נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' בן-ששון מסרב לזילות בהשכלה הגבוהה

נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' בן-ששון מסרב לזילות בהשכלה הגבוהה

נשיא האוניברסיטה העברית פרופסור מנחם בן-ששון, אשר נכנס בימים אלה לתפקידו, לאחר שסיים כהונה כחבר כנסת וכיו"ר ועדת חוקה חוק ומשפט, מקיים מגעים עם הגופים הממשלתיים הממונים על תקצוב המוסדות להשכלה גבוהה כדי למצוא פתרון לבעיית הגירעון בתקציבה של האוניברסיטה העברית, שיאפשר את פתיחת שנת הלימודים הבאה.

לדברי פרופ' בן-ששון: "בשנת 2000 חתמה האוניברסיטה על הסכם עקרונות עם ות"ת, שנועד להסדיר את היחסים בין הממשלה לבין האוניברסיטה. לפי הסכם זה התחייבה הממשלה להשתתף בתשלומי הגמלאים הוותיקים של האוניברסיטה, והאוניברסיטה נטלה מחויבות לממש שינויים מורכבים, ובכללים העברת הסגל החדש של האוניברסיטה לפנסיה צוברת. האוניברסיטה עמדה בכל ההתחייבויות שנטלה על עצמה אך כחמש שנים אחרי חתימת ההסכם סרב משרד האוצר לכבדו, ולהקצות את המשאבים שהממשלה התחייבה להקצות. כדי לכסות את הגירעון שנוצר בשל כך, מכרה האוניברסיטה בשנים אלה נכסים רבים שהיו ברשותה כדי לאפשר את המשך הפעילות האקדמית. כעת אין האוניברסיטה יכולה עוד לכסות את הגירעון וכיוון שהיא מילאה את חלקה בהסכם, היא תעשה כל שבידה כדי להביא את המדינה למלא את חלקה בהסכם עד תומו".

כינוס מיידי של צוותי עבודה של הממשלה, של ות"ת ושל האוניברסיטה כדי למנוע משבר עשוי להביא לפתרון מהיר, עוד קודם לאישור התקציב, של הבעיה. פתרון הבעיה בימים הללו יאפשר לנו להיערך כדבעי לפתיחת השנה האקדמית תש"ע ללא החשש שהגירעון עלול למנוע פתיחתה. לעת הזאת יש לפעול בנמרצות כדי להסיר את החשש המהותי שלא יהיה ניתן לפתוח את שנת הלימודים הקרובה.

פרופ' בן-ששון אמר היום כי "האוניברסיטה העברית מחויבת להיות מובילה של שינוי. לשנות את דמותה של ירושלים; לשנות את המחקר בישראל ולהמשיך ולהוביל אותו לסטנדרטים הגבוהים בעולם; לשנות את המעמד של ההשכלה הגבוהה ולעצור את שטף הזרימה של כישרונות אדירים מן העולם האקדמי אל מחוצה לגבולות הארץ. כדי למלא את השליחויות הללו בכוונתה של האוניברסיטה להיכנס לתהליך של שינוי מבית. אנו משתנים במבנה הארגוני והניהולי, ומנסים לעשות את הממשל התאגידי של המוסד שקוף ככל הניתן; אנו ממשיכים להשתנות בכיווני ההתייעלות והורדת הוצאות מחד, ופעולות לשם צמיחה והגדלת הכנסות מאידך; כוונתנו להשתנות בשיח עם מוסדות המדינה כדי להעמיד אותו על אדני השותפות הנכונה בין המנהיגות הציבורית למנהיגות האקדמית אין להשלים עם כך שדווקא כשאנו עצמאים, התרבות הולכת ומידלדלת. לאור השליחות שהאוניברסיטאות ממלאות, אין להשלים עם כך שבמדינת ישראל מתרחשת זילות גוברת והולכת של המוסדות להשכלה גבוהה. אל להם למנהיגי הציבור ולמעצבי דעת הקהל להתנער ממסורת מושרשת של עידוד המחקר וההשכלה הגבוהה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שלומי לייזרוב "חולם על תקווה" תערוכת יחיד. אוצרת : יהודית גידלי הפקה : אי.סי.יו פתיחיה חגיגית : יום שלישי ה2.6.2026 בשעה 15:00
בתערוכת יחיד זו , אשר מוצבת כבר בימים אלו -...
נשיא המדינה אירח את אירוע השקת תוכנית האוריינות האזרחית במגזר הממלכתי-חרדי
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל אירחו היום, יום רביעי,...
מחקר אמריקאי קבע כי הידרותרפיה יעילה לטיפול במתמודדי פוסט טראומה שנפגעו בשירות הצבאי
מסתבר כי הידרותרפיה, הפכה בשנים האחרונות לאופציה אופטימית עבור אנשים...
לכבוד חג השבועות נשיא המדינה אירח חקלאים ורפתנים מכל רחבי המדינה
כמדי שנה נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, אירחו היום,...
לא נגד אמונה – בעד משמעת
צבא מנצח איננו רק אוסף של גיבורים נועזים – הוא...
לראשונה בישראל: נשיא המדינה קיבל את כתב ההאמנה של השגריר הראשון של סומלילנד בישראל
עוד הגישו הבוקר כתבי ההאמנה לנשיא המדינה - שגרירי קוריאה...
נשיא המדינה אירח את המחזור הראשון של מסלול ״שח״ר למשפט״ - שילוב חרדים לשירות במקצועות המשפט בצה״ל
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח היום, יום ראשון, א׳ בסיוון,...
נשיא המדינה בטקס האזכרה הממלכתי לזכר יהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל
״אתמול פגשתי בשנית את אחותו של ימנו בנימין זלקה ז"ל,...
בירושלים ניסו השבוע לדמיין את ישראל של שנת ה־100: מיצגים, אמנות ושיח משותף בין קהילות מכל גווני החברה הישראלית
לקראת יום ירושלים תשפ"ו, נערך השבוע אירוע ראשון מסוגו המוקדש...
נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס כעת בועידת הנשיא למחר ישראלי משותף - לבקשת החנינה של ראש הממשלה בנימין נתניהו
״אני גם נוגע בנושאים מאוד כואבים. אם נדבר על הנושא...
דילוג לתוכן