נשיא המדינה ביקר בירדן בביקור היסטורי, ונפגש עם מלך ירדן

נשיא המדינה ביקר בירדן בביקור היסטורי, ונפגש עם מלך ירדן
קרדיט צילום: חיים צח/ לע"מ

נשיא המדינה יצחק הרצוג התקבל היום, בארמון המלכותי של מלך ירדן, עבדאללה השני, בטקס רשמי הנפתח במסדר כבוד על רקע דגלי ישראל וירדן. עם הגעתו, קיימו השניים פגישת עבודה בארבע עיניים. בהמשך, קיימו נשיא המדינה ומלך ירדן פגישה מדינית בהשתתפות משלחות שני הצדדים. בפתח פגישתם גינה מלך ירדן את אירועי הטרור האחרונים והשתתף בצער המשפחות.

בפתח הפגישה אמר נשיא המדינה: "תודה רבה לך, הוד מלכותך, ידידי היקר. תודה לך על האירוח החם והחברות, ועל שהזמנת אותי למעמד הייחודי הזה, שלדעתי מבטא את הידידות בין עמנו. אני מביא איתי בשורה של ברכה חמה וחברות מהעם בישראל.

סבלנו מהתקפות טרור מתועבות בעשרת הימים האחרונים. 11 חייהם של חפים מפשע נגדעו על ידי התקפות איומות של טרוריסטים שפלים. עלינו להילחם יחד נגד כל סוג של טרור ולשתף פעולה למען ביטחון מדינותינו. זהו יום עצוב בישראל. אזרחים מובאים למנוחות. אני מודה לך על הגינוי שלך כמו של מדינות ומנהיגים רבים, כולל באזורנו, אשר גינו את המתקפה הנתעבת הזו.

קרדיט צילום: חיים צח/ לע"מ

אנו חולקים ערכים משותפים של שגשוג ושלום, המבוססים על הסכם השלום בינינו, אשר נבנה על ידי המלך חוסיין ז"ל, וכן על ידי ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין ז״ל. כעת עלינו להתקדם יחד, ואנחנו מציעים אלטרנטיבה. לעומת המראות הנוראיים של אתמול, אנחנו מציעים אלטרנטיבה אחרת של דיאלוג בין אנשים, של כבוד, של שיח אחד עם השני, של להראות לאזור שיכולה להיות דרך אחרת.

אני תמיד אומר, העובדה שמנהיגים מוסלמים נפגשים יחד עם מנהיגים יהודים ומנהיגים ישראלים היא אלטרנטיבה לתהום השנאה ושפיכות הדמים. ולכן אנו מתקדמים עם השותפויות והדיאלוג בינינו, לעבר שלום ושגשוג לטובת כל עמי האזור, כולל האומות שלנו וכולל שכנינו הפלסטינים.

קרדיט צילום: חיים צח/ לע"מ

כאשר אנחנו נכנסים לימים אלו, שקדושים עבור כל שלוש הדתות, עם חג הפסחא, הפסח, וכמובן חג הרמדאן, עלינו לאפשר לכולם לממש את אמונתם בביטחון, בביטחה ובשלווה. לשם כך אנחנו צריכים לפעול. אנחנו יודעים שיש דיאלוג מתמיד בין ממשלת ישראל לממשלתך לעבר המטרה הזו, כמו בין שאר השותפים באזור. הרשה לי לסכם, הוד מלכותך, בלאחל לך, למשפחתך ולכל אנשי הממלכה ההאשמית של ירדן חג רמדאן כרים, שלום ושגשוג. תודה רבה."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לראשונה בישראל: נשיא המדינה קיבל את כתב ההאמנה של השגריר הראשון של סומלילנד בישראל
עוד הגישו הבוקר כתבי ההאמנה לנשיא המדינה - שגרירי קוריאה...
בעקבות חשש מאירוע אנטישמיות וטרור: השלט המרכזי של מיצג הנובה בלונדון הוסר לבקשת משטרת לונדון
דריכות שיא סביב מיצג הנובה בלונדון: השלט המרכזי של המיצג,...
נשיא המדינה אירח את המחזור הראשון של מסלול ״שח״ר למשפט״ - שילוב חרדים לשירות במקצועות המשפט בצה״ל
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח היום, יום ראשון, א׳ בסיוון,...
נשיא המדינה בטקס האזכרה הממלכתי לזכר יהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל
״אתמול פגשתי בשנית את אחותו של ימנו בנימין זלקה ז"ל,...
נשיא המדינה נפגש עם שורדי השבי אביבה וקית׳ סיגל: אביבה העניקה לנשיא את ספרה ״העיקר לקום לבוקר חדש״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, נפגשו הבוקר, יום שלישי,...
בית הקונפדרציה מציג: המהדורה ה-17 של פסטיבל הולגאב ליצירה ישראלית-אתיופית
אמנים ואמניות צעירים של היפ-הופ, רגאיי ודאנסהול כובשים את בימות...
שבוע האחים והאחיות בכללית | בין החיים האישיים לטיפול באחרים
לרגל שבוע האחים והאחיות בכללית, סיפוריהן של שתי אחיות מהצפון...
נשיא המדינה נחת בקוסטה ריקה והחל את ביקורו הרשמי במדינה
נשיא המדינה בהתייחסות לכתבי האישום נגד המוהלים בבלגיה, במהלך מפגש...
נשיא המדינה נפגש עם תלמידי בתי הספר היהודיים ומנהיגי הקהילה היהודית בפנמה
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, נפגשו אתמול, יום רביעי,...
ביקור ראשון והיסטורי של נשיא ישראלי: נשיא המדינה התקבל בארמון הנשיאות בפנמה
הנשיא הרצוג: ״הקהילה הבינלאומית אינה יכולה לעצום עין מול הכאוס...
דילוג לתוכן