למעלה מ- 400 מורי ומורות החינוך המיוחד בירושלים קיבלו מחשבי אייפד מעיריית ירושלים וקרן אתנה

למעלה מ- 400 מורי ומורות החינוך המיוחד בירושלים קיבלו מחשבי אייפד מעיריית ירושלים וקרן אתנה
צילום: אמיר אלון

463 מורים ומורות לחינוך מיוחד בירושלים קיבלו מחשבי אייפד, יחד עם תוכנות ואפליקציות מיוחדות לתלמידים בעלי צרכים מיוחדים ומוגבלויות שונות, באמצעות התכנית "אייפד לכל מורה לחינוך מיוחד" של קרן אתנה. בנוסף לאייפד יקבלו המורים והמורות הדרכה מקצועית של 120 שעות.

התכנית מיועדת להעצים את מורי החינוך המיוחד בישראל ומאפשרת להם לתקשר טוב יותר עם תלמידיהם. בנוסף לכך מקנה התכנית גישה למגוון רחב של חומרי לימוד, ומשנה באופן משמעותי את חייהם של התלמידים. המורות והמורים יכולים להכין בעזרת האייפד תכניות לימודים מיוחדות לתלמידיהם, כאשר התלמידים יכולים להמשיך את חוויית הלמידה בביתם לאחר שעות הלימודים בבית הספר.

צילום: אמיר אלון

המחשבים חולקו  בטקס חגיגי ומרגש שנערך באולם מועצת העירייה, במעמד ראש העיר.

ניר ברקת, ראש העיר ירושלים: "עיריית ירושלים מובילה את בתי הספר בעיר להצטיינות בחדשנות חינוכית, ואנו גאים מאוד על הצלחת הפרויקטים בתחום התקשוב בחינוך הירושלמי. חלוקת מחשבי אייפד למורי ומורות החינוך המיוחד בירושלים, באדיבות קרן אתנה, היא צעד נוסף וחשוב בהצעדת התלמידים שלנו אל העתיד. אין ספק כי הגברת השימוש בטכנולוגיה מתקדמת, ובפרט בחינוך המיוחד, תסייע לקידום מערכת החינוך בעיר ותמקם את ירושלים כעיר מובילה בתחום זה".

"אנו שמחים לסייע לעיריית ירושלים במאמציה וביוזמותיה בתחום החינוך המיוחד" אמר אורי בן-ארי, נשיא ומייסד קרן אתנה. "עיריית ירושלים מפעילה מסגרות שונות ומגוונות לחינוך מיוחד המחולקות לזרמים חינוכיים. מסגרות החינוך המיוחד מחולקות גם על פי סוג המוגבלות או הקושי, וזאת על מנת להתאים את הצוות החינוכי והטיפולי לאוכלוסיית ילדי בית הספר וליצור התמחות מיוחדת בתחום".

נועה פחימה, ממונה על חינוך מיוחד במינהל החינוך בעיריית ירושלים: "העולם משתנה ואיתו גם הטכנולוגיה, ואנו מבינים שהטכנולוגיה כאמצעי היא כלי מצוין עבורנו להפוך את החינוך בכלל והחינוך המיוחד בפרט לטוב יותר, משמעותי יותר ומונגש יותר. עיריית ירושלים נענתה לצו השעה, 463 האייפדים שחילקנו יחד עם 120 שעות השתלמות בתחום, יתנו מענה משלים לצרכים של התלמידים והתלמידות בחינוך המיוחד."

חלוקת האייפדים למורים ולמורות בעיר ירושלים התאפשרה בזכות תרומתם של קרן אתנה ושותפיה, הקרן לקידום מקצועי של הסתדרות המורים, בנק מסד, משרד החינוך, הקרן המשפחתית ע"ש תד אריסון, קרן משפחת סילבן אדמס, מגבית קנדה ועיריית ירושלים.

בטקס חלוקת האייפדים השתתפו, בין השאר, ניר ברקת – ראש עיריית ירושלים,  אורי בן-ארי – מייסד ונשיא קרן אתנה, רון כהן – מנהל השיווק והמכירות של בנק מסד, אביב קינן – ראש מינהל החינוך בירושלים, מוטי סמט – יו"ר סניף הסתדרות המורים ירושלים , נועה פחימה – הממונה על החינוך המיוחד במינהל החינוך בירושלים, מירה רוזנבלט – מפקחת חינוך  מיוחד במחוז ירושלים במשרד החינוך, רינה כהן – מדריכה ארצית לתקשוב בחינוך המיוחד במשרד החינוך ואישים נוספים.

מאז השקת התכנית, בנובמבר 2015, קיבלו אייפדים  כ-1,900 מורות, מורים וגננות לחינוך מיוחד ברחבי ישראל. התכנית מתבצעת בשיתוף האגף לחינוך מיוחד במשרד החינוך בניהולה של רחלי אברמזון והאגף לטכנולוגיות מידע במשרד החינוך בניהולו של רוני דיין.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בעקבות חשש מאירוע אנטישמיות וטרור: השלט המרכזי של מיצג הנובה בלונדון הוסר לבקשת משטרת לונדון
דריכות שיא סביב מיצג הנובה בלונדון: השלט המרכזי של המיצג,...
נשיא המדינה אירח את המחזור הראשון של מסלול ״שח״ר למשפט״ - שילוב חרדים לשירות במקצועות המשפט בצה״ל
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח היום, יום ראשון, א׳ בסיוון,...
נשיא המדינה בטקס האזכרה הממלכתי לזכר יהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל
״אתמול פגשתי בשנית את אחותו של ימנו בנימין זלקה ז"ל,...
בירושלים ניסו השבוע לדמיין את ישראל של שנת ה־100: מיצגים, אמנות ושיח משותף בין קהילות מכל גווני החברה הישראלית
לקראת יום ירושלים תשפ"ו, נערך השבוע אירוע ראשון מסוגו המוקדש...
נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס כעת בועידת הנשיא למחר ישראלי משותף - לבקשת החנינה של ראש הממשלה בנימין נתניהו
״אני גם נוגע בנושאים מאוד כואבים. אם נדבר על הנושא...
ירוס זלקה אחותו של ימנו זלקה ז״ל בועידת הנשיא למחר ישראלי משות
״אסור שהרצח של אחי יהיה עוד שורה שנכנסת לסטטיסטיקה המרה...
נשיא המדינה נפגש עם שורדי השבי אביבה וקית׳ סיגל: אביבה העניקה לנשיא את ספרה ״העיקר לקום לבוקר חדש״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, נפגשו הבוקר, יום שלישי,...
המועצה להאבקה ודבש מזמינה לחגוג את חג השבועות ואת יום הדבורה הבינלאומי עם דבוראי ישראל במכוורות ברחבי הארץ
לציון יום הדבורה הבינלאומי שיחול ב- 20.5.2026 והגברת המודעות לחשיבותה...
בית הקונפדרציה מציג: המהדורה ה-17 של פסטיבל הולגאב ליצירה ישראלית-אתיופית
אמנים ואמניות צעירים של היפ-הופ, רגאיי ודאנסהול כובשים את בימות...
שבוע האחים והאחיות בכללית | בין החיים האישיים לטיפול באחרים
לרגל שבוע האחים והאחיות בכללית, סיפוריהן של שתי אחיות מהצפון...
דילוג לתוכן