מדוע כל עסק זקוק לתוכנית עסקית

מדוע כל עסק זקוק לתוכנית עסקית

כבין היתר, עליו להתמודד עם הצורך בלקיחת אחריות על מלוא הקמתו וניהולו של עסק ולא רק, עם מילוי תפקידו בתוך עסק קיים הנמצא בבעלותו של אדם ו/או חברה אחר/ת.

 לצורך מה נחוצה בכלל תכנית עסקית?

כלי חשוב ובסיסי בהסדרת ושקלול הנתונים, הסיכויים, הסיכונים וכל שאר הפרמטרים הרבים מספור שעל אותו יזם אמיץ לשקלל על מנת להחליט האם הוא מסוגל להיכנס להרפתקה הזו ששמה "עסק עצמאי", הנו תוכנית עסקית.

גם יזמים בעלי השכלה פורמלית רחבה וניסיון רב בתחומי עריכת דין, ראיית חשבון, היי טק ועוד, נעזרים לעתים קרובות בתוכנית עסקית, לצורך הקמת עסק חדש, ואף מנצלים באופן מועיל את מקורות הסיוע העומדים לרשותם לצורך הכנתה באופן המקצועי ביותר האפשרי – הכל במטרה למזער סיכונים ולהגיע להערכות ריאליות ככל הניתן, כדי לדעת האם יש סיכוי ליזמות שלהם להצליח מבחינה עסקית, מהם לוחות הזמנים הצפויים עד שירווח להם והעסק יעמוד איתן על רגליו, מהו השירות או המוצר שברצונם להציע וכיצד ימכרו אותו בצורה הטובה ביותר לקהל היעד, מהם תנאי השוק והמתחרים וכן, נושאים רבים נוספים, עליהם נעמוד בהמשך בהרחבה ובצורה מעמיקה במאמר באתר זה שעניינו: "הכנת תוכנית עסקית".

למותר לציין כי, התכנית העסקית שמטרתה לבחון את כדאיותו של המיזם ו/או העסק נועדה, כמובן, בראש ובראשונה להבהיר ליזם, האם יש טעם בכלל, להתחיל בדרך זו.

חשוב לציין כי לתכנית העסקית חשיבות רבה גם מבחינת היזם עצמו, מאחר והיא ממקדת אותו, מבהירה לו מהם מטרותיו העסקיות, הכלכליות, השיווקיות, מהם המכשולים העסקיים העומדים בפניו לרבות תנאי שוק, מתחרים וסיכונים כגון שינוי בעלויות חומרי גלם, שינויים רגולטורים צפויים, ועוד.

כמו כן, התכנית מאפשרת ליזם לתחום בזמן את השגת יעדיו – ולבחון כל העת האם הוא עומד במטרות שהציב לעצמו בתוכנית העסקית או, שמא, הוא בפיגור והתפתחות העסק איננה תאמת את התחזיות – מה שיאפשר לו לתקן את המצב במהירות, בטרם יחמיר עוד יותר.

באם נדרשת ליזם השקעה – התכנית העסקית היא הכלי שעומד לרשותו על מנת לשכנע משקיעים פוטנציאליים בכך, שמכל היזמים המתדפקים על דלתם, דווקא הוא – והעסק שברצונו להקים ו/או לקדם בנקודת זמן מסוימת – הם הראויים יותר מכל לקבלת ההשקעה, ויש להם את הסיכוי הטוב ביותר להניב תשואה הולמת למשקיע.

כיום, כל פנייה למשקיעים מוסדיים, לקרנות הון סיכון, לקרנות מדינה, לקרנות לסיוע לעסקים קטנים, למשרד התמ"ת, למשקיעים פרטיים וכמובן לבנקים – מחייבת הכנת תוכנית עסקית, אשר תאפשר למשקיע הפוטנציאלי לקבל מושג ראשוני, לכל הפחות, בדבר כדאיות ההשקעה ותנאיה.

לכן, אם אתה זקוק למימון, להשקעה או לאשראי, ולא משנה אם זה לצורך הקמת עסק חדש, הרחבת עסק קיים, מיזוג, רכישה, ארגון מחדש של העסק או כל מטרה אחרת, בכל מקרה, יש לך צורך בהכנת תוכנית עסקית. לעוד מידע בנושא תוכנית עסקית לחצו כאן

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
BDI שלילי? יש לנו הלוואה גם בשבילכם
ניסיתם לקבל הלוואה אבל קיבלתם סירוב? משערים או שידוע לכם...
כיצד תהפכו למתווכי נדלן מצליחים
במידה ואתם מחפשים קריירה מעניינת ומתגמלת שתאפשר לכם לעבוד עם...
עורכי דין שמומחים לענייני עבירות מס
מיסים הם מסוג אותם הנושאים שלכולנו יש הרבה מה להגיד...
מה ההבדל בין עוסק פטור לעוסק מורשה?
כאשר אדם פותח עסק עליו לפתוח תיק במס הכנסה ומע"מ...
האתגר הפיננסי של העסקים הקטנים
בעולם העסקי המודרני, הצלחתם של עסקים קטנים תלויה במידה רבה...
קבלת החזרי מס מהמדינה: כך תעשו את זה
לאורך השנים אנו משלמים מיסים שונים למדינה, בין אם זה...
באילו מקרים חשוב במיוחד לפנות ליועץ משכנתאות מנוסה?
משכנתא היא מוצר פיננסי מורכב במיוחד. ההלוואה שמשמשת לרכישת נכס...
שינויים במשכנתא במהלך החיים
החיים הם אינם צפויים וכך גם המצב הכלכלי שלנו -...
תכנון נכון מבטיח עתיד מאושר!
ההחלטה מה לעשות עם הפנסיה שלכם יכולה להיות אחת ההחלטות...
תכנית עבודה נכונה מבטיחה הצלחה בעסק
ניהול עסק מחייב כישורים ומיומנויות מסוג אחר מאשר עבודה יצרנית...
דילוג לתוכן