מבקר המדינה מותח ביקורת על התנהלות עירית ירושלים עם המנהלים הקהילתיים

מבקר המדינה מותח ביקורת על התנהלות עירית ירושלים עם המנהלים הקהילתיים

דו"ח מבקר המדינה השופט בדימוס מיכאל לינדנשטראוס לרשויות המקומיות שפורסם השבוע מקדיש פרק נכבד ליחסי הגומלין של עיריית ירושלים עם המנהלים הקהילתיים בעיר. 

בדו''ח נטען כי עירית ירושלים שולטת במנהלים ומחזקת ומחלישה אותם ואף דואגת לשבץ נציגי עירייה במנהלים מה שעלול להביא לסגירתם של המנהלים הקהילתיים.

"התנהלות העירייה כפי שעלה בביקורת מצביעה על כך שעצם יכולתם של המינהלים הקהילתיים למלא תפקידם נתון בידי העירייה – ברצותה מחזקת את המינהלים וברצותה מחלישה את מעמדם. התנהלות זו הובילה למשברים ביחסי הגומלין בין העירייה ובין המינהלים" כותב המבקר.

בפברואר 2006 מינה ראש העירייה, מר אורי לופוליאנסקי, ועדה בראשות סגן ראש העירייה וממלא מקומו, מר יגאל עמדי, לבחינת יחסי הגומלין בין עיריית ירושלים לבין המינהלים הקהילתיים והחברה הירושלמית בכל הקשור למתן שירותים לתושבי העיר.

בנוגע להתנהלות הועדה  כותב לינשדנשטראוס כי היא עלולה לשים קץ לפעילות המנהלים:"נמצא כי הרכב הוועדה כלל בעיקרו נציגי עירייה. במסגרת עבודת הוועדה גובשה במאי 2007, בתיאום עם מנכ"ל העירייה דאז, מר איתן מאיר, הצעת אגף חברה ונוער בעירייה לרפורמה ביחסי עירייה – מינהלים קהילתיים. הרפורמה המוצעת מבטאת הסתייגות של העירייה ופקידיה מהגישה שלפיה התושבים ישותפו בקבלת החלטות הנוגעות לחייהם, ולמעשה עלולה היא לשים קץ למפעל המינהלים הקהילתיים".

עוד מותח הדו''ח ביקורת על התערבות העירייה במינוי נציגים להנהלות המנהלים דבר שהיה בשליטתו של יגאל עמדי, על בחירת נצגיי התושבים למנהלות (בחירות התבצעו רק ב-12 מתון 27 מנהלים) ועל בעייה במתן השרותים. 

גידי שמרלינג , דובר העירייה מסר את התגובה הבאה:"עיריית ירושלים הקימה את המינהלים הקהילתיים כדי לקדם את שיתוף הפעולה ומעורבות התושבים בניהול חיי העיר. העירייה רואה במינהלים מצד אחד זרוע ביצועית עירונית למתן שירותים ומצד שני גורם המאפשר את שיתוף הציבור בשיפור איכות החיים בעיר. העירייה רואה חשיבות בקיום בחירות,אלא שבהתבסס על הניסיון עד כה הוכח כי נדרשת רפורמה וחשיבה מחודשת על המתכונת הראויה לקיים בחירות לאור מיעוט המצביעים ורמת המעורבות הנמוכה. ההחלטות יעשו בתיאום עם המינהלים ונציגיהם. יש לזכור כי העירייה נותנת שירותים לתושב באמצעות המינהלים בתקצוב עירוני של למעלה מ-30 מליון ₪ לשנה ומירב הקשיים נעוצים בכשלים ניהוליים".

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מצורף הספדו המלא של נשיא המדינה יצחק הרצוג בהלוויתו של סמל-ראשון איתי חן ז״ל
״יקירנו, אהובנו, סמל ראשון איתי חן, גיבור ישראל. סוף-סוף שבת...
מצורף הספדו המלא של נשיא המדינה יצחק הרצוג בהלוויתו של סמ״ר עוז דניאל ז״ל
מירב, אמיר והדר אהובים משפחת דניאל כולה, וכל אוהביו ואהוביו...
מלונות דן ממשיכה במסורת המוצלחת של הופעות חיות וחבילות תוכן של מוסיקה ישראלית: חבילה עם הופעה חיה של הזמר שלומי שבת במלונות דן ירושלים
מלונות דן ממשיכה במסורת המוצלחת של הופעות חיות וחבילות תוכן...
מצורף הספדו המלא של נשיא המדינה יצחק הרצוג בהלוייתו של אלוף-משנה אסף חממי ז״ל
אסף יקר ואהוב, הנה שבת אלינו. אחרי יותר משנתיים בידי...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס האזכרה הפותח את אירועי יום הזיכרון ליצחק רבין ז״ל - "נר יצחק" בבית הנשיא
״החובה להפיק לקחים מרצח רבין – עדיין כאן, אקטואלית –...
המשפחה הינה מרכיב חשוב במעגל ההשפעה" – יום עיון ייחודי לקהילה בירושלים
מרכז יה"ל ירושלים שהינו חלק מעמותת איכות בשיקום יקיים ביום...
"אל תעזבו אותם באמצע הדרך" - אירוע 'השדולה לקידום כפרי הנוער, פנימיות הרווחה והאומנה', שהתמקד בדאגה לצעירים חסרי עורף משפחתי, התקיים אתמול בכנסת
האם תתרחב התמיכה באוכלוסיית הצעירים חסרי העורף המשפחתי? תחת הכותרת...
כבכל שנה, נשיא המדינה מסק הבוקר את עצי הזיתים בגינת בית הנשיא
כמיטב המסורת, נשיא המדינה יצחק הרצוג קיים היום את מסיק...
מלון התאטרון בירושלים יארח את הסופר אריק שניר, לרגל השקת ספרו החדש: 'עקיצת היתוש' – על סיכול התוכניות של סאדאם במלחמת המפרץ
הספר החדש עוסק בהשמדת תותחי העל של סאדאם, על הצוות...
נשיא המדינה העניק אות הצטיינות לעובדות ועובדי שירות הביטחון הכללי לשנת 2024
בטקס חגיגי שנערך בבית הנשיא הוענקו תעודות הצטיינות ל-14 עובדות...
דילוג לתוכן