מוזיאון ישראל ייפתח מחדש לקהל הרחב

מוזיאון ישראל ייפתח מחדש לקהל הרחב
קרדיט תמונה: אלי פוזנר, באדיבות מוזיאון ישראל

ביום שלישי הקרוב (23.2.21) ייפתחו מחדש שערי מוזיאון ישראל, ירושלים. הכניסה תתאפשר רק ברכישת כרטיסים מראש באתר המוזיאון והביקור יותאם לכללי התו הסגול, הכוללים בין השאר הקפדה על ריחוק, עטיית מסכות והגבלת מספר המבקרים באולמות. הציבור מוזמן להגיע וליהנות משפע של תערוכות חדשות שנפתחו זמן קצר לפי הסגר השלישי וממוצגים מיוחדים שנחשפים לראשונה לקהל הרחב

פרופ' עידו ברונו, מנכ"ל מוזיאון ישראל: "אנו נרגשים להחזיר את המוני המבקרים שלנו לאולמות התצוגה, לפתוח תערוכות חדשות ולהציב שוב את האמנות והתרבות במרכז החיים של הציבור בישראל".

מגוון תערוכות ומוצגים חדשים

באגף לאמנויות מוצעות לקהל שתי תערוכות שנפתחו ערב הסגר השלישי: "בעיקר ורוד" המציגה עבודות מהשנים האחרונות של האמנית תמרה ריקמן וכן התערוכה "מלח הארץ" המעמידה במרכז את יצירותיהם של יוזף ישראלס, מקס ליברמן ולסר אורי, ובוחנת את ייצוגם של עובדי האדמה, הדייגים והאיכרים הנוצרים דווקא בעיניהם של אמנים יהודים במאה ה-19. כמו כן, בשל הנסיבות ולאור הביקוש הוארכו התערוכות "נופי גוף", "אמות וספים", "זרות", "ברטה אורדנג" ו"כל אנשי המלך" שנפתחו בתחילת שנת 2020.

באגף לארכאולוגיה יוצג לראשונה מטבע ברונזה מן המאה ה-1 לספירה ועליו תיאור מפורט של הקולוסיאום, הכולל את הקהל ביציעים ואת הגומחות שבתוכן הוצבו פסלים.

מוצג מיוחד באגף לאמנות ותרבות יהודית – "קופסה משלך". בעבר הוענקו קופסאות תכשיטים מתנה לבת מצווה, לכלה או לאישה צעירה לרגל שמחות אחרות, ומבחר מהן – מן המאה ה־16 עד המאה ה־20 – מוצג כעת לקהל הרחב. כמו-כן יוצגו באגף חפצי נוי מן העשורים הראשונים למדינה שעיצובם שיקף את תפיסותיהם ותקוותיהם של אזרחי המדינה באותה עת. החפצים קישטו כמעט כל בית בישראל, וייצגו את כוח ההתחדשות והיצירה של המדינה הצעירה גם בעיני תיירים ויהודי התפוצות. כמו כן, ניתן לבקר בתערוכה המעוצבת כיער "כיסאות מתבודדים" המשלבת צילומי טבע מרהיבים של כיסאות עליהם מתבודדים חסידי ברסלב, רפליקה של כיסא ההתבודדות המפורסם של רבי נחמן וכיסאות שעיצבו מעצבים עכשוויים מכל רחבי העולם.

באגף הנוער והחינוך לאמנות נפתחה לזמן קצר התערוכה "1001 דמויות: מסדנתו של יעקב קאופמן" וכעת היא נחנכת מחדש לכל המשפחה ומאפשרת להתבונן בכאלף(!) דמויות – כל אחת בעלת אישיות משלה – שנוצרו בידיו המיומנות של האמן והמעצב התעשייתי יעקב קאופמן. את הדמויות יוצר קאופמן מחומרי גלם פשוטים ובאמצעותן הוא עורך דו-שיח עם העולם הקדום ועם תרבויות העולם.

פורים במוזיאון ישראל

פעילות מיוחדת לכל המשפחה בחג הפורים – צופן טדי! ערכת חידה מיוחדת הכוללת מסכות מיוחדות בהשראת יצירות המוזיאון, אשר תיקח את המשתתפים למסע מרתק ומהנה בעקבות הרמזים הטמונים בה – אלה יובילו לפינות ברחבי המוזיאון ואל פתרון התעלומה. *בפורים הכניסה לילדים חינם.

קרדיט תמונה: אלי פוזנר, באדיבות מוזיאון ישראל
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"התמונה הגדולה"-תערוכת יחיד לאמן הלל בזק פתיחה חגיגית : יום שישי ה31.7.2026 בשעה 11:00
אוצרת: ד"ר בת שבע גולדמן-אידה אוצרת תיאטרון ירושלים מבואת תיאטרון ירושלים רח' מרכוס 20, ירושלים הלל...
קסם ביער חוויה אינטראקטיבית לכל המשפחה המשלבת קסמים, חידות, מופעי רחוב, תיבות בריחה, סדנאות ומופע אשליות מרהיב בלב הטבע של הגן הבוטני בגבעת רם
הקיץ הזה מזמינות עיריית ירושלים, הקרן לירושלים והגן הבוטני האוניברסיטאי...
הזוכים בתחרויות של פסטיבל הקולנוע ירושלים ה־43
הזוכים הגדולים בתחרויות הישראליות: לאן لوين אני ניו תמצאו אותי, טוב?   הזוכים המרכזיים בתחרויות...
לאור ההצלחה הגדולה ודרישת הקהל פסטיבל הלוטוס ותרבות הודו בגן הבוטני בירושלים ממשיך לשבוע נוסף ימים חמישי–שבת | 16–18 ביולי
למעלה מ10,000 מבקרים מכל רחבי הארץ כבר הגיעו במהלך השבועות...
בר הקיץ של אמריקן קולוני נפתח עם תפריט חדש ואווירה אירופאית בלב ירושלים
בבר הקיץ הממוקם באחת הפינות היפות של מלון אמריקן קולוני...
'נקודת מבט' אירועי קיץ 2026 - במוזיאון המדע ירושלים
הקיץ במוזיאון המדע ירושלים הוא מסע בין עולמות: מהחלל החיצון...
פסטיבל הקולנוע ירושלים חושף את התוכנית הבינלאומית
פסטיבל הקולנוע ירושלים, אירוע הקולנוע המוביל בישראל, יתקיים בפעם ה-43...
"בראש ובראשונה משורר" מחווה לרמי סערי
צדו הפחות מוכר, אבל הלא פחות פורה, של רמי סערי,...
פסטיבל הקולנוע ירושלים גאה להכריז על הסרטים הישראלים שיוקרנו במהדורה ה-43
פסטיבל הקולנוע ירושלים ה-43, שיתקיים בין התאריכים 9-19 ביולי, מציג...
תזמורת הבארוק ירושלים גאה להציג: פסטיבל באך העשירי
 פסטיבל המוזיקה היחיד בישראל לציון יום הולדתו של באך תשעה קונצרטים,...
דילוג לתוכן