למעלה מ- 400 מורי ומורות החינוך המיוחד בירושלים קיבלו מחשבי אייפד מעיריית ירושלים וקרן אתנה

למעלה מ- 400 מורי ומורות החינוך המיוחד בירושלים קיבלו מחשבי אייפד מעיריית ירושלים וקרן אתנה
צילום: אמיר אלון

463 מורים ומורות לחינוך מיוחד בירושלים קיבלו מחשבי אייפד, יחד עם תוכנות ואפליקציות מיוחדות לתלמידים בעלי צרכים מיוחדים ומוגבלויות שונות, באמצעות התכנית "אייפד לכל מורה לחינוך מיוחד" של קרן אתנה. בנוסף לאייפד יקבלו המורים והמורות הדרכה מקצועית של 120 שעות.

התכנית מיועדת להעצים את מורי החינוך המיוחד בישראל ומאפשרת להם לתקשר טוב יותר עם תלמידיהם. בנוסף לכך מקנה התכנית גישה למגוון רחב של חומרי לימוד, ומשנה באופן משמעותי את חייהם של התלמידים. המורות והמורים יכולים להכין בעזרת האייפד תכניות לימודים מיוחדות לתלמידיהם, כאשר התלמידים יכולים להמשיך את חוויית הלמידה בביתם לאחר שעות הלימודים בבית הספר.

צילום: אמיר אלון

המחשבים חולקו  בטקס חגיגי ומרגש שנערך באולם מועצת העירייה, במעמד ראש העיר.

ניר ברקת, ראש העיר ירושלים: "עיריית ירושלים מובילה את בתי הספר בעיר להצטיינות בחדשנות חינוכית, ואנו גאים מאוד על הצלחת הפרויקטים בתחום התקשוב בחינוך הירושלמי. חלוקת מחשבי אייפד למורי ומורות החינוך המיוחד בירושלים, באדיבות קרן אתנה, היא צעד נוסף וחשוב בהצעדת התלמידים שלנו אל העתיד. אין ספק כי הגברת השימוש בטכנולוגיה מתקדמת, ובפרט בחינוך המיוחד, תסייע לקידום מערכת החינוך בעיר ותמקם את ירושלים כעיר מובילה בתחום זה".

"אנו שמחים לסייע לעיריית ירושלים במאמציה וביוזמותיה בתחום החינוך המיוחד" אמר אורי בן-ארי, נשיא ומייסד קרן אתנה. "עיריית ירושלים מפעילה מסגרות שונות ומגוונות לחינוך מיוחד המחולקות לזרמים חינוכיים. מסגרות החינוך המיוחד מחולקות גם על פי סוג המוגבלות או הקושי, וזאת על מנת להתאים את הצוות החינוכי והטיפולי לאוכלוסיית ילדי בית הספר וליצור התמחות מיוחדת בתחום".

נועה פחימה, ממונה על חינוך מיוחד במינהל החינוך בעיריית ירושלים: "העולם משתנה ואיתו גם הטכנולוגיה, ואנו מבינים שהטכנולוגיה כאמצעי היא כלי מצוין עבורנו להפוך את החינוך בכלל והחינוך המיוחד בפרט לטוב יותר, משמעותי יותר ומונגש יותר. עיריית ירושלים נענתה לצו השעה, 463 האייפדים שחילקנו יחד עם 120 שעות השתלמות בתחום, יתנו מענה משלים לצרכים של התלמידים והתלמידות בחינוך המיוחד."

חלוקת האייפדים למורים ולמורות בעיר ירושלים התאפשרה בזכות תרומתם של קרן אתנה ושותפיה, הקרן לקידום מקצועי של הסתדרות המורים, בנק מסד, משרד החינוך, הקרן המשפחתית ע"ש תד אריסון, קרן משפחת סילבן אדמס, מגבית קנדה ועיריית ירושלים.

בטקס חלוקת האייפדים השתתפו, בין השאר, ניר ברקת – ראש עיריית ירושלים,  אורי בן-ארי – מייסד ונשיא קרן אתנה, רון כהן – מנהל השיווק והמכירות של בנק מסד, אביב קינן – ראש מינהל החינוך בירושלים, מוטי סמט – יו"ר סניף הסתדרות המורים ירושלים , נועה פחימה – הממונה על החינוך המיוחד במינהל החינוך בירושלים, מירה רוזנבלט – מפקחת חינוך  מיוחד במחוז ירושלים במשרד החינוך, רינה כהן – מדריכה ארצית לתקשוב בחינוך המיוחד במשרד החינוך ואישים נוספים.

מאז השקת התכנית, בנובמבר 2015, קיבלו אייפדים  כ-1,900 מורות, מורים וגננות לחינוך מיוחד ברחבי ישראל. התכנית מתבצעת בשיתוף האגף לחינוך מיוחד במשרד החינוך בניהולה של רחלי אברמזון והאגף לטכנולוגיות מידע במשרד החינוך בניהולו של רוני דיין.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
באילו מצבים לפנות לעורך המתמחה בדיני עבודה
דיני העבודה מהווים מערכת חוקים מקיפה המסדירה את יחסי העבודה...
עורך דין מס הכנסה: ליווי מקצועי להתמודדות מול רשויות המס
החובה לדווח על הכנסות ולשלם מיסים היא בסיסית בכל מערכת...
איך מגיעים לחו"ל ונשארים בארץ ? חוקר פרטי לשירותכם
האם אתם מתגוררים בארץ? לא מעטים מאיתנו מרגישים את עצמם...
צווי בטיחות – להתמודד נכון עם דרישות החוק
בענף הבנייה, צווי בטיחות הם כלי אכיפה חיוני שנועד להבטיח...
הילד מעוכב לתחנת המשטרה? פנו קודם כל לעורך דין המומחה בתחום
הליכים פליליים נגד אדם גורמים לשיבוש משמעותי בשגרת החיים ויכולים...
שיער בעייתי זה לא חייב ללוות אתכן - על פתרונות טיפוליים לשיער
האם אתן מתמודדות עם שיער שומני, יבש או פגום? אתן...
מה כולל ייעוץ לפני חקירה?
חקירה במשטרה היא חוויה לא פשוטה. היא לא פשוטה למי...
חברת IT – שותף טכנולוגי להצלחת העסק
בעולם שבו הטכנולוגיה ממלאת תפקיד מרכזי בפעילות היומיומית של כל...
למה צריך לבחור אם אפשר גם וגם
כאשר בחרנו להקים את The DUKE לנגד ענינו ראינו דבר...
ניהול בתים משותפים: איך זה משפיע על הדיירים והנכסים
בשנים האחרונות, ענף ניהול הבתים המשותפים בישראל עובר מהפכה שקטה...
דילוג לתוכן