"מזה כעשר שנים לא מינו רב עיר חדש, למרות שרבים נפטרו והתפטרו, זה רק מראה את ההתייחסות של המדינה למצב של שירותי הדת בארץ" אמר יו"ר ועדת הכספים ח"כ הרב גפני בדיון בו אישרה הוועדה את שינוי אמות המידה לתקצוב המועצות הדתיות ע"י הרשויות המקומיות. גפני אמר כי המועצות הדתיות נמצאות במצב קשה וכי ברשויות מקומיות רבות תקציבם קטן מאד ביחס לתחומים אחרים אותם הרשות מממנת כדוגמת רווחה וחינוך.
השר לשירותי דת יעקב מרגי אמר בדיון כי הציבור בישראל אינו מקבל שירותי דת ברמה נאותה ואין ספק שמצבם הכלכלי של רשויות שונות משליך גם הוא על תקציב המועצות הדתיות. מרגי ביקש במהלך הדיון מחברי וועדת הכספים לשנות את אמות המידה הקיימות כיום לתקצוב המועצות הדתיות ע"י הרשויות המקומיות בישראל.
מנכ"ל המשרד לשירותי דת אביגדור אוחנה הציג בפני חברי הוועדה את הטבלה ובה שינוי אמות המידה החדשות שיהיו לאחר אישורם בוועדה כשבין היתר רשויות מסוימות החזקות יותר, יממנו את הנושא ברשויות החלשות יותר.
סגן ראש העיר ירושלים הרב יצחק פינדרוס אמר כי ע"פ אמות המידה החדשות, ירושלים תצטרך לממן סך שישה מיליון ₪ למועצות דתיות בערים אחרות, צעד שאינו מקובל ואינו תקין. "יש להחריג את ירושלים מאמות המידה החדשות". לעומת זאת מספר ראשי רשויות שנכחו בדיון בירכו על השינוי הצפוי במימון הרשות המקומית את המועצה הדתית.
ח"כ אופיר פינס אמר כי אין ספק שקיים עיוות בנושא מימון הרשויות למועצות הדתיות אך העובדה כי משרד האוצר אינו מוסיף תקציב אלא דורש זאת מהרשויות אינו תקין. ח"כ רונית תירוש אמרה כי שוב מעמיסים על הרשויות המקומיות עלויות נוספות. ח"כ יצחק וקנין אמר כי הטענות של החכי"ם נגד שינוי אמות המידה הן בגלל שמדובר בנושאים דתיים, "אם היה זה בתחומים אחרים, רווחה וחינוך לא הייתם באים בכלל לדיון, אל תטיפו לנו מוסר".
בסיום הדיון אישרו חברי הועדה את שינוי אמות המידה ויו"ר הועדה ח"כ הרב משה גפני אמר כי התקנות אושרו, אך על משרד האוצר למצוא פיתרון להחרגת ירושלים מהתכנית, מאחר וההשתתפות של העיר גבוהה מאד ואינה צודקת.