כ-43,500 סטודנטים ירושלמים יפתחו את שנת הלימודים האקדמית בצל הקורונה

כ-43,500 סטודנטים ירושלמים יפתחו את שנת הלימודים האקדמית  בצל הקורונה
צילום: דור פזואלו

בצל משבר הקורונה, כ-43,500 סטודנטים ירושלמים יפתחו את שנת הלימודים. מדובר בגידול של 1,500 סטודנטים לעומת השנה הקודמת. 10,000 סטודנטים מתוכם יחלו את שנה א' והמפגש הראשון עם האקדמיה יהיה עבורם בזום מבלי שיגיעו לקמפוסים. בתוך כך, עיריית ירושלים נערכת לקליטתם במגוון דרכים:

 

– חלוקת מלגות בסך 13 מיליון שקל: קרן המלגות העירונית בשיתוף הקרן לירושלים ומפעל הפיס תעניק מלגות ל-1,000 סטודנטים שיבצעו 140 שעות פעילות חברתית בעיר יחד עם 32 ארגוני חברה אזרחית. יצוין כי מדובר במלגה גבוהה במיוחד על סך 10,000 ₪ לסטודנט וסה"כ מדובר בקרן העירונית הגבוהה בארץ העומדת על סכום כולל של 13,000,000 שקל. השנה לראשונה הקריטריונים לקבלת מלגה הורחבו לכל מוסדות הלימוד ויש הקלה גם לבעלי משפחות ואוכלוסיות נוספות. כחלק מההתנדבויות משתלבים הסטודנטים בכפרי סטודנטים במספר שכונות וביניהן: גילה, תלפ"ז, הגבעה הצרפתית, נווה יעקב, פסגת זאב, רסקו והקטמונים ומקדמים בהן עשייה חברתית שכונתית וקהילתית.

צילום: דור פזואלו

– חלוקת 10,000 ערכות "ברוכים הבאים" של מידעל'ה נשלחו לסטודנטים הטריים אשר יחלו שנה א'. הן כוללות שובר לקפה/ בירה במתנה, לאחר הסגר כמובן, וקופוני הנחה עבור 33 בתי עסק ירושלמים וכן חוברת מידע לסטודנט הטרי ומתנה אישית.

– ימי אוריינטציה בזום לגיבוש על פי מוסדות לימוד. במהלך המפגשים ישחקו הסטודנטים משחק חידה אינטראקטיבי להיכרות עם ירושלים: https://travelandquest.com/iw/player-tickets-item?ticketId=-MJMiftKt1hZB29nMwPS

 

– כ-14 סדנאות והרצאות יתקיימו במהלך אוקטובר ונובמבר אשר יכללו את הנושאים: התמודדות עם לחצים וחרדות, איך ללמוד נכון דרך הזום, ניהול זמן בסביבה אקדמית ממוחשבת, זכויות הסטודנט בתקופת הקורונה ורכישת כלים מקצועיים כמו שימוש בלינקדאין, הצגת פיץ' ועוד.

  • שבוע קריירה אשר יכלול 4 אירועים אשר יעסקו במציאת עבודה וחשיפה ללוח המשרות העירוני, וימי אוריינטציה לסטודנטים המעוניינים להשתלב בעבודה במגזרים: הציבורי, השלישי הפרטי ובמקצועות ההייטק השונים.

 

באם הנחיות משרד הבריאות יאפשרו, יתקיימו גם ימי אוריינטציה לפי חוגים לגיבוש הסטודנטים וכן סיור יחד עם הופעה בבר סטודנטיאלי בעיר. כמו כן, צפוי להתקיים פרויקט "אצל מישו", במסגרתו סטודנטים יארחו הרצאות וסדנאות בביתם על פי הכמות שיאפשר התו הסגול.

 

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "עיריית ירושלים מציגה מודל יוצא דופן לקליטת הסטודנטים והתוצאות מדברות בעד עצמן. למרות הקורונה אנחנו רושמים עלייה במספר הסטודנטים הנרשמים למוסדות אקדמיים בעיר, ממשיכים לקדם את כפרי הסטודנטים ומשלבים אותם בעשייה קהילתית לפיתוח השכונות. הסטודנטים הם דור ההמשך של העיר, נמשיך לטפח אותם ולדאוג שירושלים תהיה עבורם בית שנשארים בו".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ממשיכים להיאבק בגזענות במגרשי הכדורגל: משרד המשפטים קיים סדנא למניעת גזענות בקבוצת הנוער של בית"ר ירושלים
כחודש לתוך פתיחת עונת הכדורגל בישראל, הסתיימה הכשרה נוספת למניעת...
לימודים ועבודה מרחוק כחלק מהתרבות המודרנית
עם פרוץ מגפת הקורונה נתקלנו בסיטואציות חדשות להן היינו צריכים...
הדרך לשינוי מתחילה בלמידה
אם יש משהו שמשותף להרבה אנשים, ובמיוחד בעידן המודרני, זה...
סוכות במוזיאון ארצות המקרא ירושלים
דגני חג לכל המשפחה מוזיאון ארצות המקרא ירושלים פותח שעריו בחול...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בישיבת נווה שמואל: ״עלינו לעשות כל שניתן למען עסקת חטופים״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר הבוקר, יום שלישי, בישיבת נווה...
איך מתמודדים עם התמכרות ברקע גורמי סיכון ורקע מורכב
דפוסי התמכרות יכולים להתפרץ אצל כל אחד, האנושות כולה מוצאת...
מתוך דברי נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס האזכרה לנשיא התשיעי שמעון פרס ז״ל
"כאשר נוצרת ברירת שלום – אסור להחמיצה" - אלו היו...
ירושלים: בירת הסליחות של ישראל מפגש של תרבות ורוח
כל סיורי, מעמדי ואירועי הסליחות בירושלים באתר העירייה המתעדכן: לקראת חודש...
דברי נשיא המדינה בוועידה ה-13 של לשכת עורכי הדין
אנחנו נפגשים באחת משעותיה הקשות, הכואבות והגורליות של מדינת ישראל....
מעל 800 ילדים שעלו בקיץ לישראל יתחילו את שנת הלימודים ברחבי הארץ; מתוכם 58 תלמידים בירושלים
נהוראי קסיס, עולה לכיתה ו' בירושלים: "אני מתרגש וגם חושש....
דילוג לתוכן