נשיא המדינה נפגש עם עולים חדשים שעלו בחודשים האחרונים, במרכז הקליטה של הסוכנות היהודית "אולפן עציון"

נשיא המדינה נפגש עם עולים חדשים שעלו בחודשים האחרונים, במרכז הקליטה של הסוכנות היהודית "אולפן עציון"
ביקור נשיא המדינה במרכז קליטה בשכונת ארמון הנציב בירושלים Photo by Kobi Gideon / GPO

הנשיא הרצוג: ״העולים שמגיעים דווקא עכשיו מביאים עמם אומץ ונחישות מעוררי השראה – זו התשובה לכל מי שמבקש לערער אותנו״.

נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, כ״ט באדר, 18 במרץ, במרכז הקליטה של הסוכנות היהודית "אולפן עציון" בירושלים, בליווי יו"ר הסוכנות היהודית, האלוף (במיל׳) דורון אלמוג, ומנכ"ל הסוכנות יהודה סטון.

במהלך הביקור הוצגה לנשיא סקירה מקיפה על פעילות המרכז ועל נתוני העלייה המרשימים, לפיהם עלו לישראל למעלה מ-60 אלף עולים חדשים מאז ה-7 באוקטובר 2023.

ביקור נשיא המדינה במרכז קליטה בשכונת ארמון הנציב בירושלים
Photo by Kobi Gideon / GPO

מדברי נשיא המדינה יצחק הרצוג: ״אני שמח ונרגש להיות כאן היום, במרכז הקליטה ׳אולפן עציון׳ של הסוכנות היהודית, ולפגוש מקרוב את רוח ההתנדבות, הערבות ההדדית והמסירות שמאפיינות את העשייה החשובה כאן. דווקא בימים מאתגרים אלה, העלייה לישראל מקבלת משמעות עמוקה במיוחד – היא ביטוי לאמונה, לתקווה ולחיבור העמוק בין העם היהודי למדינתו, והעולים שמגיעים דווקא עכשיו מביאים עמם אומץ ונחישות מעוררי השראה.

גם בתקופה מורכבת, אנחנו ממשיכים לצמוח, לבנות ולהתחזק יחד. העלייה לישראל והקליטה כאן הן התשובה הברורה והחזקה ביותר לכל מי שמבקש לערער אותנו. אני מבקש לחזק את ידיכם, להודות לכל העוסקים במלאכה, ולאחל לעולים החדשים קליטה קלה, והצלחה רבה בדרכם החדשה בישראל״.

ביקור נשיא המדינה במרכז קליטה בשכונת ארמון הנציב בירושלים
Photo by Kobi Gideon / GPO

מדברי יו״ר הסוכנות היהודית, אלוף (מיל׳) דורון אלמוג: ״״אולפן עציון״ ממשיך גם היום להיות מקום שבו נרקמים לא רק סיפורי עלייה אלא גם סיפורי חיים. דווקא בימים של אי־ודאות וכאב, העולים החדשים בוחרים באהבה: לישראל, לעם היהודי ולעתיד שהם בונים כאן יחד. תפקידנו הוא לחבק ולעטוף אותם מרגע הגעתם, להבטיח להם קליטה מיטבית, ולסייע לכל אחת ואחד מהם להפוך את הבחירה האמיצה הזו לבית של ממש״.

ביקור נשיא המדינה במרכז קליטה בשכונת ארמון הנציב בירושלים
Photo by Kobi Gideon / GPO
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"התמונה הגדולה"-תערוכת יחיד לאמן הלל בזק פתיחה חגיגית : יום שישי ה31.7.2026 בשעה 11:00
אוצרת: ד"ר בת שבע גולדמן-אידה אוצרת תיאטרון ירושלים מבואת תיאטרון ירושלים רח' מרכוס 20, ירושלים הלל...
״במפגשים האלה אני מקבלת כוח ותחושה של שפיות״: נשות משפחות השכול והטרור נפגשו ליום של חיבור והעצמה
אתמול התקיים יום העיון השנתי לנשים של עמותת "משפחה אחת",...
האם ירושלים עוברת "תל אביביזציה"?
יש מי שזוכר את ירושלים אחרת. עיר של שכונות עם...
קסם ביער חוויה אינטראקטיבית לכל המשפחה המשלבת קסמים, חידות, מופעי רחוב, תיבות בריחה, סדנאות ומופע אשליות מרהיב בלב הטבע של הגן הבוטני בגבעת רם
הקיץ הזה מזמינות עיריית ירושלים, הקרן לירושלים והגן הבוטני האוניברסיטאי...
הזוכים בתחרויות של פסטיבל הקולנוע ירושלים ה־43
הזוכים הגדולים בתחרויות הישראליות: לאן لوين אני ניו תמצאו אותי, טוב?   הזוכים המרכזיים בתחרויות...
התקשרה בגלל לחצן מצוקה תקול - ערנות המוקדנית ביד שרה הובילה לאבחון דלקת ריאות ולהחלפת הטיפול
שיחת שירות שגרתית של מוקד החירום רפואי ביד שרה הפכה...
רעיית נשיא המדינה השתתפה בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט
רעיית נשיא המדינה מיכל הרצוג, נאמה הבוקר, יום רביעי, א׳...
נפרדים מחובש רפואת חירום ומתרים דם מתנדב במד"א דוד הירש גורליק ז"ל: "בכל מקום שאליו הגיע הוא הקרין טוב לב, ענווה ורצון לעזור"
מגן דוד אדום מרכין ראש עם פטירתו בטרם עת של...
לאור ההצלחה הגדולה ודרישת הקהל פסטיבל הלוטוס ותרבות הודו בגן הבוטני בירושלים ממשיך לשבוע נוסף ימים חמישי–שבת | 16–18 ביולי
למעלה מ10,000 מבקרים מכל רחבי הארץ כבר הגיעו במהלך השבועות...
חתונה בספירת העומר - אילו דברים כדאי לבדוק לפני שסוגרים תאריך לאירוע?
התאריך נקבע, האולם מוצא חן בעיניכם, אבל מישהו במשפחה כבר...
דילוג לתוכן