ממירי מתח לתעשייה ולמעבדות

ממירי מתח לתעשייה ולמעבדות
ממיר מתח. באדיבות: Pixabay

בתחילת שנות ה-60 של המאה הקודמת החל ביקוש רב למערכות אל פסק בתעשיות שונות ובעיקר כדי להגן על מערכות מחשוב וציוד קצה, להגנה על מערכות תקשורת יקרות ועל ציוד חשמלי. כתוצאה מהביקוש הרב למערכות מיגון אל פסק החלו חוקרים ומדענים לפתח מערכות המרה מתקדמות.

בשנות ה-80 הצבא האמריקאי החל לצייד את כוחות השדה שלו ברק"מ (רכב קרבי משוריין) המצוידים בממירי מתח כחלופה לגנרטורים מסוג פקפק, וכיום ניתן למצוא שימוש נרחב בממירי המתח בקרב אנשי מקצוע, מעבדות, תעשיות הרכב, הביטחון והתעופה ובמקומות רבים נוספים, לרבות מוסדות ציבור. כמו כן, יש שימוש רב בממירי המתח במערכות סולאריות וגם בבתים פרטיים, במבנים מסחריים וכדומה.

תחנת כוח חשמלית עצמאית

יש בשוק מגוון דגמים של ממירים להפעלת מכשירי חשמל, ציוד אלקטרוני וכלי עבודה הפועלים על זרם חילופין, את הממיר ניתן לחבר למקור מתח של זרם חשמלי ישר, לדוגמה מצבר הרכב בהספק של 12 או 24 וולט, ויש ממירים המיועדים לחיבור מקור מתח בעוצמה של 220-230 וולט. באמצעות ממיר מתח איכותי ובטיחותי ניתן להפעיל תאורה בשטח, מחשב נייד, להטעין את הטלפון הנייד, להפעיל טלוויזיה קטנה או בידורית וכדומה.

ממיר מתח. באדיבות: Pixabay

ניתן לרכוש דגמים של ממירים איכותיים בגדלים של עד 3,000 וואט, דגמים אלה מיועדים בעיקר לשימוש ברכב, הממיר מתאים גם לספינות וכלי שייט אחרים, למשאיות, לכלי תעופה זעירים ולמערכות סולאריות אוף גריד. כמו כן, ממיר בהספק עד 3,000 וואט מהווה פתרון מושלם למעבדות ניידות, לניידות שידור, לכוחות ההצלה והביטחון ועוד.

ממיר קטן בהספק עד 300 וואט ניתן לחבר ישירות לשקע המצית ברכב, למעבדות ניידות ולצרכים מתקדמים יותר יש לחבר את הממיר למקור מתח חיצוני או למצבר הרכב.

מה התפקיד של ממירי המתח?

ממירי מתח נועדו להפוך זרם חשמלי ישר DC לזרם חילופין AC, ממיר סטנדרטי הופך מתח חשמלי של 12 או 24 וולט למתח חשמלי של 220 וולט. באמצעות הממיר אפשר להפעיל ציוד חשמלי כאשר אין חיבור ישיר או גישה למערכות חשמל סטנדרטיות, וכמובן הממיר מיועד להפעלת ציוד חשמלי במקרי חירום. למעשה, הממיר מתפקד כמעין תחנת כוח עצמאית, לרוב הוא בנוי ממארז מתכת העשוי מאלומיניום עם צלעות קירור, ובחזית המוצר יש שקעי כוח לחיבור ציוד חשמלי, בצד האחר יש שקע כניסה לחיבור מקור חשמלי כמו מצבר.

המרת הכוח בממיר נעשית בשלבים באמצעות רכיבי אלקטרוניקה כמו קבלים, שנאים ומוספט, ההבדלים בין הדגמים השונים הם אפשרויות החיבור, הספק, גודל, מידות, גל סינוס ורמת הנצילות. כדי לבחור ממירי מתח לתעשיית הביטחון, לצרכי גיבוי והפעלת ציוד בשטח ולצרכים נוספים, מומלץ לפנות לחברה המשווקת ממירים באיכות גבוהה ממותגים מוכרים ואמינים, יש להתאים את סוג הממיר לצרכים הייחודיים של הלקוח, לאופן השימוש ולסוג ציוד הקצה שמחברים למכשיר.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קבלת החזרי מס מהמדינה: כך תעשו את זה
לאורך השנים אנו משלמים מיסים שונים למדינה, בין אם זה...
באילו מקרים חשוב במיוחד לפנות ליועץ משכנתאות מנוסה?
משכנתא היא מוצר פיננסי מורכב במיוחד. ההלוואה שמשמשת לרכישת נכס...
שינויים במשכנתא במהלך החיים
החיים הם אינם צפויים וכך גם המצב הכלכלי שלנו -...
תכנון נכון מבטיח עתיד מאושר!
ההחלטה מה לעשות עם הפנסיה שלכם יכולה להיות אחת ההחלטות...
תכנית עבודה נכונה מבטיחה הצלחה בעסק
ניהול עסק מחייב כישורים ומיומנויות מסוג אחר מאשר עבודה יצרנית...
בשיא המלחמה- חברת אקסטל השלימה את עסקת הנדל"ן הגדולה ביותר במאה שנים האחרונות בירושלים
חברת אקסטל השלימה את רכישת קרקעות אדמות הפטריארכיה בירושלים מקבוצת...
כמה אתם שווים באמת?
ישראלים שונים מאמריקאים בכך שאינם מודדים את שוויו של אדם...
תלת מימד ומוצר ראשוני
אחד השלבים החשובים ביותר בייצור מוצר ולמעשה השלב הכמעט אחרון...
בכיר השפים הירושלמים, השף עזרא קדם, מצטרף לכשרות צהר
השף המוערך עזרא קדם, סמל הקולינריה המקומית אשר יוצר בימים...
שיתוף פעולה חברתי בין אוניברסיטת רייכמן לבן & ג'ריס - למען שירותי הדם של מד"א
במסגרת השת"פ תוצב עמדת תרומת דם של מד"א וסטודנטים שיתרמו דם...
דילוג לתוכן