מנהלת ההתחדשות העירונית: 23 אלף יחידות דיור בדרך להתחדשות עירונית בירושלים

מנהלת ההתחדשות העירונית: 23 אלף יחידות דיור בדרך להתחדשות עירונית בירושלים
Viewpoint

מדובר בעלייה של למעלה מ- 40% בהשוואה לנתונים מסוף שנת 2018

הדמיית הפרויקט בקרית יובל בירושלים של חברת צברים
Viewpoint

עלייה של 40% במספר יחידות הדיור בהליכי התחדשות עירונית בירושלים, כך עולה מנתוני מנהלת ההתחדשות העירונית. נכון להיום בירושלים יש כ – 23 אלף יחידות דיור משלב מקדמי ועד תכניות שקיבלו היתר בניה בעיר.

עוד עולה מהנתונים כי במסלול רשויות, השלב בו העירייה אחראית על התכנון והיזם נבחר אחרי שיש תכניות מאושרות, ישנן כ- 9,000 יחידות דיור, מדובר בעלייה של 20% בהשוואה לסוף שנת 2018.
במסלול יזמים, השלב שהיזם מקדם את התכנית, כ- 14 אלף יחידות דיור. עלייה של 59% בהשוואה ל- 2018.

נכון להיום, ישנן בעיר כ- 5,000 יחידות דיור מאושרות, מתוכן כ- 300 יחידות דיור כבר בבניה היום. מתחילת 2019 אושרו בירושלים 1,240 יחידות דיור. מדובר בעלייה של 56% משנה שעברה. מתחילת השנה הוכרזו על ידי ועדות התכנון במרחב העיר 12 מתחמים לפינוי בינוי בהם כ- 5,000 יחידות דיור.

כך למשל רק לאחרונה 5 בניינים קיבלו היתרי בנייה לפרויקט התחדשות עירונית ברחוב הציונות בשכונת יובל בירושלים. פרויקט "יובל" כולל 70 יחידות דיור חדשות המתווספות ל- 80 יחידות הדיור הקיימות. בסך הכל הפרויקט יכלול 150 יחידות דיור על פני 5 בניינים בני 7 קומות. בכל בניין יתווספו – 4 דירות קרקע, 4 דירות בקומות 5 ו 6, 2 דירות גג וחניון תת קרקעי. כמו כן מתוכנן באזור פיתוח סביבתי נרחב – שטחים ירוקים, פינות משחק ופנאי, אמפי לשימוש הדיירים ומצפה אל הנוף הפתוח. אדריכל הפרויקט מעוז פרייס ובימים אלו החברה תצא במכרז קבלנים לבחירת הקבלן המבצע.

בשלב זה החברה מציעה לשיווק את הדירות בפריסייל לזמן וכמות מוגבלים – דירת 3 חדרים + מרפסת שמש בשטח של  כ- 12 מ"ר החל מ- 1.64 מיליון ש"ח, דירת 4 חדרים בשטח של 112 מ"ר + מרפסת שמש כ- 12 מ"ר החל מ- 2 מיליון ₪,  דירת 5 חדרים מרווחת בשטח של  135 מ"ר בקומות גבוהות + מרפסת שמש בשטח של כ- 12 מ"ר החל מ- 2.493 מיליון שקלים. 10 פנטהאוזים – 2 בכל בניין – בשטח של 107 מ"ר +  115 מ"ר מרפסת גג החל מ- 2.843 מיליון שקל. מעבר לכך וכחברה יזמית שחרטה על דגלה אג'נדה חברתית וקהילתית, החברה הודיעה כי היא תשתתף יחד עם הדיירים בהוצאות התחזוקה של הפרויקט במהלך 10 השנים הקרובות.

רוני צברי – הבעלים של חברת צברים מקימת הפרויקט ציין "רוב הבנייה בירושלים היא במסגרת פרויקטים של התחדשות עירונית. ירושלים היא עיר עם לויאליות מאוד גבוהה, ולכן קיים ביקוש גדול על ידי משפחות שגרות בעיר ומנצלות הזדמנות להשתדרג בדירה חדשה. חייבים להמשיך לקדם פרויקטים מסוג התחדשות עירונית בירושלים. עתודות הקרקע באזור הולכות ואוזלות ויציאתם לשיווק של פרויקטי התחדשות עירונית בירושלים תגדיל את היצע הדירות בעיר, תשאיר את התושבים ותוריד את מחירי הנדל"ן".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"בראש ובראשונה משורר" מחווה לרמי סערי
צדו הפחות מוכר, אבל הלא פחות פורה, של רמי סערי,...
הבונים החופשיים ולשכת "הודיני" הביאו את הקסם ליער בן שמן
עשרוות חיילים על הספקטרום, יחד עם בני משפחותיהם, זכו ליום...
פראמדיקית מד"א מהשירות הלאומי קיבלה אות הצטיינות מנשיא המדינה
כחלק משבוע ההצדעה למשרתי השירות הלאומי-אזרחי, התקיים במעמד נשיא המדינה...
טרנד הטיק טוק המסוכן שמדאיג את רופאי העור: בני נוער בודקים את מדד הקרינה באיפון כדי להשתזף ומסכנים את בריאותם
הם פותחים את אפליקציית מזג האוויר, מחפשים את שעות ה־UV...
בית הקונפדרציה ויד יצחק בן־צבי מציגים: מקינת החורבן ועד "קינת בארי"" ״דמעת ליבי -ארבעה חלילים"
התוועדות מוזיקלית לקראת תשעה באב, שהפכה במהלך השנים למסורת ירושלמית...
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר בגוש עציון בציון 80 שנה להקמת היישוב משואות יצחק
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, ב׳ בתמוז,...
נשיא סומלילנד קיבל את פרס ידידי ישראל בירושלים מייק אוונס הודיע כי יפנה לטראמפ בנושא הכרה בסומלילנד
נשיא הרפובליקה של סומלילנד, אבדירחמן מוחמד עבדילאהי, קיבל הערב את...
פסטיבל הקולנוע ירושלים גאה להכריז על הסרטים הישראלים שיוקרנו במהדורה ה-43
פסטיבל הקולנוע ירושלים ה-43, שיתקיים בין התאריכים 9-19 ביולי, מציג...
מהכרה מדינית לשותפות: נשיא סומלילנד נטע עץ זית ביער האומות של קק"ל בירושלים
נשיא סומלילנד, אבדירחמן מוחמד עבדילאהי, ביקר היום (ראשון), ביוזמת קק״ל,...
לראשונה בישראל: נשיא המדינה אירח את נשיא סומלילנד בבית הנשיא
נשיא המדינה: ״שתי המדינות פעלו באומץ -  ישראל הכירה בסומלילנד...
דילוג לתוכן