נשיא המדינה קיבל את כתבי ההאמנה של השגרירים החדשים של חוף השנהב, פרו, קפריסין, בריטניה, צרפת, אירלנד וברזיל

נשיא המדינה קיבל את כתבי ההאמנה של השגרירים החדשים של חוף השנהב, פרו, קפריסין, בריטניה, צרפת, אירלנד וברזיל
קרדיט צילום: חיים צח

נשיא המדינה יצחק הרצוג, קיבל ביום שלישי, ד' בתשרי, 19 בספטמבר, את כתבי ההאמנה של שגרירי חוף השנהב, פרו, קפריסין, בריטניה, צרפת, אירלנד וברזיל החדשים בישראל, בסדרת טקסים רשמיים בבית הנשיא.

עם הגעת השגרירים נוגן המנון מדינתם על ידי תזמורת צה"ל ולאחר מכן סקרו השגרירים את משמר הכבוד הצה"לי ברחבת הטקס. לאחר הגשת כתבי האמנה לנשיא, הנשיא קיים פגישה עם כל שגריר, ולאחר מכן חתם כל אחד מהשגרירים בספר האורחים של בית הנשיא. כל טקס תם בניגון "התקווה".

ראשון להגיש את כתב ההאמנה שלו לנשיא הבוקר היה שגריר הרפובליקה של חוף השנהב הנכנס, פני קואקו. במהלך שיחתם אמר הנשיא: ״היחסים בין המדינות שלנו מצויינים ובנינו שיתוף פעולה היסטורי שנובע מאהבת התנ״ך, אהבת האדם והחתירה לשלום. אני מקווה שיחד נוכל לשדרג את היחסים בין המדינות שלנו״. כמו כן, השגריר הזמין את נשיא המדינה בשם נשיאו לבקר במדינתו.
שני להעניק את כתב ההאמנה שלו היה שגריר רפובליקת פרו, מנואל קאצ'ו סוסה ולסקז. הנשיא קיבל את פניו ואמר: ״שלושת הבנים שלי נהנו לטייל בארצך. הייתה לי שיחה נפלאה עם הנשיאה שלך בשבוע שעבר, ואני מאחל לך הצלחה רבה בתפקידך״.

בהמשך קיבל נשיא המדינה את כתב ההאמנה של שגריר קפריסין החדש, קורנליוס קורנליו. הנשיא שוחח עם השגריר על המאמצים המתמשכים להרחבת שיתוף הפעולה בתחום האנרגיה, וכן שלח דרישת שלום חמה לידידו נשיא קפריסין. עוד ציין, כי היחסים האסטרטגיים בין ישראל לקפריסין מהווים דוגמה לאזור.

אחריו, שגריר בריטניה הנכנס, סיימון כריסטופר וולטרס העניק את כתב האמנתו לנשיא המדינה. הנשיא ציין בפניו: ״לבריטניה יש מעמד חשוב במזרח התיכון. ישנם תחומים רבים שממשלותינו נדרשות לדון בהם, כשבראשם הגרעין האיראני. השגריר הדגיש: "איראן היא לא רק איום על המזרח התיכון, היא איום על העולם כולו. עמדתה של ממשלת בריטניה לגבי איראן נחרצת מאוד".
לאחר מכן, העניק שגריר צרפת פרדריק ז'ורנס, את כתב ההאמנה שלו לידי נשיא המדינה. הנשיא הדגיש בדבריו: ״האתגרים שניצבים בפני מדינתנו, ביניהם פעילות חיזבאללה בלבנון וסרבנות איראן לשיתוף פעולה עם פקחי סבא״א חייבים לעמוד כהתראה חמורה בעיני הנהגתכם״.
עוד הוסיף הנשיא: ״היה לי לעונג לקבל ברכת שנה טובה מנשיאך, נשיא צרפת – אנא מסור לו את תודתי הכנה. יש בין המדינות והעמים שלנו קשר עמוק והיסטורי, סבא רבא שלי ז״ל, היה הרב הראשי של פריז. שגריר צרפת ציין: ״היחסים הדיפלומטיים והאסטרטגיים בין מדינותינו הם יוצאי דופן – מדובר בידידות אינטלקטואלית עמוקה״.

אחריו הגיעה שגרירת אירלנד הנכנסת, סוניה מק'גינס למסור לידי נשיא המדינה את כתב ההאמנתה. הנשיא בירך את השגרירה ואמר: ״התרבות האירית זוכה לכבוד עמוק בישראל, ובידייך האפשרות לקדם את היחסים בין עמינו. בהצלחה רבה!״

ולבסוף, שגריר ברזיל, פרדריקו סלמואו דוקו אסטרדה מאיר, הגיש לנשיא המדינה את כתב ההאמנה שלו. נשיא המדינה ציין בדבריו: ״ברזיל היא מדינה פופולרית ואהובה בקרב הציבור הישראלי. נשמח לארח את הנהגתכם בישראל ולסייע בקידום קשרי המסחר והדיפלומטיה בין מדינותינו.״

קרדיט צילום: חיים צח
קרדיט צילום: חיים צח
קרדיט צילום: חיים צח

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה קיים אירוע לציון 85 שנה לפוגרום ביהודי עיראק - הפרהוד
נשיא המדינה יצחק הרצוג: ״85 שנים חלפו מאז אותו פוגרום...
תזמורת הבארוק ירושלים בקונצרט סיום העונה בכורה ישראלית ל"קינת דוד"
אנדרו פארוט - מנצח,  יונתן סויסה - אלט וטנור, איתמר...
סיפורו של יוסף בן ה-8 שלקה בשבץ מוחי והגיע להודות לחובשת במוקד החירום 101 של מד"א
איך אתם מגיבים כשהבן הקטן שלכם מתלונן על כאב ראש?...
כשהזיכרונות הפכו למנגינה: הקשישים הירושלמים שהעניקו השראה ליצירות מוזיקליות מרגשות
מה קורה כשסיפור חיים ירושלמי פוגש סטודנט צעיר להלחנה? בירושלים...
בחירת חברה שמתמחה בייצור מרפסות לאקלים הישראלי
מרפסת שמש היא תוספת בנייה חיצונית שמרחיבה את שטח המגורים...
בחירת סגנון עיצוב שמתאים לבית ולשימוש יומיומי
סגנון עיצוב הוא שפה חזותית ותפקודית שמגדירה קווים, חומרים, צבעים...
בדיקות שמיעה מתקדמות לאבחון מדויק של ירידה בשמיעה
מהן בדיקות שמיעה מתקדמות ומה הן בודקות?בדיקות שמיעה מתקדמות הן...
המדריך המעשי להתמודדות עם שלילת רישיון
מהי שלילת רישיון ומה המשמעות בפועל?שלילת רישיון היא מצב שבו...
חידוש עמוק של העור לשיפור מרקם וגמישות
חידוש עמוק של העור הוא שם כולל לטיפולים שמטרתם לעודד...
בניית אסטרטגיה פיננסית אישית בהתאמה מלאה
אסטרטגיה פיננסית אישית היא תכנית פעולה שמחברת בין מטרות חיים,...
דילוג לתוכן