"לוחמת": ראש העיר ירושלים פתח את תערוכת מורשתה של הדס מלכא ז"ל

"לוחמת": ראש העיר ירושלים פתח את תערוכת מורשתה של הדס מלכא ז"ל
קרדיט צילום: ארנון בוסאני

התערוכה תוצג עד סוף חודש נובמבר בבית נחמיה- מרכז עירוני להכנה לשירות משמעותי

ניר ברקת, ראש העיר ירושלים: "התערוכה שחנכנו היום מציגה את הדמות של הדס מלכא ז"ל דרך הרגעים הקטנים, היומיומיים. כשעומדים בתערוכה אפשר ממש להרגיש את הדס. את החיוך, את המילים שלה, את הערכים שהובילו אותה. דרך התמונות אפשר להרגיש את האהבה הגדולה של הדס למג"ב ואת התפקיד המשמעותי שהיא הובילה. בזכות אומץ ליבה של הדס ז"ל ושאר הלוחמים, המחבלים לא הצליחו להמשיך במסע הרצח שלהם. על כך אנחנו הירושלמים אסירי תודה ומוקירים את זכרה. הנופלים ומשפחות השכול הם חלק מאיתנו."

 

קרדיט צילום: ארנון בוסאני
קרדיט צילום: ארנון בוסאני

התערוכה נפתחה אתמול בערב במעמד משפחת מלכא, ראש העיר ניר ברקת, יורם הלוי מפקד מחוז ירושלים, נציגי עיריית ירושלים, נציגי מג"ב וחניכי מכינות.

"לוחמת", הינה תערוכה לזכרה של הדס שקמה ביוזמת הוריה, וזאת על מנת להאיר קווים לדמותה ולהפיץ את מורשתה שממשיכה לחיות גם אחריה. משפחתה של הדס מספרת כי היא התאפיינה בחריצות ובעשייה, והיוותה מודל לחיקוי והשראה בקרב הסובבים אותה. העוצמה, הפעלתנות, הרגישות, הנחישות והתעוזה היו חלק בלתי נפרד ממנה, כמו גם החיוך הרחב שלא ניתן היה לפספס.

התערוכה מציגה שני צירי זמן: ציר הזמן הראשון הוא הדרך שעברה הדס, החל מגיוסה לצבא ועד ליום נפילתה ומבוסס על טקסטים שהדס כתבה ושיתפה בדף הפייסבוק שלה. הציר השני מציג את הזמן מאותו המאורע ועד היום; והוא מבוסס על טקסטים וזיכרונות של חיילים ששירתו עימה ותחת פיקודה, כמו כן, של חברים ואנשים בהם היא נגעה. אסופות ההספדים מחולקות לפי חודשים, מיום נפילתה ועד היום.

הדס מלכא, בתם של דוד וגאולה מלכא, אחותם של תמיר, גיא, שקד, נטע וגפן, חירפה את נפשה על אדמת ירושלים אותה אהבה אהבת נפש, בעת שירותה הצבאי כלוחמת מג"ב, בשירות קבע. חייה נלקחו על ידי מחבל בשער שכם, בתאריך ה–16.06.17, כ"ב בסיוון ה'תשע"ז, והיא רק בת 23.

הדס התגייסה תחילה לחיל הים לתפקיד מנהלי, וזאת חרף רצונה העז לשרת כלוחמת במשמר הגבול. לאחר כ-7 חודשי מאבק והתעקשות, הצליחה הדס להחליף את המדים הבהירים במדים האפורים, ואת הכומתה הכחולה בזו הירוקה. בהמשך, הדס שירתה כלוחמת בפלוגת חליף שבירושלים ולאחר מכן יצאה לקורס מפקדים ופיקדה על טירונים בנים בפלוגת איתן שבעוטף ירושלים. לא עברה שנה משהשתחררה ממג"ב, כאשר החליטה לחתום קבע ולחזור לתפקידה, אשר הוביל אותה שוב לאדמת ירושלים.

הביקור בתערוכה ליחידים ולקבוצות פתוח בימים א' – ה' בין השעות 09:00 – 16:00 בתיאום מראש בלבד בטלפון 02-5468106, "בית נחמיה" רח' ישי 14, ירושלים

אוצרות התערוכה: ענבל מרילי ושרון ישראל.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה קיים אירוע לציון 85 שנה לפוגרום ביהודי עיראק - הפרהוד
נשיא המדינה יצחק הרצוג: ״85 שנים חלפו מאז אותו פוגרום...
תזמורת הבארוק ירושלים בקונצרט סיום העונה בכורה ישראלית ל"קינת דוד"
אנדרו פארוט - מנצח,  יונתן סויסה - אלט וטנור, איתמר...
סיפורו של יוסף בן ה-8 שלקה בשבץ מוחי והגיע להודות לחובשת במוקד החירום 101 של מד"א
איך אתם מגיבים כשהבן הקטן שלכם מתלונן על כאב ראש?...
כשהזיכרונות הפכו למנגינה: הקשישים הירושלמים שהעניקו השראה ליצירות מוזיקליות מרגשות
מה קורה כשסיפור חיים ירושלמי פוגש סטודנט צעיר להלחנה? בירושלים...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה לזכר חללי מערכת שלום הגליל
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים והניח זר היום, יום...
ביום האומנה הבינלאומי 2026: עשרות ילדים מחכים לבית יציב ומשפחה שתפתח עבורם את הלב
בעמותת מכון סאמיט, זרוע מבצעת של משרד הרווחה והביטחון החברתי,...
"בציר 42 "- סדנת המחול 'ורטיגו' מופעי קיץ 2026 22.6.26 - ירושלים
במופע מרפרטואר הלהקה: "מאנא", "ימה", "פרדס" לכוריאוגרפיה של נעה ורטהיים...
נשיא המדינה קיבל את מדד הגאווה ברשויות המקומיות לשנת 2025
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל לידיו היום, יום חמישי, י״ב...
לקראת היום הבין-לאומי ללא עישון: כל מה שחשוב לדעת על תופעת העישון בישראל
לקראת היום הבין-לאומי ללא עישון, המצוין בישראל ובעולם ב-31 במאי,...
לאחר שלקה בדום לב והתמוטט בירושלים: שמואל נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
זה היה עוד יום רגיל עבור שמואל, גבר בן 63...
דילוג לתוכן