מיקי פדרמן נבחר ליו"ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית

מיקי פדרמן נבחר ליו"ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית

מיכאל (מיקי) פדרמן, איש עסקים, נבחר ביום שני, 8 ביוני, ליו"ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית במסגרת כינוס חבר הנאמנים ה-72 של האוניברסיטה שמתקיים השבוע. פדרמן יחליף את איש העסקים צ'ארלס גודמן מארה"ב שכיהן בתפקיד בשלוש השנים האחרונות.

פדרמן, יליד 1943, גדל בחיפה, שירת בדרגת קצין בסיירת מטכ"ל וסיים את התואר ראשון בכלכלה ובמדע המדינה באוניברסיטה העברית. כיום עומד פדרמן בראש חברת מפעלי פדרמן ומכהן כיו"ר מועצת המנהלים של אלביט מערכות ושל רשת מלונות דן.

פדרמן הצטרף לראשונה לחבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית ב-1984. "קיבלתי טלפון מנשיא האוניברסיטה דאז דן פטינקין שביקש ממני להצטרף כחבר מחליף לחבר הנאמנים ונשארתי 25 שנה" הוא נזכר. באותה תקופה היה משבר כלכלי חמור ופדרמן התגייס לסייע לאוניברסיטה להיחלץ מהמשבר.

למשפחת פדרמן קשר הדוק ורב שנים עם האוניברסיטה העברית. המשפחה עזרה להקים את מסלול הלימודים ב"ניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות" בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית, וב-2006 העניקה תרומה משמעותית לביה"ס ע"ש פדרמן למדיניות ציבורית וממשל באוניברסיטה. יקותיאל פדרמן, אביו של מיקי, קיבל ב-1988 תואר דוקטור לשם כבוד מהאוניברסיטה.

במעמד קבלת המינוי אמר פדרמן כי הוא מבטיח לפעול ללא לאות לתמיכה בנשיא החדש שייכנס לתפקידו השבוע ולפעול למען המשך מיצוב האוניברסיטה העברית כמוסד המחקרי והלימודי המוביל בישראל.

ועדת החיפוש ליושב ראש חבר הנאמנים של האוניברסיטה ציינה היום כי פדרמן "מקדיש ממרצו, מחוכמתו וממשאביו לטובת האוניברסיטה והוא מושך אנשים אחרים לעבוד עימו".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה בטקס האזכרה הממלכתי לזכר חללי מערכת צוק איתן:
״בעקבות המתקפה הברברית של חמאס בשבעה באוקטובר והמלחמה שלאחריה, הגענו...
עשרים היהודים שנותרו ברודוס של אחרי השואה משמרים את בית הכנסת עתיק היומין וזיכרון הקהילה שהושמדה
סדרת ספרי הילדים מעצבי השואה הוענקו לספריית המוזיאון היהודי ביוון. פגישה...
מוצר חדש ומסוכן המשווק לילדים: סקירה מדעית חדשה קובעת כי שקיקי ניקוטין רעילים במיוחד למערכת העצבים המרכזית וכוללים חומרים מסרטנים
תופעה חדשה ומדאיגה הנפוצה כבר בקרב כ-5% מצעירי ישראל: האגודה...
משרד התחבורה פותח את קול קורא "שותפים לדרך" לשנת 2026: תקציבים לרשויות המקומיות לקידום בטיחות, תחבורה ציבורית ופיתוח תשתיות
השרה רגב: "ממשיכים לחבר את ישראל גם בתוך הערים והיישובים....
דברי נשיא המדינה בוועידת השלטון המקומי
דומה שהצורך בוועידת השלטון המקומי של ישראל מעולם לא היה...
פסטיבל הקולנוע ירושלים חושף את התוכנית הבינלאומית
פסטיבל הקולנוע ירושלים, אירוע הקולנוע המוביל בישראל, יתקיים בפעם ה-43...
טרנד הרשת שמגיע לצלחת והדרך הבטוחה לשמור על איזון
חלבון הוא רכיב חיוני לגדילה ולהתפתחות תקינה של ילדים ובני...
רד תקשורת מחשבים זכתה באות יצואן מצטיין לשנת 2025
בטקס חגיגי שנערך בבית נשיא המדינה בירושלים, הוענק לחברת רד...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בפסגת המדיניות הבינלאומית של JNS
 "פירוק חיזבאללה מנשקו חייב להיות חלק בלתי נפרד מכל פתרון...
"בראש ובראשונה משורר" מחווה לרמי סערי
צדו הפחות מוכר, אבל הלא פחות פורה, של רמי סערי,...
דילוג לתוכן