לראשונה בישראל: חוג טניס שולחן מקצועני לאנשים עם מוגבלויות

לראשונה בישראל: חוג טניס שולחן מקצועני לאנשים עם מוגבלויות
צילום: דוברות שלוה
ממשיכים לפרוץ גבולות בשלוה: מרכז הספורט המתקדם והמותאם במרכז הלאומי שלוה בירושלים, החל יוזמה חדשה ראשונה בישראל – חוג פינג פונג מקצועני לאנשים עם מוגבלויות.
צילום: דוברות שלוה
במרכז 'שלוה' – המרכז הלאומי לטיפול באנשים עם מוגבלויות ושילובם בחברה אשר בירושלים, ישנן פעילויות רבות ומגוון תכניות לטיפול ושילוב ילדים ואנשים עם מוגבלויות בשלל תחומי החיים.
 
כחלק מהמתקנים הרבים והמתקדמים במרכז הלאומי שלוה, ישנו גם מרכז ספורט מותאם, מונגש ומתקדם, הכולל בריכת שחיה חצי אולימפית, בריכה הידרוטרפית, אולם כדורסל, חדר כושר בגודל מלא ושלל מתקני ספורט.
 
כעת, יוזמה חדשה בתחום הספורט לאנשים עם מוגבלויות יוצאת לדרך בשלוה והיא ראשונה מסוגה בישראל – חוג פינג פונג (טניס שולחן) מקצועני.
 
פינג פונג עלול להיחשב עבור רבים כמשחק כייפי בלבד שמשחקים בשעות הפנאי ללא מאמץ פיזי או יכולות ספורטיביות יוצאות דופן, אך הדבר כמובן לא נכון ופינג פונג מקצועני דורש רבות משחקניו ובאופן ספציפי הוא מחזק ומגביר אצל שחקניו עם המוגבלויות את הזריזות הכללית, זריזות תגובה, תיאום יד עין, ניתור ושיווי משקל, קואורדינציה, ריכוז ודיוק ועוד. יכולות אלו משפיעות לא רק במרחב של השולחן, הכדור והמטקה אלא ברבדים נוספים בחיים האישיים של כל אחד מהשחקנים.
 
טל וינר, מאמן הקבוצה, אשר מפעיל אקדמיה לטניס שולחן עם מעל ל-200 ילדים שמתאמנים בכל סביבות ירושלים, מאמן לראשונה בישראל קבוצת פינג פונג של אנשים עם צרכים מיוחדים באופן מקצועי, בהתנדבות מלאה.
צילום: דוברות שלוה
 
"הם לומדים הכל מהבסיס, מהיסוד, בדיוק כמו כל הילדים שמתחילים ללמוד ספורט מקצועני" אומר וינר ומוסיף, "אני רוצה להוציא מהשחקן, בין אם הוא ילד ובין אם בוגר, את ה-100 אחוז שלו. לכל אחד היכולות שלו ואני רוצה להצליח להוציא מכל אחד את המקסימום שלו".
 
עוד מוסיף וינר כי "אני לא בא כדי להעביר להם את הזמן, אלא כדי לקדם אותם – הישגית, מקצועית, חברתית וספורטיבית. זה תהליך ארוך זמן אבל בסופו של דבר רואים תוצאות.
השנה התחלנו עם קבוצה של בוגרים ובשנה הבאה נפתח גם קבוצות של ילדים, בתקוה שהענף יתפתח ובעוד ערים בישראל יוקמו קבוצות טניס שולחן לילדים ואנשים עם מוגבלויות".
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רשת טיב טעם גייסה כ-142,000 ₪ למען קידום בני הנוער המתגייסים ליחידות הקרביות בצה"ל
הכספים יועברו לאליפות ישראל בכושר קרבי לזכרו של סרן עדן...
נשיא המדינה בטקס הענקת פרס ירושלים לאחדות ישראל
״אנחנו עדים לגל אלימות נוראי שמתבצע בידי אספסוף אנרכיסטי, מעשים...
שלומי לייזרוב "חולם על תקווה" תערוכת יחיד. אוצרת : יהודית גידלי הפקה : אי.סי.יו פתיחיה חגיגית : יום שלישי ה2.6.2026 בשעה 15:00
בתערוכת יחיד זו , אשר מוצבת כבר בימים אלו -...
גלה את סגנון האופנה המושלם לגברים
מכנסי דגמח לגבר מכנסי דגמח לגבר הם הבחירה האידיאלית לכל מי...
נשיא המדינה אירח את אירוע השקת תוכנית האוריינות האזרחית במגזר הממלכתי-חרדי
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל אירחו היום, יום רביעי,...
מחקר אמריקאי קבע כי הידרותרפיה יעילה לטיפול במתמודדי פוסט טראומה שנפגעו בשירות הצבאי
מסתבר כי הידרותרפיה, הפכה בשנים האחרונות לאופציה אופטימית עבור אנשים...
לכבוד חג השבועות נשיא המדינה אירח חקלאים ורפתנים מכל רחבי המדינה
כמדי שנה נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, אירחו היום,...
לא נגד אמונה – בעד משמעת
צבא מנצח איננו רק אוסף של גיבורים נועזים – הוא...
לראשונה בישראל: נשיא המדינה קיבל את כתב ההאמנה של השגריר הראשון של סומלילנד בישראל
עוד הגישו הבוקר כתבי ההאמנה לנשיא המדינה - שגרירי קוריאה...
בעקבות חשש מאירוע אנטישמיות וטרור: השלט המרכזי של מיצג הנובה בלונדון הוסר לבקשת משטרת לונדון
דריכות שיא סביב מיצג הנובה בלונדון: השלט המרכזי של המיצג,...
דילוג לתוכן