למעלה מ- 400 מורי ומורות החינוך המיוחד בירושלים קיבלו מחשבי אייפד מעיריית ירושלים וקרן אתנה

למעלה מ- 400 מורי ומורות החינוך המיוחד בירושלים קיבלו מחשבי אייפד מעיריית ירושלים וקרן אתנה
צילום: אמיר אלון

463 מורים ומורות לחינוך מיוחד בירושלים קיבלו מחשבי אייפד, יחד עם תוכנות ואפליקציות מיוחדות לתלמידים בעלי צרכים מיוחדים ומוגבלויות שונות, באמצעות התכנית "אייפד לכל מורה לחינוך מיוחד" של קרן אתנה. בנוסף לאייפד יקבלו המורים והמורות הדרכה מקצועית של 120 שעות.

התכנית מיועדת להעצים את מורי החינוך המיוחד בישראל ומאפשרת להם לתקשר טוב יותר עם תלמידיהם. בנוסף לכך מקנה התכנית גישה למגוון רחב של חומרי לימוד, ומשנה באופן משמעותי את חייהם של התלמידים. המורות והמורים יכולים להכין בעזרת האייפד תכניות לימודים מיוחדות לתלמידיהם, כאשר התלמידים יכולים להמשיך את חוויית הלמידה בביתם לאחר שעות הלימודים בבית הספר.

צילום: אמיר אלון

המחשבים חולקו  בטקס חגיגי ומרגש שנערך באולם מועצת העירייה, במעמד ראש העיר.

ניר ברקת, ראש העיר ירושלים: "עיריית ירושלים מובילה את בתי הספר בעיר להצטיינות בחדשנות חינוכית, ואנו גאים מאוד על הצלחת הפרויקטים בתחום התקשוב בחינוך הירושלמי. חלוקת מחשבי אייפד למורי ומורות החינוך המיוחד בירושלים, באדיבות קרן אתנה, היא צעד נוסף וחשוב בהצעדת התלמידים שלנו אל העתיד. אין ספק כי הגברת השימוש בטכנולוגיה מתקדמת, ובפרט בחינוך המיוחד, תסייע לקידום מערכת החינוך בעיר ותמקם את ירושלים כעיר מובילה בתחום זה".

"אנו שמחים לסייע לעיריית ירושלים במאמציה וביוזמותיה בתחום החינוך המיוחד" אמר אורי בן-ארי, נשיא ומייסד קרן אתנה. "עיריית ירושלים מפעילה מסגרות שונות ומגוונות לחינוך מיוחד המחולקות לזרמים חינוכיים. מסגרות החינוך המיוחד מחולקות גם על פי סוג המוגבלות או הקושי, וזאת על מנת להתאים את הצוות החינוכי והטיפולי לאוכלוסיית ילדי בית הספר וליצור התמחות מיוחדת בתחום".

נועה פחימה, ממונה על חינוך מיוחד במינהל החינוך בעיריית ירושלים: "העולם משתנה ואיתו גם הטכנולוגיה, ואנו מבינים שהטכנולוגיה כאמצעי היא כלי מצוין עבורנו להפוך את החינוך בכלל והחינוך המיוחד בפרט לטוב יותר, משמעותי יותר ומונגש יותר. עיריית ירושלים נענתה לצו השעה, 463 האייפדים שחילקנו יחד עם 120 שעות השתלמות בתחום, יתנו מענה משלים לצרכים של התלמידים והתלמידות בחינוך המיוחד."

חלוקת האייפדים למורים ולמורות בעיר ירושלים התאפשרה בזכות תרומתם של קרן אתנה ושותפיה, הקרן לקידום מקצועי של הסתדרות המורים, בנק מסד, משרד החינוך, הקרן המשפחתית ע"ש תד אריסון, קרן משפחת סילבן אדמס, מגבית קנדה ועיריית ירושלים.

בטקס חלוקת האייפדים השתתפו, בין השאר, ניר ברקת – ראש עיריית ירושלים,  אורי בן-ארי – מייסד ונשיא קרן אתנה, רון כהן – מנהל השיווק והמכירות של בנק מסד, אביב קינן – ראש מינהל החינוך בירושלים, מוטי סמט – יו"ר סניף הסתדרות המורים ירושלים , נועה פחימה – הממונה על החינוך המיוחד במינהל החינוך בירושלים, מירה רוזנבלט – מפקחת חינוך  מיוחד במחוז ירושלים במשרד החינוך, רינה כהן – מדריכה ארצית לתקשוב בחינוך המיוחד במשרד החינוך ואישים נוספים.

מאז השקת התכנית, בנובמבר 2015, קיבלו אייפדים  כ-1,900 מורות, מורים וגננות לחינוך מיוחד ברחבי ישראל. התכנית מתבצעת בשיתוף האגף לחינוך מיוחד במשרד החינוך בניהולה של רחלי אברמזון והאגף לטכנולוגיות מידע במשרד החינוך בניהולו של רוני דיין.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה ביקר במערך הסייבר הלאומי
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום ראשון, כ”ו באדר,...
נשיא המדינה בביקור עם מפקד פיקוד העורף: ״אנחנו מאמינים ביכולותינו ואנחנו יודעים שננצח - צריך לעבור את זה ביחד. אני מאוד גאה להיות כאן עם הלוחמות והלוחמים שנמצאים בכל זירה, מוכנים לכל משימה ומסייעים לכל עם ישראל״.
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום חמישי, כ”ג באדר,...
נשיא המדינה בפגישתו עם שגריר ארה״ב בישראל: ״הכוח הייחודי של הטוב טמון בשותפות בין ארצות הברית לישראל במלחמה שמטרתה לשנות את עתיד האזור ולהוביל אותו לעבר שלום״
שגריר ארה״ב בישראל: ״הנשיא הרצוג הוא אחד הידידים החשובים ביותר...
נשיא המדינה במוקד המבצעי של מגן דוד אדום: ״חשוב מאוד שמי שיכול יגיע לתרום דם למאגר של מד״א - כדי שנהיה נכונים לכל תרחיש״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, ט״ו באדר,...
נשיא המדינה ביקר את פצועי הפגיעה הקטלנית בבית שמש, בניהם פנינה כהן ששכלה את בעלה וחמותה
נשיא המדינה ביקר היום, יום שני, י״ג באדר, 2 במרץ,...
איך לעשות שינוי בחיים: מציאת זוגיות, קריירה והגשמה
אימון למציאת זוגיות אימון למציאת זוגיות הוא תהליך משמעותי שמטרתו לעזור...
נשיא המדינה אירח את ראש ממשלת הודו בבית הנשיא
נשיא המדינה: “הודו היא חלק חיוני מהעתיד הגדול של המזרח...
נשיא המדינה נפגש עם נשיא אתיופיה
במסגרת ביקורו הממלכתי באתיופיה, נפגש נשיא המדינה יצחק הרצוג, היום,...
נשיא המדינה אירח משלחת שגרירים לאו״ם בבית הנשיא
 "על מדינות האו״ם לגלות בהירות מוסרית, אך הן אינן עושות...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה הממלכתי לחללים שמקום קבורתם לא נודע
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים היום, יום שלישי, ז'...
דילוג לתוכן