Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility MEKOMONET-->

מתכונים בריאים וטעימים לחגי תשרי

מתכונים בריאים וטעימים לחגי תשרי
credit PIXABAY

שנה חדשה בפתח וכולם מחכים ומצפים לחגי תשרי. חגי תשרי מסמלים את החגיגיות של שנה חדשה, את המפגש עם בני המשפחה המורחבת, את המאכלים המסורתיים והמשפחתיים שכולם אוהבים. יחד עם זאת, רבים חוששים מתקופת החגים המתחילה בראש השנה. מדובר על תקופת חגים אינטנסיבית שבעיקר מלאה בארוחות טעימות. ישנם לא מעט אנשים שמקפידים על תזונה בריאה ושמירה על הגזרה וחוששים כי חגי תשרי העומדים על הפרק, יהרסו להם את כל העבודה הקשה של אכילה בריאה ומאוזנת. לכן, חשוב מאוד לדעת כיצד לשלב מאכלים בריאים ובד בבד טעימים גם בארוחות ראש השנה וזאת בכדי להמשיך לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת, גם באינטנסיביות של חגי תשרי.

credit PIXABAY

איזה מאכלים מייחדים את חגי תשרי?

המאכלים המייחדים את חגי תשרי הם מאכלים מיוחדים. מכיוון שמדובר על שנה חדשה, אשר כולם מייחלים שתהיה טובה ומתוקה, הרי שהמאכלים הנאכלים בחג הם מתוקים יותר. הם משלבים בהם דבש, סילאן, פירות יבשים או כל דבר מתוק אחר. הם חגיגיים וטעימים. כמובן שכל משפחה מכינה מאכלים כמיטב המסורת שלה. מה שחשוב הוא שבסופו של דבר, כל ארוחות החג יהיו טעימות וחגיגיות וישלבו בהן את מהות החג הלא הוא המתיקות של שנה חדשה העומדת בפתח. אם אתם מחפשים מתכונים בריאים, טעימים וטובים אשר בד בבד מאפיינים את החג, הנה כמה מתכונים טובים וטעימים.

סלט פטריות אקזוטיות צלויות

בכדי שארוחת החג תהיה גם בריאה וגם טעימה, חשוב מאוד להוסיף בה מתכונים בריאים וטעימים של סלטים. סלט פטריות אקזוטיות צלוי הוא בהחלט סלט שיכול לשדרג לכם לחלוטין את ארוחת החג. בכדי להכין אותו יש להכין מראש חבילה של פטריות, 10 בצלצלי שאלוט, שיני שום קצוצות, 2 כפות של ג'ינגר קצוץ דק, 2 כפות של שמן שומשום, 3 כפות סויה, כפית דבש, 2 כפות של חומץ אורז או חומץ בלסמי רגיל. בכדי להכין את הסלט יש לחתוך את הפטריות, לצלות אותן במחבת על להבה גבוהה כאשר היא חמה מאוד כ3 דקות, יחד עם הבצל. לאחר מכן להוריד את הפטריות והבצל מהאש, להוסיף את שאר הרכיבים ופשוט לערבב הכל.

סביצה סלמון אנדיב ורימונים

מדובר על מנת פתיחה מושלמת לסעודת החג המתבססת על אחד מסימני החג. בכדי להכין את המנה יש להכין מראש 2 ראשי אנדיב אדום ו2 ראשי אנדיב לבן המופרדים לעלים, מנגו גדול שפורסמים לפרוסות דקות, 6 צנוניות פרוסות, סלק חתוך למקלות, חצי כוס של רימונים, עלים מ5 של גבעולי נענע, חופן גדול של נבטי חמנייה, בצל סגול אחד, 2 גבעולים של בצל ירוק שפורסים דק ו300 גרם של סלמון טרי. מסדרים הכל בצורה יפה על הצלחת ומכינים רוטב ויניגרט. את הרוטב שופכים על הצלחת ומגישים עם עלי הנענע מעל. מדובר על מנה טעימה, קלילה, בריאה ואיכותית שללא ספק יכולה להעניק הן לכם והן לאורחים שהזמנתם, חוויה קולינרית טעימה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שירות מקצועי ומהיר לכל סוגי תקלות המחשבים
מעבדה לתיקון מחשב נייד בקוסמי מחשבים מציעה ללקוחותיה שירות מקצועי...
מה באמת צריך לדעת על הובלת משרד?
כל מי שמחליט להעביר את המשרד שלו למקום חדש תוהה...
האחים סופר מריו- המשחק הנוסטלגי שרלוונטי גם עכשיו
זירת הגיימרים רוחשת כותרים חדשים, הרפתקאות ועלילות ומרתקת רבים כאשר...
כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור מלון לליל הכלולות
אנחנו לא חושבים כי בחיים הבוגרים יש אירוע משמעותי ומרגש...
ככה תכינו עוגיות חמאה שנמסות בפה
עוגיות חמאה הן מאפה קלאסי אהוב שקשה לעמוד בפניו. העדינות,...
לעבוד בתנאים האופטימליים ביותר בכל מפעל
מבנה של מפעל מתוכנן כך שיהיו לו תשתיות שיתאימו לכל...
להכיר בני זוג בדרך מהנה יותר
דייטים הם סיוט לאנשים רבים, במיוחד לאחר שנכוו במערכות יחסים...
גניבת פרטים- איך מתמודדים מבחינה משפטית?
עבירות הקשורות למחשבים, אינטרנט ולמידע הרב שרץ בו נחשבות לבעיה...
האם אפשר לעשות שינוי תודעתי? התשובה היא כן
כל כך הרבה פעמים אנחנו פועלים על אוטומט, ובפועל, פשוט...
תהליך בדיקות ההאזנה – כיצד זה עובד?
בעולם שבו פרטיות הפכה למטבע נדיר, חשיבותה של בדיקת האזנה...