פסלים באבן, קרמיקה ועץ עוטפים את גג הבית ברחוב הנשיא בירושלים. היצירות כולן של תמר איתן, מייצגות את כל הטוב והרע בחברה הישראלית, תוך אמירה הומוריסטית וצינית אך בה בעת מלאת חן ויופי.
האמנית תמר איתן עברה את גיל 90 וכבר יותר מ-70 שנה מבטאת באמצעות הפיסול את עמדותיה לגבי החברה הישראלית לגווניה השונים, הפוליטיקאים שסרחו, לוקחי ונותני השוחד למיניהם, לצידם ניתן למצוא לא רק דמויות אלגוריות נוספות, אלא גם כבשים הרועות באחו וסוסי שחמט. גג ביתה פותח צוהר לשנים של יצירה ארץ ישראלית. תמר עלתה לישראל בגיל חמש, למדה בפריז ובניו יורק, התגייסה לצבא הבריטי, ויצירותיה מנציחות את אירועי חייה וחיי מדינת ישראל.
סיפור חייה המיוחד של תמר הוביל אותה לאמנות בה היא עוסקת מגיל צעיר ועד היום. בשנת 1924 עלתה לארץ עם משפחתה, משחר ילדותה זוכרת תמר כי אביה יעד אותה לאמנות. כל ספר אמנות או מלאכות יד שניתן היה להשיג באותה תקופה נרכש עבורה. עם פתיחת בית הספר "בצלאל החדש" בירושלים התחילה ללמוד פיסול אצל הפסל זאב בן-צבי. עם סוף לימודיה עברה לפריז שם למדה ב-Ecole Des Beaux Arts (בית הספר לאמנויות היפות) אולם עם פרוץ מלחמת העולם השנייה חזרה ארצה ושירתה בצבא הבריטי A.T.S שם פגשה את בעלה לעתיד – ג'ו.
כשהסתיימה המלחמה החלה תמר ללמוד עם הפסל משה שטרנשוס, במכון אבני של אותם ימים, במרתף ברחוב פרישמן בתל אביב. אולם טיוליה בעולם לא תמו ובעקבות שליחות בארה"ב, למדה בניו-יורק ב-"Universal School Of Handicrafts" (בית הספר האוניברסאלי למלאכה). במלחמת השחרור חזרה עם בעלה ארצה והוא התגייס והפך לאיש קבע.
ב-1959, פתחה סטודיו בבאר שבע, בו פיסלה בעץ, באבן בזלת ובקרמיקה. אולם כפי שהיא מעידה, ההוראה (במכללת קיי) היוותה עבורה את תקופת הלימודים המשמעותית ביותר.
בשנים האחרונות חזרה לכור מחצבתה, אל החמר. לדבריה: "יש בו מגיה בחמר; אינך יכול להישאר אדיש אליו. הוא הפך לכלי ביטוי לדעותיי האישיות, החברתיות והפוליטיות".
הגג ממוקם ב רח' הנשיא 14 ירושלים והוא פתוח לקהל הרחב ללא תשלום בין השעות 09:00-13:00 ו-20:00-16:00.