לכבוד חג השבועות נשיא המדינה אירח חקלאים ורפתנים מכל רחבי המדינה

לכבוד חג השבועות נשיא המדינה אירח חקלאים ורפתנים מכל רחבי המדינה
צילום: עמוס בן גרשום

נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח כמדי שנה היום, יום ראשון, א' בסיוון, 21 במאי, את ארגון מגדלי הירקות ומועצת החלב לכבוד חג השבועות, בסימן נשים בחקלאות הישראלית. באירוע השתתפו מנכ"ל ארגון מגדלי הירקות מאיר יפרח, מנכ"ל מועצת החלב איציק שניידר, מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל עמית יפרח, מנכ"ל ארגון יצרני החלב, ליאור שמחה, נציגי ארגון מגדלי הירקות, נציגי ארגון מועצת החלב, רפתנים וחקלאים, ותלמידים מהפנימיות כפר גלים וכפר סילבר שליוו את האירוע בשירי שבועות.

בתחילת האירוע נשיא המדינה ורעייתו השתתפו בהדרכה להכנת גבינה בהנחיית הגבנית אפרת גבאי ממושב נהלל, ולאחר מכן נשיא המדינה שוחח עם רפתנים וחקלאים מכל חלקי הארץ. בין המשתתפים סיפרה אייר לבית משפחת צפריר ממושב גבעת יואב שבדרום רמת הגולן, את סיפורה המשפחתי כדור שלישי לרפתנים.

נשיא המדינה פתח ואמר: "אני מאמין שהחיבור לארץ ישראל הוא חיבור שלא עוסק רק במחיר העגבנייה, הוא עוסק במשהו הרבה עמוק יותר. אהבת הארץ היא מוטיב מרכזי בתפיסות העולם שלנו, האמונות שלנו וההבנה של מעגלי החיים שמבוססים על חקלאות, שהיא תוצרת הארץ.

צילום: עמוס בן גרשום

אין כמו חקלאות תוצרת הארץ, שלא לדבר על האיכות המדהימה שלה, הפירות והירקות הנפלאים ומוצרי החלב יוצאי דופן ואנחנו יודעים להעריך זאת. אין מקום שבו אני ומיכל מבקרים בעולם, ואין מקום שלא ניגשים ואומרים לנו שיש לנו את החקלאות הכי מדהימה, ושהם רוצים ללמוד, להעתיק ולהיות כמונו. צריך להמשיך לומר כמה אדירה החקלאות הישראלית והחובה לשמר אותה מכל משמר ולהגן עליה."

רעיית הנשיא מיכל הרצוג סיכמה את האירוע החגיגי ואמרה: "זו תמיד חגיגה לראות אתכם ואת התוצרת המקסימה, לראות אתכם ואת ילדיכם כאן ולשיר ביחד את שירי החג. כל החברה הישראלית מאושרת מהתוצרת של החקלאים והרפתנים ובאמת יש לנו מוצרים להתגאות בהם. אנחנו מובילים מהבחינה הזו בעולם ואנחנו רוצים להמשיך להיות בחוד החנית של הפיתוחים. אנחנו מחזקים אתכם בעשייה הלא פשוטה והיומיומית שלכם. תודה רבה לכם מכל הלב.״

מנכ”ל מועצת החלב, איציק שניידר: "מידי שנה מייצרים בישראל 1.554 מיליארד ליטר חלב ב-660 רפתות שפרוסות ב – 345 ישובים לאורכה ולרוחבה של הארץ ובגבולות המדינה, והפריפריה. החלב, מגיע לכ-100 מחלבות אשר מעבדות אותו ללמעלה מ-2,000 מוצרים שונים טריים טעימים ובריאים. בזכות האנשים שלנו ישראל הפכה למובילה עולמית בגנטיקה, בטכנולוגיות המשולבות ברפת ובשיטות הניהול של משק החלב. הרפתנים ורפתניות הישראלים מוזמנים לכל העולם כדי לשתף מהידע שלהם. זה הביטוי המוחשי ביותר להצלחה של הענף שמוביל את ביטחון המזון של ישראל כבר 75 שנה."

מזכיר ארגון מגדלי הירקות מאיר יפרח: "תודה רבה לכם על שפתחתם את ביתכם בפנינו לרגל חג השבועות. כמיטב המסורת, נציגי מגדלי הירקות מגיעים לבית הנשיא, באווירת חג הביכורים, כדי להציג בפניכם את מיטב תוצרת הירקות מכל חלקי ארץ ישראל, ארץ זבת חלב ודבש. זכינו במגוון אקלימי מיוחד בארצנו, שמאפשר לנו לגדל ירקות ברצף שאין כמותו. תחילתו יכולה להיות בדרום הארץ, וכאשר מסתיימת העונה הדרומית תחל עונתו במרכז, ואז תתחיל העונה בצפון, וכך ישווקו הירקות אזור אחר אזור, ותתאפשר הספקה שוטפת כל השנה."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
צפו בשיתוף פעולה מרגש בין היחידה להנצחת החייל במשרד הביטחון ללהקות הצבאיות
לציון יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, משרד הביטחון, אגף משפחות,...
קרדיט צילום: נגה מלסה, לע"מ
כ 3,400 עולים חדשים הגיעו לאזור ירושלים והסביבה מיום העצמאות אשתקד
אופיר סופר, שר העלייה והקליטה: "מעבר לתרומה המשמעותית של העלייה...
בציון 80 שנה לשחרור מחנות ההשמדה ולסיומה של מלחמת העולם השנייה: נשיא המדינה ימריא למצעד החיים באושוויץ בירקנאו
שיא המדינה, יצחק הרצוג, ימריא מחר, יום חמישי, כ”ו בניסן,...
אבי סצקוב שבות רחל
גאווה מקומית לשבות רחל
מאיר סצ’קוב זכה באות אקים על הישגיו המרשימים במסגרת שירותו...
מלחמה במלריה, חינוך דיגיטלי והנגשת חיסונים: בני נוער זוכי תחרות ISDG הציגו יוזמות חדשניות בבית הנשיא
אתמול (יום א, 20.4.25),  נערך בבית הנשיא אירוע חגיגי עם...
הדמיה - מגדלי השישה קרדיט אול אין. (Large)
הדיון בהפקדה מתקרב: קבוצת מידר מציגה את "מגדלי השישה" פינוי בינוי עם 950 דירות במגדלים עד 35 קומות
על רקע ההתפתחות הנדל"נית המואצת והמעבר לבנייה לגובה בירושלים, קבוצת...
מרכז המבקרים של יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית יפעל במהלך חול המועד פסח
יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית, היקב הירושלמי הוותיק והיחידי בעיר,...
פסטיבל הסאקורה פריחת הדובדבן היפני בגן הבוטני גבעת רם ירושלים פעילות לכל המשפחה
בשישי הדגמת סייף קנדו * דוכן קימונו ויוקאטה להכרת התלבושת...
נשיא המדינה יצחק הרצוג באירוע בבית הנשיא
נשיא המדינה: ״אלה רגעי מפתח שבהם אני חוזר וקורא שוב...
נשיא המדינה התראיין בוועידת הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס
במסגרת ביקורו של נשיא המדינה בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, התראיין,...
דילוג לתוכן