מסעדת תמול שלשום מציינת 30 שנות פעילות עם שפית חדשה ומנות חדשות

מסעדת תמול שלשום מציינת 30 שנות פעילות עם שפית חדשה ומנות חדשות
צילום: איתמר פנחס

תמול שלשום, מוסד התרבות ובית הקפה הירושלמי המוכר והאהוב, בבעלות דן גולדברג מציין 30 שנה להיווסדו ומשיק מנות חדשות, פרי יצירתה של השפית החדשה נעמי גיאת שהצטרפה לאחרונה לצוות המקום.
השפית נעמי גיאת (לשעבר מסעדת צמח וקבוצת מחניודה) רקחה לרגל יום ההולדת ה30 של תמול שלשום מספר מנות חדשות שחברו לתפריט המסעדה כמו:
קרפצ׳ו סלקים אפויים במלח-ויניגרט נענע, פקאן מסוכר נענע טרייה בצל סגול שמן בזיליקום גבינת פטה וסומק 39 ₪
טורטליני גבינות עם רוטב חמאת מרווה, דבש, שום לימון ותרד – 67 ₪
כרוב צלוי בציר שום טימין ומרווה על מצע צזיקי עשבים שום וגרידת לימון עם שקדים קלויים ושמן ירוק. 35 ₪
סלט אנדיב, הדרים, שומרים , בצל וחסה לאליק בויניגרט צ׳ילי וג׳ינג׳ר 65 ₪
לינגוויני אליי אוליו ברוטב שמן זית יין לבן ולימון עם שום טרי, קונפי שום עגבניות וזיתים בזיליקום ופטרוזיליה. שטרוייזל פירורי לחם ושום. 56 ₪
בין המנות המוכרות בתפריט המסעדה:
ראשונות:
ועדת קישוא – קישוא צרוב על מחבת לוהטת, בתוספת שקדים קלויים על מצע לאבנה וגבינת פטה טרייה – 46 ₪
שווארמה טבעונית – נתחי שווארמה טבעונית מזרעי דלעת וחמנייה, מוקפצים על המחבת בשמן זית ותבלינים, מוגש על מצע טחינה לצד פוקאצ׳ה שמן זית ומלח גס – 58 ₪
סלט קפרזה – עגבניות שרי צלויות, עגבניות מיובשות, קרעי מוצרלה, בזיליקום, שום קונפי, זיתי קלמטה, בצל סגול, שמן זית ורוטב בלסמי – 49 ₪
סלטים:
בגן מוקסם – עלי גינה, סלק צלוי, בצל, פטה, שקדים, בזיליקום ונענע בתיבול שמן זית ולימון – 63 ₪
סלט קינואה בשלושה צבעים – עגבניות שרי, בצל סגול, חמוציות, סלרי, קוביות בטטה צלויות ועשבי תיבול, עם טחינה גולמית מעל – 59 ₪
פסטות:
קפלטי ריקוטה ותרד – כיסוני פסטה גדולים ממולאים, עם קונפי של עגבניות, שום, בצלים וזיתים ברוטב שמנת פסטו – 68 ₪
דני האדום – ניוקי סלק בעבודת יד ממולא במוצרלה, ריקוטה וגראנה פדאנה ברוטב שמנת, פרמזן ועלי תרד – 72 ₪
פפרדלה לימוני – פסטה פפרדלה מוקפצת עם זוקיני, בצל, ארטישוק וחמאה לימונית, מוגש עם קנל של שמנת חמוצה מעל – 63 ₪
רביולי ירקות טבעוני – ברוטב פיקנטי של עגבניות קלויות ועשבי תיבול בבישול ארוך – 67 ₪

עיקריות:
פאי רועים- Beefree (תחליף בשר מחלבון אפונה) טחון טבעוני עטוף בפירה תפוחי אדמה מתובל, מוגש לצד סלט שוק רענן ופוקאצ'ה טריה – 69 ₪
דג הזהב – פילה סלמון ברוטב שמנת, שמן זית, פטריות ובלסמי מצומצם, מוגש על מצע פירה עם חמאה ופרמז׳ן, לצד סלט שוק רענן – 125 ₪
חריימה – פילה דג לבן שוחה בתבשיל אדום עשיר, עם ירקות, גרגירי חומוס ועלי תרד. מוגש לצד סלט שוק רענן וחלה אישית כמו של שבת מעט פיקנטי – 89 ₪
המסעדה שעברה ממש לפני המלחמה שיפוץ במסגרתו נבנה לראשונה קירוי למרפסת, מכילה כ-80 מקומות ישיבה ומשתרעת על פני שטח של כ-120 מ"ר המחולק לשלושה חללים- שני חדרים סגורים, וחלל פתוח המאפשר ישיבה במרפסת שקטה ומוארת באוויר הירושלמי הצלול. כל שולחן ופינת ישיבה במסעדה קרוי על סיפור מבין שלל הסיפורים שנצברו בהיסטוריה המפוארת של המקום, תפריטי המסעדה מוגשים בצורת ספר כרוך, וכלי ההגשה יושבים על "פלייסמטים" מאוירים באווירת המקום.

צילום: איוון טיכיניקו
צילום: איתמר פנחס
צילום: איתמר פנחס
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הצלחה מסחררת לפרויקט החדש של תיאטרון החאן והקומדי בר
השבוע מופע נוסף 17.1.25 בשעה 22:00 לאור הצלחת הענק של ערב...
סופי שבוע קולינריים חמימים במלון אמריקן קולוני ירושלים 15.1.25 עד 31.3.25.
השנה החדשה כבר כאן ובמלון אמריקן קולוני ירושלים מציעים חבילות...
כל מה שרצית לדעת על פילאטיס ואף פעם לא יצא לך לשאול
האמיני לנו, זה קורה לכולן. כולנו אומרות לעצמנו, הפעם זה...
השקה עם חזון - פרויקט Vision רמי לוי נדל"ן משיק לראשונה קומפלקס מגורים יוקרתי ואיכותי
במיקום נחשק בלב הפועם של ירושלים נבנה קומפלקס מגורים חדש,...
מהו פירמוט מחשב ומתי כדאי לשקול אותו?
כאשר ביצועי המחשב שלכם מתדרדרים, טבעי לחפש פתרונות יעילים. אחת...
תמיד טוב לערוך בדיקה חוזרת
אנחנו אומרים עכשיו את המובן מאליו, אנחנו, איש מאיתנו, לא...
הטבע מדבר בחיים ובמוות- הכל על מצבות טבעיות
מצבות אבן טבעית הן מצבות מאד מקובלות בישראל ובעולם כולו...
הכי כלכלי שיש- למה שווה להשקיע במכשור מתקדם כדי להרוויח יותר כסף
אנחנו לא אוהבים להוציא כספים, בעיקר כאשר התחושה שלנו היא...
תמיד יש עוד משהו לעשות בבית
אתם יודעים טוב מאוד איך זה מרגיש הרי, תמיד יש...
איך לבחור פסיכולוגית קלינית מומלצת?
פסיכולוגים בנהריה ובצפון, וגם פסיכולוגיות כמובן, מספקים שירות חיוני במגוון...
דילוג לתוכן