ירושלים תאמץ מודלים כלכליים וחינוכיים של העיר ניו יורק

ירושלים תאמץ מודלים כלכליים וחינוכיים של העיר ניו יורק

ראש העיר ירושלים ניר ברקת וראש העיר ניו יורק מייקל בלומברג סיכמו במהלך פגישתם השבוע על שיתוף פעולה בנושאי חינוך בין ניו יורק וירושלים.

במהלך ביקורו בניו יורק ביקר ברקת בבתי ספר בשכונות נכשלות ברובע הברונקס. ברקת שהציב בראש סדר העדיפויות העירוני את קידום מערכת החינוך בירושלים ביקש ללמוד כיצד פועלת מערכת החינוך בעיר ניו יורק.

אל ראש העיר התלווה בסיור מנהל מערכת החינוך של העיר ניו יורק ג'ואל קליין שהסביר לברקת על רפורמות חינוכיות בעיר כמו פרויקט ייחודי במסגרתו מקבלים סטודנטים מצטיינים תמריצים להסבה להוראה ובכך יוצרים בתי ספר אטרקטיביים בשכונות מצוקה בהם התלמידים מגיעים להישגים גבוהים, וכן על שילוב טכנולוגיות חדישות כמו כיתה חכמה במערכת החינוך.

בפגישות שקיים ברקת עם ראשי מערכת החינוך בניו יורק סוכם על בדיקת אימוץ של שיטות עבודה לחיזוק מעמדם של המנהלים והמורים ולמעקב אחרי הישגי בתי הספר בצורה שקופה ואחידה.

באחת מכיתות הלימוד בהם ביקר העביר ברקת שיעור גיאוגרפיה לתלמידים על מדינת ישראל והעיר ירושלים.

במהלך פגישותיו עם בלומברג החליט ברקת לבחון פרויקטים הקיימים בניו יורק ולהתאימם לירושלים כגון: פרויקט NY 311  – אתר אינטרנט אותו מפעילה עיריית ניו יורק – בו כל אדם יכול לקבל כל מידע על העיר ניו יורק ועל השירותים הניתנים בה כגון: תשלומים שונים, חנייה, היתרי בנייה, תרבות ואירועים ועוד. מטרת האתר היא לאפשר לכל אדם גישה מהירה לכל שירותי העירייה תוך שמירה על רמה גבוהה של שירות. האתר מאפשר למפעיליו גם לבצע מעקב אחר הפעילות העירונית ולייעל אותה באופן קבוע.

כמו כן הוחלט לבדוק את תכנית NYC&CO – מודל שפותח בעיר ניו יורק שמטרתו לפתח את התיירות בעיר באמצעות שיווק, פיתוח כלכלי ופרסום. המודל כולל אתר אינטרנט NYC&GO – )https://nycgo.com), ומרכז מידע כולל על כל מה שמתרחש בעיר. מודל NYC&CO הפך להיות הכלי המרכזי למבקרים, תיירים ותושבים בניו יורק המבקשים לקבל את כל המידע על המתרחש בעיר.

ברקת וצוותו התארחו בלשכתו של בלומברג הבנויה כ- Open Space . ברקת ציין לחיוב את השקיפות בהתנהלות הצוות ובניהול הלשכה, והחליט לאמץ אותה גם בירושלים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מהמעבדה לתעשייה: למעלה מ-110 חוקרים, אנשי תעשייה ובכירי מערכת הבריאות השתתפו בכנס המחקר היישומי הראשון של מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים
פרופ' תמר רז נחום: "המכללה הקצתה בעשור האחרון מעל 28...
נשיא המדינה נועד עם יו”ר ועדת הבחירות המרכזית וראש השב”כ ויחד הצהירו על תמיכתם המלאה בוועדת הבחירות המרכזית ובהבטחת תקינותן
״יש גורמים מבפנים ובעיקר מבחוץ, המבקשים להשפיע ולחבל בטוהר הבחירות...
"אני שמחה כל כך כאילו נולדה לי ילדה חדשה"
לאחר שטבעה בבריכה ציבורית, תאיר בת ה-13 נפגשה עם צוות...
נשיא המדינה בטקס האזכרה הממלכתי לנשיאי ישראל ולראשי ממשלותיה שהלכו לעולמם
"יש רגעים שבהם הניצחון החשוב ביותר אינו על היריב מבית,...
פלטפורמת אימון לבישה לילדים עם אוטיזם וחיבורי חשמל חכמים
אלו המיזמים הזוכים במסגרת ה"דמו דיי" של אקסלרטור AtoBe של...
אומנות, מדע ובכירי המשק
ראש עיריית ירושלים משה ליאון ובכירי מקורות וארד מים ,...
כמחווה ליום העצמאות ה-250 של ארצות הברית: נשיא המדינה ביקר בשגרירות ארה״ב בירושלים ומסר איגרת ברכה לנשיא טראמפ ולעם האמריקני
לקראת חגיגות יום העצמאות ה-250 של ארצות הברית שיצוינו ב-4...
אלף ימים לשבעה באוקטובר: נשיא המדינה ורעייתו קיימו מפגש מרגש עם ניצולי הטבח של קיבוץ כרם שלום ובני משפחות שכולות
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל אירחו מפגש מרגש לציון...
בר הקיץ של אמריקן קולוני נפתח עם תפריט חדש ואווירה אירופאית בלב ירושלים
בבר הקיץ הממוקם באחת הפינות היפות של מלון אמריקן קולוני...
18 שנים לתוכנית 360: "אסור לנו להילחם את המלחמה של אתמול בזמן שאתגרי המחר כבר כאן"
פרופ' הלל שמיד, מבכירי חוקרי העבודה הסוציאלית בישראל, חבר סגל...
דילוג לתוכן