זה נשמע קצת הזוי אבל אמיתי: מדינת ישראל נלחמת באיראן גם באמצעות הפיסטוק חלבי – בדיון שקיימה היום (יום שלישי) ועדת הכספים של הכנסת, ביקשו נציגי רשות המיסים להעלות את המס על יבוא 'בוטנה'- הפיסטוקים הקלויים לארץ, מאחר ורובם מגיעים מאיראן, המעבירה אותם לישראל דרך טורקיה.
קובי בוזו נציג רשות המיסים אמר כי על פי חוק אין לקיים יחסי מסחר עם איראן ובשל כך האיראנים מצאו דרך להעביר את הפיסטוקים הקלויים דרך טורקיה לישראל. "אנו מבקשים להעלות את המיסים על הפיסטוקים הקלויים, כדי להקשות על הייבוא מאיראן לישראל" אמר.
ח"כ פאינה קירשנבאום מישראל ביתנו אמרה כי ישראלים רבים כלל לא יודעים כי ייבוא הפיסטוקים מגיע בעיקר מאיראן וטורקיה, "אם היו יודעים, רבים לא היו קונים אותם, למה אנחנו צריכים לפרנס אותם?!". ח"כ קירשנבאום ביקשה מאנשי האוצר לבדוק את האפשרות כי הכספים שיתווספו לקופת המדינה כתוצאה מהעלאת המס, יושקעו בפרסום פומבי בציבור על כך כי הפיסטוקים הקלויים מגיעים ברובם מאיראן ומטורקיה.
בתום הדיון אמר יו"ר הועדה ח"כ הרב משה גפני בהומור כי הוא רואה שנושא 'הגרעין האיראני' הגיע גם לוועדת הכספים וכי הוועדה תתמוך בהעלאת המס. ח"כ חיים אורון אמר אף הוא בחיוך "אני מקווה כי ההתמודדות של ישראל מול איראן לא תהיה רק דרך הפיסטוקים החאלביים".
בתום הדיון בנושא אישרה הוועדה את העלאת המס על ה'בוטנה', וכן על מספר מוצרים נוספים כדוגמת מצברים משומשים, מפוחים לכלי רכב מנועים, ועוד, לבקשת אנשי רשות המסים.