נשיא המדינה נפגש עם ראש ממשלת יוון

נשיא המדינה נפגש עם ראש ממשלת יוון
קרדיט צילום: מעיין טואף/לע״מ.

נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום ראשון, א׳ בניסן, 30 במרץ, עם ראש ממשלת יוון, קיריאקוס מיצוטאקיס, בבית הנשיא.

קרדיט צילום: מעיין טואף/לע״מ.

 לפגישתם הזמין הנשיא את אורניה ודמיטריס קרוסיס, הוריו של יונה (יונאס) קרוסיס ז״ל שנרצח בפיגוע הירי בשדרות ירושלים ביפו, באוקטובר האחרון. ראש הממשלה מיצוטאקיס סיפר במעמד הפגישה כי ישנה עבודה משותפת לצורך השקת תוכנית מלגות אקדמית לזכרו של יונאס.

 נשיא המדינה יצחק הרצוג אמר בפתח הפגישה: ״ראש הממשלה מיצוטאקיס, אתה חבר יקר שלי ושל מדינת ישראל, ואני רוצה לברך אותך על ביקורך החשוב. אתה מגיע לישראל כאשר אנו מוצפים בדאגה ובכאב על החטופים שלנו בעזה – עשרות ישראלים ושאינם ישראלים נמצאים שם, במנהרות, חיים ומתים, קורבנות ליחס ברברי. אנו מקבלים דיווחים מדאיגים מאוד על מצבם הרפואי, וכמובן על התנהגותו האכזרית של חמאס שמענה את משפחות החטופים ואת עם ישראל כולו. זו העדיפות העליונה של עמנו, וכפי שדיברנו, ישנן דרכים בהן אומות יכולות לתמוך ולעזור זו לזו. חייב להיות ברור בקרב משפחת העמים שזה דבר שאינו מתקבל על הדעת, וזו הסיבה שאנו מקיימים כעת מבצע צבאי, על מנת להחזיר את החטופים שלנו״.

קרדיט צילום: מעיין טואף/לע״מ.

 הוא הוסיף: ״אנחנו מקווים שהיום, כאשר חל עיד אל-פיטר, חגם של האזרחים המוסלמים בישראל, באזור וברחבי העולם – זה הזמן לשחרר את כולם כסמל לברכתו של חג זה, וכמובן, גם כחובה מוסרית״.

 הנשיא המשיך: ״תודה על תמיכתך ועל השותפות יוצאת הדופן בין יוון לישראל, שמתגלמת גם בטרגדיה של משפחת קרוסיס, שבנם יונה, יונאס, נרצח בפיגוע טרור נורא ביפו. ילד יפהפה. חייהם של בני המשפחה שזורים בין ישראל ליוון כבר עשרות שנים, ואני רוצה להודות לך על כך שדיברת עם הוריו של יונאס ונפגשת איתם.״

 הנשיא פנה להוריו של יונה: ״אנו נרגשים מאוד שאתם כאן, מקווים כי זכרו יהיה ברכה לכולנו, ושהטרור לעולם לא ישלוט באזור, שכבר סבל דיו מכך. תודה רבה״.

ראש ממשלת יוון, קיריאקוס מיצוטאקיס: ״תודה לך, אדוני הנשיא, על קבלת הפנים החמה הזו ועל כך שאתה מכבד אותי בחברתך. אתה יודע כמה אנחנו מעריכים את השותפות האסטרטגית בין יוון לישראל. אני מגיע לישראל פעם נוספת בזמנים קשים וסוערים מאוד. אני מצטרף לקריאות לשחרור מיידי וללא תנאי של כל החטופים. אני גם רוצה להצטרף לקולות המביעים תקווה כנה שכמה שיותר מהר תהיה הפסקת אש חדשה בעזה, ולבסוף, מסגרת שתאפשר לכולנו לחשוב על היום שאחרי״.

הוא הוסיף: ״אני רוצה להביע שוב את תנחומיי הכנים, ובשם כל העם היווני, להוריו של יונאס. הייתה לי הזדמנות לפגוש אותם באתונה, ואנו נשמח מאוד להכריז בקרוב על תוכנית מלגות לכבודו, שתאפשר לסטודנטים צעירים שרוצים ללמוד בישראל לעשות זאת. תודה על קבלת הפנים החמה״.

קרדיט צילום: מעיין טואף/לע״מ.
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שני שופטים צבאיים הצהירו אמונים בפני נשיא המדינה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, אירח היום, יום חמישי, י״ג באייר,...
מתי רק עורך דין גילוי מרצון יציל אתכם ממאסר
פנייה יזומה ומקצועית אל עורך דין גילוי מרצון היא הדרך...
איך לתעד הכל בלי לעורר טיפת חשד
הדרך הטובה ביותר לתעד אירועים ברגישות היא שימוש מושכל בטכנולוגיית...
לא רק רעד: האתגר היומי והלילי של חולי פרקינסון
פרקינסון היא מחלה פרוגרסיבית עם תסמינים ישירים ועקיפים רבים. לרגל...
נאני וזאנה מגיעה לבית הקונפדרציה בפעם הראשונה עם המופע ״קפה אנדלוסיה״
״לנאני וזאנה יש קול שמוביל אותך מהשווקים העתיקים של מרוקו...
במסגרת ביקורו בקזחסטן: נשיא המדינה נפגש עם ראשי הקהילה היהודית והרב הראשי של קזחסטן
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום שלישי, י״א באייר,...
הכירו את הפתרונות המתקדמים לראייה: עדשות מגע ומשקפי ראיה  
עדשות מגע עם צילינדר עדשות מגע עם צילינדר מציעות פתרון ייחודי...
נשיא המדינה החל את ביקורו הרשמי בקזחסטן והתקבל בטקס קבלת פנים בארמון הנשיאות באסטנה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נחת היום, יום שני, י' באייר,...
לראשונה בבית הקונפדרציה, ישראל ברייט במופע: "שירים מאם הדרך" 7.5.26, יום חמישי, 20:30, בית הקונפדרציה בירושלים
ישראל ברייט, הפסנתרן, המלחין, התסריטאי והשחקן ("המנגליסטים", "סרוגים") , סולן...
מירושלים לסן דייגו: מצוינות אקדמית חוצה גבולות
מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים ממשיכה לחזק את הקשר האקדמי עם...
דילוג לתוכן