במחקר שנערך במרכז מאקרו הסוקר את מצב המשק בישראל לאחר המשבר הכלכלי העולמי, נמצא כי פגיעת המשבר העולמי במשק הישראלי הייתה קלה באופן יחסי, ואף ניתן להבחין במגמת התאוששות חיובית במחצית השניה של 2009, גם בהשוואה בינלאומית. המחקר מביא כחיזוק לטענתו את דירוג האשראי של ישראל שנעשה ע"י חברות מודיס, S&P ופיץ' אשר החליטו להותיר את דירוג יציב על כנו. תקציר המחקר הוגש לחברי הכנסת היום (יום רביעי).
התחזית הכלכלית העולה מן המחקר, התלויה בין השאר בהמשך ההתאוששות העולמית, צופה את המשך צמיחה בתוצר, אך בצורה מתונה יותר. "ניכרת המשך ההתאוששות במשק ומעבר לצמיחה בתוצר ובתפוקה התעשייתית, אולם מצב המשק עדיין לא טוב או יציב דיו. תוצאת החלטת העלאת הריבית, תהיה פגיעה במגמת ההתאוששות החיובית של המשק, ובדירוג האשראי" מסביר ד"ר רובי נתנזון.
ד"ר נתנזון מוסיף: "בנק ישראל, עד כה, השאיר את הריבית על 0.75% והחלטה זו איזנה את הצורך למתן את האינפלציה לגבולות היעד אל מול המשך תמיכה בהתאוששות הפעילות במשק המסתמנת בחדשים האחרונים. ההחלטה להעלות את הריבית הפתיעה במיוחד, בעיקר משום שבעקבות זאת צפויה פגיעה חמורה בהמשך התאוששות המשק, כאשר מי שיפגע הוא הסקטור העסקי, והנפגעים העיקריים יהיו העסקים הקטנים. ישראל הינה המדינה הראשונה מבין המדינות המפותחות בעולם המערבי בה העלו הריבית, ואינני מבין את המהלך. "