ייפתח בנגינת אחת מיצירות המופת  של הבארוק המאוחר, הקונצר׳טו לחליל ברה מינור של ק.פ.ע. באך. לאחר מכן תבוצע סימפוניה מוקדמת של היידן, הסימפונייה מס' 6 ברה מז'ור ("הבוקר"), יצירה צבעונית שנכתבה בתקופה דומה ובה גם אלמנטים של בארוק מאוחר ושל הקונצ׳רטו גרוסו, עם קטעי סולו מגוונים ווירטואוזים לנגני התזמורת. היצירה האחרונה בערב תהיה הקונצ'רטו לפסנתר מס' 2 מאת פרוקופייב בנגינת הפסנתרן אלכסיי שפירוב, אחת היצירות הוירטואוזיות ביותר ברפרטואר הקונצ׳רטי לפסנתר במאה ה20. זוהי יצירה רחבת היקף, גדולה ומגוונת, שהוקדשה לזכרו של מקסימילאן שמיטהוף, חברו ללימודים של פרוקופייב שהתאבד ב1913.

סולנים ותזמורת
אלכסיי שפירוב

התחרות ע"ש שרון תבור-פינץ ז"ל מתקיימת מדי שנה בפקולטה לאמנויות הביצוע באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. שרון תבור פינץ עבדה באקדמיה. פרסי הזוכים בתחרות זו הם תרומת משפחתה של שרון ז״ל.

נוי בק חליל צד
ילידת 1998. החלה את לימודיה בקונסרבטוריון כפר-סבא, תחת הדרכתה של מרתה מקייב. כיום היא תלמידתו של פרופסור יוסי ארנהיים באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. נוי השתתפה בתוכנית ״תלמים״ ,תוכנית למוסיקאים מצטיינים ברעננה. בין השנים  2014-2016 נגנה בפילהרמונית הצעירה. נוי היא זוכת מלגות הצטיינות של הקרן לנגינה בחליל בין השנים 2013-2020.היא זכתה בפרס על שם ״יחיעם פלד״ שניתן לה על ידי בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן מהטה ואיגוד המוסיקאים. ב-2019 היא זכתה  בתחרות הקונצ׳רטו ובתחרות כלי הנשיפה מעץ ומתכת באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים והייתה פינליסטית בתחרויות האביב של קרן שרת. בשנת 2018-2019 היא למדה בתמיכת מלגת הצטיינות בתרומתו של ירון גזית.

נוי משתתפת השנה בתכנית הקאמרית למצטיינים ע"ש יונס וסוראיה-נזריאן.

סולנים ותזמורת
צילום חיים קמחי

אלכסיי שפירוב פסנתר
נולד ברוסיה ב-1994. למד בילדותו אצל הגב' אינה לרנר בכרמיאל. כיום סטודנט באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים בכיתתו של מר ירון רוזנטל. זכה בפרסים שונים בתחרויות בירושלים, ביניהם פרס ראשון בתחרות ע"ש קלמי. אלכסיי מקבל תמיכה מקרן התרבות אמריקה-ישראל, משתתף בתכנית הקאמרית למצטיינים ע"ש משפחת נזריאן וכיום משמש כפסנתרן של מקהלת אנקור, איתה הוא מופיע בארץ ובחו"ל.

סולנים ותזמורת
אלכסיי שפירוב

קונצרט הזוכים בתחרות לנגינת סולו עם תזמורת ע"ש שרון תבור-פינץ במלאת 25 שנים למותה
התזמורת הסימפונית ע"ש מנדי רודן של האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים בניהולו המוסיקלי של יובל צורן
יום חמישי 2.4 בשעה 20:00
אולם וייז, קמפוס אדמונד ספרא גבעת רם, ירושלים.
מחיר כרטיס : 20 ₪. לרכישה 
באתר האקדמיהבדוא"ל או בטלפון 052-3836601
מנצח: יובל צורן
סולנים:
נוי בק חליל צד
אלכסיי שפירוב פסנתר
בתוכנית:
ק.פ.ע באך
 קונצ'רטו לחליל ברה מינור
י. היידן סימפוניה מס' 6 ברה מז'ור ("הבוקר")
ס. פרוקופייב קונצ'רטו לפסנתר מס' 2 בסול מינור אופ. 16

סולנים ותזמורת
קרדיט – לירן לוי
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
״הילולה במגדל״ - חגיגת ל״ג בעומר חדשה בירושלים אירוע חדש של ׳תחריר׳ 4.5.26 | מגדל דוד, מוזיאון ירושלים
מגדל דוד יהפוך השנה לזירת ההילולה של ל״ג בעומר בלב...
נשיא המדינה אירח את טקס החיילים המצטיינים לשנת תשפ"ו, לרגל יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, אירחו בבית הנשיא בירושלים...
רוח האמונה והתקווה: שורד השבי אלון אהל ופצוע צה״ל דביר בובליל ערכו שיח מרגש וייחודי שנערך בטקס מצטייני הנשיא, לצד ביצוע משותף של ׳שיר ללא שם׳
אלון אוהל: ״הייתי שם חמישים מטר מתחת לאדמה, קשור רגליים,...
נשיא המדינה יצחק הרצוג, הזכיר בנאומו בטקס האזכרה הממלכתי לחללי פעולות האיבה את ״המלאכים הכחולים״, ואמר:
״כיום, אותו בית אדום, ניצב לתפארה בלב כביש מספר אחת,...
העיטור האזרחי הגבוה ביותר: נשיא המדינה העניק לנשיא ארגנטינה את ״עיטור הנשיא״ כהוקרה על פועלו למען מדינת ישראל
נשיא המדינה: ״הערב ניגש כולנו בחיל ורעדה להתייצב לצד המשפחות...
שורדת השבי אגם ברגר הגיעה לחזק ולתמוך בעובדי ומתנדבי מד"א באירוע הוקרה מיוחד בירושלים
את האירוע כיבדו בנוכחותם גם השר ניר ברקת, השר אבי...
נשיא המדינה פגש את 120 החיילות והחיילים המצטיינים במהלך החזרה הגנרלית לטקס מצטייני הנשיא
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום ראשון, ב׳ באייר,...
יום הזיכרון תשפ"ו: במד"א זוכרים את הנופלים
לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, מגן...
לקראת אירועי יום העצמאות תשפ"ו: כוחות מד"א ערוכים בכוננות גבוהה
לקראת יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל, מד"א פועל בכוננות גבוהה...
'אחריי! פוסעים בנתיבי המפקדים' - צועדים בשביל הנופלים
לקראת יום הזיכרון תשפ"ו לחללי מערכות ישראל  מיזם "בשביל הנופלים" יקיים...
דילוג לתוכן