Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility MEKOMONET-->

מהי שיטת בניה ICF?

מהי שיטת בניה ICF?
קרדיט FREEPIK

היום בונים בשיטת הבנייה הירוקה, כאשר השיטות הן משוכללות. למשל שיטת בנייה ICF, מאפשרת בידוד באמצעות קלקר בחוץ, בטון באמצע ובלוקים פנימים, כך שהבנייה היא חזקה וכן הבידוד הוא אופטימלי. הבנייה הירוקה, צברה תאוצה בשנים האחרונות ושיטת הבניה באמצעות ICF, היא תוצרת כחול לבן והיא משוכללת יותר. הבנייה מהירה יותר. העלויות בבניה פוחתות, אין צורך לבנות עם תפסנים, ברזלנים וכוח אדם רב. הבנייה דומה ממש ללגו, כאשר כל ברזל מושחל מבלי להזדקק לקשירות. גם מבחינת הוצאות באנרגיה, לשם קירור או חימום, ההוצאה היא מופחתת והחיסכון השנתי בהוצאות חשמל הן משמעותיות. אמנם בניה קלה, האסוציאציה של כולם היא מנים קלים, אבל מצד שני, מדובר בבטון חזק שמגן על הבית, כאשר בין חומרי הבידוד יוצקים בטון. מיותר לציין כי הממד בכל בית עשוי מבטון מזוין לפי התקן הישראלי בבניה.

מהי שיטת בניה ICF?
קרדיט FREEPIK

למעשה תבניות הקלקר, נשארות בקיר ויוצרות בידוד דו צדדי בקיר. היום קבלנים ואדריכלים רבים, מאמצים את שיטת הבנייה באמצעות ICF, כך שבאמצעות שיטת בנייה זו, זמני הביצוע לא מתארכים, כי אם אפילו מתקצרים. שיטה זו, כבר מקובלת ומוכרת מזה כמה עשרות שנים בעולם. יש לציין, כי שיטה זו שבנייה, מיושמת, הן בבתים פרטיים והן בבנייה לגובה. בניה זו, מפחיתה את פליטת גזי החממה, הקירות אף עמידים בפני סדקים ללא תופעות של עיבוי.

גם שכונות שלמות בונים  היום בשיטת ICF

טכנולוגיה הזו תהווה פתרון טכנולוגי לבניית שכונות שלמות במהירות, מה שעשוי בעתיד להוריד את מחירי הדיור בישראל. בנוסף, הבניה החדשנית בשיטת ICF, היא בנייה אקולוגית ומודולרית ומתבצעת באמצעות חומר מיוחד בשם פוליסטירן מוקצף, אשר ניתן למחזור. אין צורך בהרבה כוח אדם וכן, מדובר גם בחיסכון רב. יוצקים תבניות בשילוב יציקת בטון, כאשר  משלבים פרופיל פלדה דק עם יציקות בטון. לפני מספר שנים, כבר הצליחו לשלב טכנולוגיה זו, גם בבנייני מגורים רבי קומות. הבנייה בשיטה זו, מאפשרת עמידה בתקנים הדרושים.

כך מתמודדים עם משבר הדיור

בגלל שבשיטת ICF, ניתן בקלות להתגבר על משבר הדיור שפקד את ישראל בשנים האחרונות. קצב הבניה לא פוגע באיכות של המבנה, רמת האקוסטיקה והבידוד הן גבוהות מאלה של מבנים שנבנו בשיטה הקונבנציונלית והישנה. כמו כן, בניה בשיטה חדשנית זו, גורמת לבלי הבתים שנבנו בשיטה זו, חיסכון של 70% מצריכת החשמל, בהשוואה לשיטת הבניה המיושנת. המבנים שנבנו בשיטה האקולוגית והחדשנית, הם חזקים פי 4, מהמבנים הקונבנציונליים, היות והם עומדים בעוצמה פי כמה ממה שנדר בתקן הבנייה הישראלי. ישנה עדיין בנייה בישראל, כאשר בניה זו, מזכירה את הבנייה של לפני 5 או 6 עשורים. בנייה זו היא כאמור ישנה, בעלת פגמים רבים והבלאי בבניה זו הוא גבוה. בשיטת בניה ICF,  הקירות חזקים יותר, הנוזלים של הבטון מוחדרים לתבנית והבטון עובר תהליך השפרה, מה שגורם לו להיות חזק יותר.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הטיפים שיעזרו לכם לבחור רופא שיניים מתאים
הבריאות שלנו היא לא משהו שאנחנו יכולים לשחק איתו, וודאי...
איך להפוך את ערב החברה לא רק למהנה אלא גם למגבש?
אם אתם רוצים לתכנן עבור העובדים שלכם ערב חברה, שלא...
שחזור דיסקים קשיחים לחברות ניהול נכסים
עבור חברות ניהול נכסים, המידע שיש ברשותן קריטי להצלחתן; פרטי...
אחזקת מגוון מבנים בצורה מקצועית
ניהול ואחזקת מבנים הם מרכיבים קריטיים בהבטחת איכות החיים והערך...
להחזיר את הזמן לאחור- ככה תעשו את זה
לפני הכל, לא התכוונו ללמד אתכם לבנות מכונת זמן כי...
תכנון העתיד המשפחתי והבטחת זכויות היורשים
בעת תכנון העתיד המשפחתי והבטחת זכויות היורשים, יש חשיבות רבה...
גדר מעוצבת - הדרך המושלמת לשדרג את הבית
גדר אלומיניום מעוצבת היא הבחירה האולטימטיבית לכל מי שרוצה להוסיף...
טיפים להתמודדות חכמה עם תביעת לשון הרע שהוגשה נגדכם
חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965, נועד להגן על כבודו ושמו...
שחזור מידע בירושלים
כך תפעלו כשהקבצים החשובים לכם נעלמו [פתרון] איבוד מידע חשוב הוא...
הבחירה המושלמת לגבר המודרני
רשת סוואג 69, שהוקמה בשנת 2017 על ידי מעצב האופנה...