לפעמים נדמה שאנחנו צורכים את מרבית התכנים שלנו דרך המחשב האישי. הסדרות והסרטים המועדפים נמצאים על גבי הרשת או הכונן הקשיח, הסרטונים של הילדים עוברים מהטלפון ישירות למחשב, ובאופן כללי המחשב נעשה משמעותי יותר היום. אלא שבמקרים רבים אנחנו מעדיפים לחזור למסך הטלוויזיה הגדול והכיפי, זה שלפניו אפשר להתכרבל ולצפות בסרט יחד עם החבר'ה. כמענה לצורך הזה הומצא הסטרימר, הלהיט הגדול שמאפשר לנו להעביר את התכנים מהמחשב לטלוויזיה בקלות רבה יותר. מה זה אומר בדיוק ומה צריך לדעת? התשובות לפניכם.
מקורות המידע של הסטרימר
באופן כללי סטרימר או "מזרים מידע" אם תרצו, הוא מכשיר שמציג תכנים על גבי מסך הטלוויזיה דרך מקורות אפשריים שונים: הכונן הקשיח המובנה במחשב, הכונן החיצוני, וגם הרשת האלחוטית. הבחירה במקור עצמו תלויה בהעדפות האישיות שלכם, כמובן. כונן פנימי יספק לכם מהירות גבוהה למדי, חיבור (קווי) לרשת הופך את העברת התכנים לפשוטה ומהירה יותר, ואילו חיבור אלחוטי הוא בהחלט נוח אבל גם קצת יותר איטי. אם אתם מנסים לצפות בסרטים באיכות Full HD צפוי לכם אתגר.
פורמטים נתמכים
סטרימר טוב הוא זה שתומך בתכנים באיכות HD ואף למעלה מכך, ובקבצים הנפוצים ביותר. שימו לב בעיקר לתמיכה בקבצים מסוג mkv וכן בתכנים מסוג blu-ray. בנוסף, אם אתם צורכים תכנים עם כתוביות בעברית רצוי שהסטרימר יתמוך בקבצי הכתוביות, בעיקר SRT ו-SUB הנפוצים ביותר. במרבית הסטרימרים תוכלו להגדיר גם את גודל הטקסט, את צבעו ואף לתקן את הקצב אם קיימת אי התאמה בין קצב הדיבור לקצב התרגום.

חיבורים חיוניים
מאחר והכוונה היא לחבר סטרימר למסך הטלוויזיה שלכם, רצוי שתבחרו בחיבורים המתאימים. הקפידו על חיבור HDMI ועל יציאת אודיו אופטית, שכן הם אלה שישפיעו על איכות הצפייה והשמע. בנוסף, חיבור USB Host הוא זה שיסייע לכם לחבר אל מזרים המידע מקורות מידע חיצוניים, ואילו USB Slave יחבר בין הסטרימר לבין המחשב. מי שרוצה לצפות גם בתכנים מהמצלמה הדיגיטלית או ממצלמת הוידאו רצוי שיוודא כי קיים קורא כרטיסים. לבסוף מומלץ להקפיד גם על שלט פשוט ונוח לתפעול, המותאם לסטרימר כמובן. ככל שהשלט שלכם יהיה נוח יותר כך תוכלו ליהנות ממנו – ומחוויית הצפייה – גם אם אתם צופים בסרט בחדר חשוך, הדרך הטובה ביותר לצפות בסרטים, ללא ספק.