כמה עלו חקירות ראש הממשלה?

כמה עלו חקירות ראש הממשלה?
קרדיט לתמונה: shutterstock

על פי דברי גורמים בכירים במשטרת ישראל, העלות של החקירות אשר בהם החדש ראש הממשלה בנימין נתניהו עולות למשלם המיסים כמאתיים וחמישים אלף ₪. על אף החקירות הנשנות וחוזרות, טוען ראש הממשלה באופן נחרץ "לא יהיה כלום, כי לא היה כלום".

כמה עלו חקירות ראש הממשלה?
קרדיט לתמונה: shutterstock

כיצד "הומעטה" העלות של החקירות נגד ראש הממשלה מרבע מיליון ₪ לכמה עשרות מיליונים?

במקביל לדרך של ראש הממשלה, מר בנימין נתניהו, על מנת שיוכל לקבל סיוע מימוני מכל מיני אנשי עסקים כדי להגן על עצמו במגוון חקירות שאותן הוא עובר, הוא הגיש בתקופה האחרונה על ידי עורכי הדין טל שפירא, עמית חדד ונבות תל צור עתירה לבג"ץ כנגד ההחלטה של ועדת ההיתרים במשרד של מבקר המדינה שמהותה דחיית רצונו בקבלת מימון עבור הגנתו המשפטית מאנשי עסקים.

בכתב העתירה מצוין כי העלות של העסקה של חוקרי משטרה אשר טיפלו בתחום חקירות של ראש הממשלה בתיק אלף, אלפיים וארבעת אלפים במשך עשים וארבעה חודשים, בלשון המעטה הינה נאמדת בשיעור של עשרות מיליוני ₪. על פי המצוין בעתירה זו, מדינת ישראל העסיקה כשלושים עורכי דין וכחמישים חוקרי משטרה .

העובדות על עלות החקירות על פי ראש הממשלה –

העובדות על העלות של חקירות  נתניהו בעתירה שלו, לאופן שבו הוציאה המדינה כספים על החקירות שלו, וכנ"ל בהתייחסות לכמות של עורכי הדין אשר טיפלו בשלושת החקירות שלו, מועטים באופן ניכר מהעלות הקודמת אשר הושמעה באמצעות ראש הממשלה ובאי מטעמו.

ראש הממשלה לא טועה בגרסה שלו כי עד היום הוציאה מדינת ישראל הרבה כסף עבור החקירות שלו, אך לפני זה הוא טען כי החקירות שלו עלו למשלם המסים מאות מיליוני ₪ והעסיקו מאות עורכי דין.

שמועות חסרות רסן –

השמועה על העלות ההזויה הזו, אשר נקובה בתג מחיר של מאתיים וחמישים אלף ₪, אינה סבירה בעליל. בנוסף לכך, העלות הזאת אינה ריאלית. כדי שתוכלו לסדר לכם את המחשבות, התקציב השנתי של המשטרה, אשר מונה כשבעים וחמש תחנות, כשלושים אלף שוטרים, צי של מסוקים, ספינות שיטור, כשלושים אלף מתנדבים – עומד כולו בבסיס של כעשרה וחצי מיליארד ₪ פר שנה.

על פי דיווח ממקור בכיר במשטרה נמסר כי, זהו ניסיון אירוני של ראש הממשלה כדי לצבוע בשחור את המראה של מערכת אכיפת החוק. מן הסתם, המשטרה במדינת ישראל איננה מדביקה תג מחיר עבור הניסיון להגיע לאמת ועבור ביצוע התפקידים שלה בחקירה של עבירה פלילית.

כמו כן, כל הפעולות של החקירה של משטרת ישראל אודות חקירות  ראש הממשלה, התבצעו בליווי הפרקליטות של המדינה ובפיקוחו של היועץ המשפטי לממשלה.

כתבת תחקיר בערוץ 12 –

אחת מן הסיטואציות שגרמו לראש הממשלה, מר בנימין נתניהו, לחזור על שמועות חסרי רסן הללו, היה הפרסום של גיא פלג בחדשות ערוץ 12, שעל פיו ועדת ההיתרים מאלצת את ראש הממשלה להשיב הרבה חליפות שקיבל מאת איש העסקים ספנסר פרטרידג'.

בתכנית של גיא פלג אף צוטטו קטעים של חקירת ראש הממשלה, בהן הוא הצדיק את מעשיו, כביכול נתינת המתנות ביו מרצונו וביוזמתו של איש העסקים ספנסר פרטרידג', על מנת שראש הממשלה ייראה במיטבו. בתגובה על הנאמר בתכנית האמורה, ראש הממשלה צייץ בטוויטר כי זהו עוד ערב מוזר של החדשות בערוץ 12, שוב הדלפה צהובה העוסקת ברכילות מטעמו של גיא פלג.

הדוברות של המשטרה התייחסה לדיווח אשר בו נטען כי עלות החקירה של ראש הממשלה הסתכמה ברבע מיליון שקל בדברים הבאים – "הניסיון להצמיד תג מחיר לחתירה לחקר האמת וללחימה חסרת פשרות בשחיתות – מופרך מיסודו. יתרה מכך, הסכום ההזוי הזה לא נשען על שום אמת מידה ולא על רציונל מקצועי".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו הגב' מיכל הרצוג אירחו בבית הנשיא אלמנות ויתומים מארגון אלמנות ויתומי צה"ל לקראת יום הזיכרון
היום (ד׳) אירחו נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל הרצוג...
לקראת יום הזיכרון, נשיא המדינה אירח משפחות שכולות של צה״ל וכוחות הביטחון
לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, נשיא...
כוחות מד"א ערוכים לאבטח רפואית את מרתון Winner ירושלים
מרתון Winner ירושלים, על מקציו השונים, יוזנק ביום ו' (17.4)...
שירותי אחיות בבית: הפתרון המושלם לטיפול מותאם אישית  
שירותי אחיות בבית כאשר מדובר בטיפול אישי ומותאם לצרכים רפואיים, שירותי...
מיצרי הכישלון
מרגע שהחלה הפסקת האש נראה שהעולם מתחיל לחזור למסלולו, קווי...
פינוי דירת ירושה בירושלים: התמודדות עם עומס, הזנחה וסכנה תברואתית בסמטאות העיר
קבלת דירה בירושה בעיר ירושלים היא אירוע בעל משמעות כלכלית...
נאום נשיא המדינה יצחק הרצוג בעצרת הפתיחה הממלכתית של אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה
אחיותיי ואחיי, אזרחיות ואזרחי ישראל, הימים הלאומיים שבים אלינו השנה,...
העיטור האזרחי הגבוה ביותר: נשיא המדינה יעניק לנשיא ארגנטינה בביקורו בישראל את ״עיטור הנשיא״ כהוקרה על פועלו למען מדינת ישראל
בשנת ה-78 לעצמאותה של מדינת ישראל, נשיא המדינה יצחק הרצוג,...
נשיא המדינה אירח את מדליקי המשואות בעצרת הממלכתית לפתיחת יום הזיכרון לשואה ולגבורה
״הזיכרון הזה חייב להדהד מדור לדור - זו חובתנו לספר...
ויזות ואשרות כניסה: כל מה שכדאי לדעת
פטור מויזה לארצות הברית אנשים רבים חולמים על ביקור בארצות הברית,...
דילוג לתוכן