השגרירים החדשים של האיחוד האירופי, שוויץ, רואנדה ואיטליה הגישו היום, יום שני, ב׳ טבת, 6 בדצמבר, את כתבי ההאמנה שלהם לנשיא המדינה יצחק הרצוג, עם תחילת תפקידם כשגרירי מדינותיהם בישראל, בסדרת טקסים רשמיים בבית הנשיא. עם הגעת השגרירים נוגן המנון מדינתם על ידי תזמורת המשטרה ולאחר מכן סקרו השגרירים את משמר הכבוד הצה"לי. לאחר הגשת כתב ההאמנה לנשיא, חתם כל אחד מהשגרירים בספר האורחים של בית הנשיא וקיים פגישת עבודה עם נשיא המדינה. בסיום כל טקס נוגנה "התקווה".
השגריר הראשון אשר הגיש את כתב ההאמנה היה שגריר שוויץ, אורס בוכר. נשיא המדינה והשגריר השוויצרי דנו בדרכים לקדם את שיתוף הפעולה בין ישראל לשוויץ בתחומי המדע והחדשנות. הנשיא אמר: ״היחסים עם שוויץ חיוביים מאוד ושיתוף הפעולה מצוין." הנשיא שיבח את התפקיד הגלובלי של שוויץ כמגשרת וביקש את תמיכתה בהחזרת האזרחים הנעדרים והחיילים השבויים משבי ארגון הטרור חמאס ברצועת עזה.
השגריר השני להעניק את כתב ההאמנה לנשיא המדינה היה שגריר האיחוד האירופי, דימיטר טזאנצב, לשעבר סגן שר החוץ של בולגריה, ששב לשליחותו הדיפלומטית השלישית בישראל. נשיא המדינה והשגריר טזאנצב דנו בחשיבות שיתוף הפעולה הישראלי-אירופי. הנשיא הוסיף: ״אני מאמין בשיתוף הפעולה עם האיחוד האירופי, אני חושב שזו השותפות הטבעית ביותר עבור ישראל.״ בנוסף, נשיא המדינה הדגיש את חשיבות הכינוס של מועצת האסוציאציה האירופית-ישראלית במטרה לממש את מלוא הפוטנציאל של הקשרים הישראליים-אירופיים. השגריר טזאנצב הדגיש כי האיחוד האירופי תומך בהסכמי הנורמליזציה בין ישראל ושכנותיה הערביות. בנוסף, הנשיא ציין את החשיבות כי האיחוד האירופי ינקוט גישה נוקשה במשא ומתן מול איראן על מנת למנוע את התחמשותה הגרעינית.
לאחר מכן, העניק את כתב ההאמנה לנשיא המדינה שגריר רואנדה, ג'יימס גטרה. נשיא המדינה הודה על תמיכתה של רואנדה בהצטרפותה של ישראל לאיחוד האפריקאי כמדינה משקיפה. השגריר קרא להשקעה של ישראל ברואנדה, והדגיש כי ייסוד אזור סחר חופשי ביבשת אפריקה יאפשר לחברות ישראליות אשר סוחרות מרואנדה להנות מפטור תשלום מכס ברחבי היבשת.
האחרון להעניק את כתב ההאמנה לנשיא היה שגריר איטליה, סרג'יו ברבנטי. נשיא המדינה והשגריר שוחחו אודות כוחם של היחסים בין ישראל לאיטליה ודנו בדרכים לקדם את הנושאים החשובים לשתי המדינות. הנשיא התייחס גם לעניינים האזוריים, וביקש מאיטליה למצוא הזדמנויות כלכליות בתזמון הנוכחי עם הסכמי הנורמליזציה בין ישראל ושכנותיה הערביות.